Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yardımın için teşekkürler bende bizim ustayla konuştum yağ konusunu castrol magnetıc (yanlış yazmış olabilirm ) dediler bende onu kullanmayı düşünüyorum

Ben de ilk castrol yazmıştım ama isim belirtmemek için sonra "bilinen yağlar" dedim.

herkese sağlık mutluluk ve huzur dolu bir yıl diliyorum!!!

Aynı dileklerle tüm ZAFİRA ve OPEL kullananlaranice mutlu yıllar şimdiden

Arkadaşlar merhaba arabamın kalorifer peteği tıkanmış ve sanayide sorduğumda ustalar torpidonun komple aşağı inmesi gerktiğini söylediler ve yaklaşık 450-500 ytl kadar maliyet çıkardılar bir başka usta ise almanyadan gelen bir ilaç olduğunu ve bunun petekteki tıkanıklığı açabileceğini söyledi bununla ilgili olarak yardım ve fikirlerinizi bekliyorum

pek bir bilgim yok....

tek bildiğim klima filtresini değiştirmek için torpido sökülüyor :)

benımkı tıkanmıstı
motor blogundan hortumları ayırdımporcoz ıle ıcıne bı kac kez akım sagladım sonra ıyıce duurluadım acıldı

araçdaki antifizi tamamen boşaltıp mı ilaç doldurayım yoksa onun üzerine mi dolduralım ne dersin

araçdaki antifizi tamamen boşaltıp mı ilaç doldurayım yoksa onun üzerine mi dolduralım ne dersin

Herkese iyi seneler.. İstanbul'da yeni yıla girdik.
Benim tek tavsiyem iyi bir klimacıya götür. Sanayide herkesin ismini vereceği ve işi sadece klima ve soğutma sistemleri (intercooler) olan bir ustaya. Opel servisine değil. Çünkü onlar da klimacıya gönderip fiyatı üzerine koyuyorlar.

İki ihtimal var petek tıkanmış veya klima filtresi, klima filtresi araca önden bakarsan sol farın hemen arkasında görünüyor. 150-200 arası da bir fiyatı var çıkması da iş görebilir. Ama ön petek var ve içeride havalandırmalara yakın ayrı bir petek var hangisinin tıkandığı önemli.
Sıfır değiştirmek gerekirse ön radyatör oldukça pahahı öbüürünü bilmiyorum.Ayrıca sistemi sökerlese klima gazı doldurma problemi de olabilir.

Ve kesinlikle başında dur. Göğse zorlayıp zarar vermesinler.

rifaz'ın önerilerini dikkate almakta fayda var......

yanlıs anlasılma var sanırım
klıma yanı sogutucu radyotoruyle karıstırıdınız
arkadas kalorıfer radyatorunu yanı sıcak su dolu olan torpıdo arkasındakınden bahsedıyor
motorun arkasından ıcerı uzanan ıkı hortumla baglanıtılıdr

Geri