Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
zafirayı çok seviyorum almanya ve belçikada bi alt kasa zafira sanırım satış rekortmeni gelen gurbetçilerin birçoğu zafira ile geliyor gerçekten çok güzel bir otomobil ama opel'in artık tüm kasalarını değiştirme zamanı geliyor gibime geldi yüzleri biraz eskidi mesela astra

zafirayı çok seviyorum almanya ve belçikada bi alt kasa zafira sanırım satış rekortmeni gelen gurbetçilerin birçoğu zafira ile geliyor gerçekten çok güzel bir otomobil ama opel'in artık tüm kasalarını değiştirme zamanı geliyor gibime geldi yüzleri biraz eskidi mesela astra
bu astra classic hiç bi zaman eskimez bence

bu astra classic hiç bi zaman eskimez bence

astra classic'den bahsetmedim ben.
astra hb'den bahsediyorum astra classic daha 2 sene çıksa hala satılırı sümbül almaktan kat kat iyidir sorunsuz rahat konforlu kaliteli otomobil ucuza almak bu olsa gerek :good:

biliyorum motoru malesef:(( ama benm yüksekliği ve genişliği hoşuma gidiyor çok uzun yola gittim bi önceki model zafira elegance ile...
eet o yönden iyi ama 1.9 dizel ya da 2.0 alırsan hem konfor hem performans...

Arkadaşlar yağ değişimi için sizinde düşüncelerizi öğrenmek istiyorum hangi marka ve filtre SİYAH İNCİM için iyi olur cevaplarınızı bekliyorum

Arkadaşlar yağ değişimi için sizinde düşüncelerizi öğrenmek istiyorum hangi marka ve filtre SİYAH İNCİM için iyi olur cevaplarınızı bekliyorum

20-50 lerle karşılaştırınca (10-40) yağlar daha iyi.. 10.000 km gidiyor diyorlar ama 7500 km de değiştirmek iyidir. Şu an standart kutu 4 lt oldu, 55-65 ytl arasında. Yağlar eskiden 3 litre idi, yağ filtresini değiştirince 1 lt de onun için ekstra alınca pahalıya geliyordu.Yalnız kendi ustamın dahi bilmediği bir konu var. Benim arabaya (1.8 motor ) 4 lt yeter dedi. halbuki kitabında yazıyor, 4.25 lt koymak lazım. Bu 250 gr fazlalığa bir de yağ filtresi değiştiğinde 700 gr kadar farkı ekleyince neredeyse 1 kg eksik koymuş oluyorsun yağı. Sonra iki de bir yağ ikaz ışığı. 1.6 larda zannedersem 4 lt yeterli (3.75 lt yazıyor). kitabın sonundaki yağ ve sıvı dolum miktarları tablosuna muhakkak bakın. Bilinen yağ markalarından şaşmamak lazım.yağ filtresi için birşey diyemiyeceğim.

eskiler devirli motor tabir edildiği için bir yağ değişim döneminde ağır yolculuklar varsa 1 kg kadar yağ eksiltebilir diyor ustalar normalmiş. Opelin huyu böyle diyorlar, yeni zafiraları bilmem ama.

yardımın için teşekkürler bende bizim ustayla konuştum yağ konusunu castrol magnetıc (yanlış yazmış olabilirm ) dediler bende onu kullanmayı düşünüyorum

Geri