Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba

2000 model 1.8 comfort zafira aldım 1 hafta olmadı
daha önce 2 astram olmuştu ama zafira başka bir araç
sıkıntı şu OKSİJEN SENSÖRÜ çok pahalı bunun ucuz bir yolu yokmuuu

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Ben erdem. yaklaşık bir ay önce 2006 model zafira enjoy sp alarak zafiracılar arasına girdim. Arabamdan çok memnunum. alır almaz landirenzo lpg kiti taktırdım. Biraz fazla çıkan enjektor sesinden başka ondan da çok memnunum. Benim uzun süredir zafira kullananlara bir sorum olacak. Arabada çeyrek depo benzin var ama yol bilgisayarında ERİŞİM yazıyor ve km giderek azalıyor. Depoda benzin var anlamadım neden menzil uyarısı veriyor. bu durumla karşılaşan varmı? 40 lt lpg ile ortalama 350 km yol yapıyorum yorum yapabilecek varmı?

portbagaz

Kod yıldızmetin kardeş, duruyor.
Kışın depoya koyuyorum. Yazın dolaşma mevsimi gelince takıyorum. Yakıtı biraz artırıyor ama muazzam eşya alıyor.400 lt lik. Düşünürsen Yurttel (portbagaj-box imalatçıları )in sahipleri ile tanışıyorum, benimki de o marka sana da uygun alırız.

benim niyetim var neye mal oluyor birde ankarada koltuklardan feda rtmeden tüp taktırmak istiyorum tavsiyen varmı marka ve usta olarak

portbagaj

Kod yıldızmetin kardeş, duruyor.
Kışın depoya koyuyorum. Yazın dolaşma mevsimi gelince takıyorum. Yakıtı biraz artırıyor ama muazzam eşya alıyor.400 lt lik. Düşünürsen Yurttel (portbagaj-box imalatçıları )in sahipleri ile tanışıyorum, benimki de o marka sana da uygun alırız.

benim niyetim var neye mal oluyor birde ankarada koltuklardan feda etmeden tüp taktırmak istiyorum tavsiyen varmı marka ve usta olarak

yeni katıldığım için biraz geriden ve karışık oluyor:eek::eek:

Öncelikle aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza merhabalar diyeyim.
Benzin deposu ile ilgili olarak tecrübeye dayalı bir iki fikrimi söyleyeyim.
İlk etepta depo içerisindeki yakıt miktarı 10 lt ve altına indiğinde göstergedeki veri çok doğru olmuyor. Yanılmıyorsam kullanım kitapçığında da bahsediliyor bu konu. tecrübe de edilmiştir. Deponuz bir anda 1/8 inip sonrasında çeyrek depo civarlarına yükselebiliyor. Bir başka örnek deponuzda 1/8 oranında benzin varken şöyle 20 - 30 TL lik benzin aldığınız da deponun yada yol bilgisayarının ( mesafe olarak ) bunu algılaması uzun sürebiliyor. Sırf Bu konu yüzünden iki üç kere servise gitmişliğim var.
İkinci olarak şu bildiğimiz deponun dibindeki benzinin kirli olması ve bu durumun enjektörlere zarar verebileceği olgusu yüzünden böyle bir uygulama yapılmış olabilir.
Ama tabi çeyrek depo ve biraz üzerindeki benzin ile bu olmamalı diye düşünüyorum. çeyrek deponun altına inmeye başladığında normal diyebilirim.

LPG kullanmadığım için kullanan arkadaşlar size yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:
ben dizelciyim lpg den anlamam:D cdti hakkinda her türlü sorulariniza yanit verebilirim,, aramiza hosgeldiniz arkadaslar..

selam arkadaşlar form a yeni katılan kardeşlerimede hoşgeldiniz keyifli formlar diliyorum
saygılar cümleten

Geri