Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar. Öncelikle burada bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler. 32 sayfayı okumak gözlerimi yordu ama kesinlikle değdi.
Şu an için henüz bir Zafira sahibi değilim ama Allahın izniyle 1 - 1,5 ay içinde olacağım. Belki şu an için bir katkım olamayacak ama Zafira dan sonra bu açığımı elimden geldiğince gidermeye çalışacağım.
Herkese iyi günler dilerim.

aramıza hoşgeldin ŞENOL ÖZKAN ilk ben söyleyeyim şimdiden hayırlı olsun zafiran sana birde soru o km mi yoksa ikinci el mi satın almayı düşünüyorsun görüşmek üzere...

sevgili zafiracilar,
en sonunda ots marka yerli imal port bagaj aldım. yakında resimleri koyarım. sevgilerimle..
hayırlı olsun..

şenol1979 hoşgeldiniz aramıza...

zafira hakkında aklına takılanları sorabilirsin...0 mı alcaksın 2. el mi???

0 inşallah. Araç Zafira Cosmo 1.6 ve Gri. Gerçi halen gri mi yoksa şimşek gri mi konusunu tam karar veremedim. Aranızda şimşek gri zafirası olan varsa bir iki resim ekleyebilir mi? Gri renk gördüm ama şimşek gri ne yazık ki hiç rastlamadım.
Bu arada iyi dilekleriniz ve selamınız için teşekkürler.:alkis:
Not : İmzadaki araç Zafira nın 2012 kasası ile ilgili bir tasarım çalışması. Bir sitede bulmuştum.

Son düzenleme:
şenol özkan aramıza hoşgeldin...
bence SİYAH al ki ismi KARA İNCİ (!!!), KARA KIZIM ( benimkinin ismi bu / mesleğim gereği) olsun...
bu arada port bagajım için tebriklerini sunun değerli arkadaşlarıma teşekkür ederim. dahi iyileri ( thule, mont blanc gibi ) sizlerin olsun. ( hakikaten içtenlikle söylüyorum...)
rifaz'ım port bagaj maliyeti için özel bir indirim kopardım. ama çok ta değil.
Erkese iyi günler dilerim...

Öncelikle Teşekkürler. Aslında siyah çok güzel duruyor ama bakımı zor bir renk. Araç sürekli dışarıda kalacak ( garaj şu an yok ), evde ara cadde üzeri. Herhalde kova,fırça ve toz bezi sürekli elimde olur siyah renkte. Şu anki aracım ege mavi renkte onda bile yıkadıktan ( yıkattıktan ) 2 - 3 saat içinde araba baya tozlanıyor ve çokda hoş durmuyor.
Bu arada bildiğiniz üzere yeni Zafiralar 115 hp ve uzun bayi araştırmalarından sonra 2 hafta önce bir bayide test aracı bulmuştum test sürüşü için. Yeni kasa test aracı bulmak baya bir zor. ( Bir önceki bile zor ya. ) Neyse 102 hp lik Zafira test etmedim ama Vectra test sürüşü yapmıştım. Ona kıyasla 115 hp lik motor daha bir istekli gitmek için. Yanılmıyorsam her iki aracında ağırlıkları birbirine yakın. 102 hp gerçekten ağır kalıyordu. 115 hp bu konuda daha iyi.:good:
Port bagajınız hayırlı olsun bu arada.

Son düzenleme:
Kısa zamanda hayalindeki ve kararındaki gibi bir zafira alman dileği ile aramıza hoşgeldin Şenol1979 kardeşim,

evet doğru...
zafiralar için 1600 motor küçük. param olursa rifaz gibi 1800 motor alacağım ama siyahını...
bu arada şenol1979, siyah al güderin benden...

Evet 1800 motor iyi bir para gerektiriyor. İlk önce fiyat baya tuzlu oluyor 53-54 bin Ytl civarı idi yanılmıyorsam. ( Cosmo ) Vergi keza 1600 ün iki katına yakın. 1600cc 560 Ytl - 1800 cc 989 Ytl gibiydi. Yakıt konusunda aralarında çok fark yok gibi. Kasko 1600cc için 1350 ile 2000 Ytl arasında,
1800cc için 2500 Ytl ve üzeri idi yanılmıyorsam. Araba alacaz ya incik cincik ettik herşeyi.:D Renk konusu ???? Çünkü her geçen gün biraz daha karışıyor aklım. Mesela eşimde siyahı çok beğeniyor ama; kısmet diyelim.

Geri