ben yazılarımı okuyanlar bilir yeri gelir yerden yere vururum opeli çünkü gerçekden vurulmıycak gibi olmayan yanları var özellikle opel sat gitsin mantığında ibr firma sattıkdan sonra kesinlikle kimse diyemezki arabalarının arkasında duruyor tam aksine araçlarını bir an evvel kendileriyle ilişiğini kesip garanti dışı bırakmak içinde her şeyi yapıyor..
bunu nasıl mı yapıyor en başda gidip de sıfır 10 binde ki 20 bindeki 30 bindeki aracın bir yağını suyunu değiştirip resmi servis 200-300 milyon fiyatlar çekiyor sırf bu yüzden pek çok insan alır almaz özel servislere gidiyor buda aracı direk garanti dışı bırakıyor zaten..
bunun giib çok şeyler yapıyor opel.. bu huyunu sevmiyorum mesela honda da ters mantık var müşterisini elinden tutmak için elinden geleni yapıyor volvo da öyle geçen volvonun mesela araç sürüş testi varmış telefon açdılar bana yani adamlar ilgileniyor.. bmw doğum günümde bayram seyranlarda arıyor kutluyor showroomlarına davet ediyor
o kadar gerçek opel de iş yaptırdım aracımı opel odak dan aldım daha bir kere ne aradılar ne sordular beklemiyorumda zaten
yani opelde bu mantalite var bunu kimsede savunamaz..
selçuk kardeşimle yaşlarımız yakın o yüzden kardeşim diye hitap ediyim selçuk kardeşimle benim mantıken uyuşamadığım konu şu oldu bana göre opel çok satar niye çünkü adamlar corsa nın 4 kapı tek kapı van ı combosu combonun koltuklusu kasalısı astrası coupe si tek kapısı 4 kapısı 4 kapı classici hb k apısı hb tek kapısı sw vectra yada insignia desen onunda 3 kasası var yani adamlar 3 model 4 model üretiyor ama bu modellerinde nerden baksanız 5-6 tane ara modelleri var ve hepside peynir ekmek gibi satıyor..
şimdi böyle düşününce vw bakıyorsunuz modelleri belli golf jetta polo passat tranporter caddy ama o kadar yani golfun sw nu jettanın sw nu yada passatın sw nu tek kapısı satmıyor satan kasa lar ana kasalar ana modeller..
böyle düşününceheleki yolda adım başı her yerde opel görünce vw bana az satar gibime geldi..
neden yazdım bunca şeyi bu kadar çok satan araçda da o zaman illaki az sıkıntı olsa bile araç sayısı çok olduğu için sıkıntı sayısıda fazla gibi görünücekdir.. ben olayı buna yordum..
opel orta kalite bir marka bmw den indikden sonra vectra nın bana artılarıda geldi eksileride artıları bana göre motoru aksesuar donanım zenginliği eksisi içinde kullanılan ucuz plastik aksam biraz elinizle zorlasanız her yer elinize geliyor.. bir yolda giderken sarsıntıyı biraz fazla içeri veriyor buda işçilik ile alakalı ama büyütülücek abartılıcak şeyler değil gayet normal can sıkmıyor neticede genel olarak gene 10 üstünden benden 7 alır

zaten 9 dan fazlada vermem hiç bir arabaya
kısaca ben aracımı seviyorum bakıyorum ben ona bakdıkça oda bana bakar diye umuyorum birazda şöförlede alakalı ben araçdan ses duydummu basit bir sesde olsa soluğu servisde alıyorum servisdekiler bile amma titizsin diyorlar bazı şeyleri vakdinden önce değiştiriyorum yani arabana bakıcaksında aldım bindim bindim gittin bakım diye sokak arası ustasına sokdun yarım yamalak iş yapdı sonra araç bin km sonra arıza verdi yani verir o araç arıza.. ben görüyorum pek çok sokak arası ustalarında son model araçlar opeli vw ni adamlar tamir yada bakım yapıyorki ben arıcıma öyle ustaya büyük konışmıyım dokundurtmam..