Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet doğru...
zafiralar için 1600 motor küçük. param olursa rifaz gibi 1800 motor alacağım ama siyahını...
bu arada şenol1979, siyah al güderin benden...

Biz uyanıklık ettik:rolleyes: 1800 motorlu zafirayı modeli düşüp, ucuzlayınca aldık.:o :alkis: Aslında Türkiye'de şu an bulabileceğiniz 1800 zafira A ların % 80 ni 2000 model ve %10 nu 2001 model olanlardan. Sebebi de 2001 krizinden önce Türkiye'ye özel makam arabası statüsünde büyük şirket patronları için hevesle ithal edilmeleri ve alınmalarıdır. 2001 Şubatta krizle döviz Mayısa kadar 2.5 katına fırlayınca 1800 cc motor Mark bazında çok paralar tutmaya başladı ve Opel bayileri zaten kriz ortamında satamayız diye getirmeyi kestiler ve 1600 cc motora döndüler. Tek tük 2003 lerde olmak üzere taa 2005 Zafira A ve sonrasında başlayan yeni kasa 2006 Zafira B lere kadar 1800 motor seçeneğini bu yüzden pek bulamazsınız.

Bu arada siyah renge güderi bez çok lazım oluyor herhalde:D Bana da bi ara denk geldiğimizde bi güderi hediye edebilirsin.heh heh

Son düzenleme:
Şenol1979 arkadaşımızın bahsettiği 2008 yeni makyajlı zafira ve motor seçenekleri aşağıdaki linkte yer alıyor. Ben şahsen 115 beygire yükseltildiğini Şenol1979 kardeşimden öğrendim. İyi de olmuş. 105 beygir yetmiyordu. Araştırırken bulduğum bu linki sizlerle paylaşıyorum. 2008 OPEL ZAFİRA

Aslında Opel Türkiye yi kınamak lazım. Çünkü Almanya Opel Zafira ile bize sunulan Zafira arasında bayağı bir fark var.
Cosmo donanım için:
Almanyada cam tavan standart. İstemiyorsanız fiyat düşüyor. Bizde ++++
Almanya versiyonu renkli ekran bizde de öyle yazıyor ama halen daha soru işaretleri var ( kesin değil yani )
Almanya da araç üzerinde CDC70 ( DVD70 de olabilir ) teyp var. Navigasyon dahil yada ön hazırlığı mevcut. ( Almancam pek iyi olmadığından tam anlayamadım ) Bizde CDC40 ın üzerini gören pek yok herhalde.
Ayrıntılar opel.de adresinde. Birde siteleri bile bize on basar. Konfigiratör özelliği müthiş. Kendi aracınızı kendiniz hazırlıyorsunuz ve isterseniz siparişe dönüşüyor. Opel Almanya ya:alkis: Opel Türkiye ye:mad: :o

Bana da bi ara denk geldiğimizde bi güderi hediye edebilirsin.heh heh

önce rengini griden siyaha değiştir dostum sonrası kolay. aksi halde diğer forumlarda gördüm ( adam don ile siliyormuş) amerikan bezi verilir...

Aslında Opel Türkiye yi kınamak lazım. Birde siteleri bile bize on basar. Konfigiratör özelliği müthiş. Kendi aracınızı kendiniz hazırlıyorsunuz ve isterseniz siparişe dönüşüyor. Opel Almanya ya:alkis: Opel Türkiye ye:mad: :o

hakikaten doğru...hans'lar neler yapmış yahu...ilk fırsatta beh opel.tr'ye uygun bir cevap yazacağım...
bu arada şenol1979; almancadan çeviri lazımsa derhal...

Çevir olarak Zafira Cosmo nun standart özelliklerini yayılayabilirsen sevinirim.
En azından Navi var mı? Yok mu? vb. leri netleştirmiş olurum.
Faydalı da olur gibi böylece ülkemize gelen ile Almanya daki araçlar arasındaki farklar daha iyi anlaşılır. Belki bu rahatsızlık opel Türkiye yi de harekete geçirir. Ben her gittiğim bayide bu farklılığı dile getiriyorum. Hadi cam tavan vermiyorsunuz bari navigasyonla, renkli ekranı esirgemeyin diyorum. İstanbul da gezmediğim bayi nerdeyse kalmadı. Belki 2-3 tane onlarda karşıda diye.
Ayrıca artık tüm Opel bayilerinde fiyatlar standart. Hangisine giderseniz gidin aynı fiyatı veriyorlar. 1 kuruş bile fark etmiyor. Bunuda Opel Türkiye istemiş. 1 yıl önce ne güzeldi yav. Normalde satış fiyatı 40.000 Ytl olan Vectra için başka bir bayide Opc line paket ve korumalı siyah cam filmi dahil 38.000 Ytl fiyat almıştık. Artık oda yok. Hadi heryerde fiyatların aynı olması kabul diyelim de arkadaşlara soruyorum neden senden alayım, bana bir ekstran yok ki. Hani renkli cam hediye et de senden alayım. Oda yok. Garip bir durum.:confused:

önce rengini griden siyaha değiştir dostum sonrası kolay. aksi halde diğer forumlarda gördüm ( adam don ile siliyormuş) amerikan bezi verilir...

Amma siyah düşkünüsün.:eek: Renk değiştirme isteme benden, var mı öyle sadece siyaha torpil?? Ben güderimi istiyorum:mad: Trafikte rastlarsam, hemen durdurup aracındakini alırım bak söylemedi deme. :) Amerikan bezini de bolca gönderirsen bir terzi ile anlaşıp diktiririz parentez içinde bahsettiklerinden, sonra da bizim forumun baş göz sadakası olarak O diğer forumlara göndeririz, hayır olur:D :D :D

Son düzenleme:
kısmet olurda alırsan...
karter koruma(önemli),boya koruma, cam filmi ,motor koruma, kaput koruma filmi, haa bide arada bi koruma filesi oluyo arka koltuk üstüne bunlardan alabildiğini sıkıştır araya valla biz hiçbişey istemedik.aklında olsun...

dediğin renkte resimler var bende yakında eklerim şu anda vaktim yok...

Son düzenleme:
Galiba bu renk.
Bizde bu renk istemiştik ama gümüş gri ve siyah var dediler,gri tercih ettik. gride yıkama sorunu olmuyor.Örnek bizim zafira 1 - 1,5 aydır yıkanmıyor :D
zafira0060kh2sgbg3.jpg

zafira0070jb1jfhj0.jpg

zafira0096cw6ajle3.jpg

birde şuna bak derim:
http://www.araba.com/1218075.html

Hemen İnceliyorummmmm.
Sizin verdiğiniz resimler bana teknik gri gibi geldi ama belki fotoğraf yada benim ekran renk ayarlarım böyle bir hisse kapılmamı sağladı.
linkteki araç iyiymiş. Ama benim sıfırın fiyatından bile fazla fiyatı.
Evet aslında bunları yada en az bir kaç tanesini koparmaya çalışıyorum ama pek niyetli değil arkadaşlar.
Neyse yarın gene bir bayide pazarlıkta olacağım. Gerçi daha önce kenidleri ile görüşmüştüm ama o zaman fazla vaktim olmadığı için yüzeysel olmuştu. Yarın biraz sıkıştırayım bakalım.
Teşekkürler Resimler İçin.

Son düzenleme:
Geri