Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S.a. Arkadaşlar.

Aracı aldık elhamdülillah. Detaylı bir ekspertize soktuk, bir sıkıntı çıkmadı çok şükür.

Aracınız Hayırlı olsun. :bir:
İyi günlerde kullanınız.;)
Kazasız günler dilerim.:cool:

(Doğru bir karar verdiğinizi zamanla daha iyi anlayıp kendinizi kutlayacaksınız)
:bir:

Merhaba arkadaşlar, eşim için otomatik bir araç bakarken hiç aklımda yokken Opel Zafiralar dikkatimi çekti.. Biraz araştırdım ve 2008 model 1.8 140 BG cosmo easystronic.

Özelliklerin içinde isofix seçili değil ama bu seviyede bi aile otomobilinde standart olmaması çok komik olur diye düşünüyorum. gerçekten yok mudur ?

Sizin bu araç hakkındaki görüşleriniz nedir, kronik sorunları genel artı ve eksileri nelerdir.
1.8 140 lık motorun bakım maliyeti diğerlerinden farklı mıdır..

eaystronic şanzman nasıldır, sorun çıkartma ihtimali yüksek bi vites tipimidir ?

Bravoda kullanılan dualogic mantığında sanırım.

çok alakasız iki model arasında kaldım lancia delta ve bu araç : )

Aslında 3 kişilik bi aileyiz normal bi araç dahi yeterli ama Zafira ayrı bi hoşuma gitti geniş ferah ve yüksek olması sebebiyle.

Okan Bey: Kullanıcı kitabında der ki;

Ekli dosyalar

• iso.webp
    iso.webp
    66.6 KB · Görüntüleme: 21
Merhaba arkadaşlar, eşim için otomatik bir araç bakarken hiç aklımda yokken Opel Zafiralar dikkatimi çekti.. Biraz araştırdım ve 2008 model 1.8 140 BG cosmo easystronic.

Özelliklerin içinde isofix seçili değil ama bu seviyede bi aile otomobilinde standart olmaması çok komik olur diye düşünüyorum. gerçekten yok mudur ?

Sizin bu araç hakkındaki görüşleriniz nedir, kronik sorunları genel artı ve eksileri nelerdir.
1.8 140 lık motorun bakım maliyeti diğerlerinden farklı mıdır..

eaystronic şanzman nasıldır, sorun çıkartma ihtimali yüksek bi vites tipimidir ?

Bravoda kullanılan dualogic mantığında sanırım.

çok alakasız iki model arasında kaldım lancia delta ve bu araç : )

Aslında 3 kişilik bi aileyiz normal bi araç dahi yeterli ama Zafira ayrı bi hoşuma gitti geniş ferah ve yüksek olması sebebiyle.

Okan Bey: dijital klimanın görüntüsü.

Ekli dosyalar

• Zafira_Features_ComfortFeatures_ECC_cnt_mmpar_1_768x432_za95_i03_016-1.webp
    Zafira_Features_ComfortFeatures_ECC_cnt_mmpar_1_768x432_za95_i03_016-1.webp
    32.3 KB · Görüntüleme: 20
bagaj kilidi ben de de 1 kez kapanmadı. Diline bastırınca düzeldi sanırım bazen takılı kalıyor.
Benim sizlere sormak istediğim konu ise : Aracın kapılarını kumanda ile kilitlediğimde kapılardan biri açık kalsa dahi araç ; kapıları kilitli imiş gibi olup ikaz falan vermiyor. :mad:
Bu durum normal mi? Sorun varsa nasıl aşarım? iyi çalışmalar.
Kazasız günler dilerim. :bir:
Yanlış hatırlamıyorsam şoför kapısı açıkken kilitlemiyor.
*imla

Son düzenleme:
Aracınız Hayırlı olsun. :bir:
İyi günlerde kullanınız.;)
Kazasız günler dilerim.:cool:

(Doğru bir karar verdiğinizi zamanla daha iyi anlayıp kendinizi kutlayacaksınız)
:bir:

Teşekkür ederim hocam amin inşallah :)

İnşallah dediğiniz gibi olur, şimdiden sevdim keratayı :bir:

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 15:28 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 15:24 ----------

Arkadaşlar; bir sorum olacak. Yardımcı olursanız

Aracın geçici satış belgesinde motor hacmi 1.6 olduğu halde 1.9 yazılmış, ismi Zafira olduğu halde Zafire 1.5 yazılmış.

Benim ne yapmam gerekiyor? Ek 1 belgesi varmış herhalde, biraz araştırdım. Bazıları tekrar muayene vs demiş. Noterde fark ettim, ona ben müdahale edemem, trafikten düzelttirmeniz gerekiyor dedi.

Net bir bilgiye sahip olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi?

Ayrıca ruhsatı almak için 15 gün beklemeye gerek yok değil mi?

Kenan Bey şoför kapısı kapalı sol arka kapı açık iken başıma geldi. :mad:
Farketmesek akşama kadar açık kalacak idi.
Aynen, bir tuhaflık var o konuda ama bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.

Bu konu bana yurtdışında staj yaparken sıkıntı olmuştu, o geldi aklıma:).
Yeni kasa fiesta kiraladım, tek başıma 1 hafta süren 2500 km'lik bir tura başladım. Geceleri arka koltukta yatıyorum, haliyle içeriden kilitliyorum. Sabah uyku sersemi çıktım araçtan bir de kapıyı kapattım güzelce. Çırılçıplak kaldım Almanyanın ortasında(cüzdan telefon ruhsat hepsi araçta), Allahtan konaklayacağım yerleri kalabalık tesislerin otoparklarında yapıyordum. Araç kiralık ufak bir çizik olsa 70 80 Euro alıyorlar. Gittim yol yardımı bürosundan üyelik yaptırdım, yarım saat içerisinde yol yardımı geldi(araç ZafiraB idi :)). Adam 5 dk da balonlarla kapıyı esnetti ve tel ile kapı açma düğmesine bastı(biz olsak anahtarı dışarı çıkarmaya çalışırız?). 1 ay kiraladığım araç için, 50Euro ya 1 yıl üye olmuş oldum :D

Njoy mu ?

Geri