Opelinizle Hiç Yolda Kaldiniz Mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan torsion
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1 senelik aracımın aküsü boşaldı. Yolda kalmadım çünkü otoparktaydı....

Otoyolda 160Km ile giderken motor sustu. Tabi o hızda rüzgardan motor sesi duyulmuyor. Araba yığıldı göstergedeki motor arıza akü ışıgı vs yandığını farkettim.
Otra şeritteydim boşa aldım sagda bi araç daha vardı onu sollayıp gidebildiği kadar gittim. Bi ilçenin otoban çıkışında köprü üzerinde durdum. Allahtan dağ başı değildi.
Kontagı kapatıp açtım marşa basıyorum devri alamadan tekleyerek geri susuyor. Benzin ibresi yarım depo gösteriyor. Akü marş vs kontrol ettim görünür bişey yok.
Sonra depo kapagını açtım hava yapmış. havasını aldım Kontagı açtım ibre dibe yapışmış kımıldamıyor bile. 3LT benzin aldım oda 15-20 denemede ancak normal devri alabildi. Benzinciye kadar idare etti fulleyip tekrar otoyola çıkıp devam ettim.
Uzun yolda aklınızda olsun göstergeyede çok fazla güvenmeyin.

ben geçen sene Ankara ya giderken Kaynaşlı tünel girişinin yakınlarında,şanzımandan dolayı yolda kaldım.araba 5. viteste takılı kaldı.bir kurtarıcı ile İst. pendik de özel bi servise götürdük.şanzımanın içindeki segmanlardan biri yerinden kurtulup 5. vites dişlilerinin arasına girip şanzımanı 5. viteste sıkıştırmış ve iki dişliyide kırmış. karda kışda,çoluk çocuk rezil olduk.Allah kimseye göstermesin.

10 senedir opel astra kullanıyoruz 1 kere bile kaldığımızı hatırlamıorum (NAZAR DEĞMESİN) =)

Evet ilk defa geçen hafta kaldım.OPC ile. Önceki sahibi sağolsun çok sağlam bitirmiş debriyajı,bize denk geldi.Yolda kaldım,çekici ile çektiler aracı...Parça gelene kadar çakma balata ile idare ediyoruz artık :D

Egr yüzünden eski corsam b ile yolda kaldımdı..gerçi 10 dk sonra çalışmıştı tekrar ama çekiş felaketti ama sanayiye kadar götürmüştü beni:)

2008 OCAK

Kıbrıstaydım arabayı adaya götüreli 8 ay olmustu hic bir sorun olmamıstı mezunıyetımıede 15-20 gun vardı arkadsları okuldan aldım evlerıne bırakacam onları bırakmaya yakın göstergeler sönuklesiyor gibi oldu evlerıne bıraktım onları bıraz boşta çalışsın demeye cd playerda kapandı ve stop etti araba giderken akünün bitmeyeceğini bildiğimden direk sarj dinamosu aklıma geldi araba orda sabaha kadar durdu kıbrıstada özel servis olmadığı için ertesi sabah arabayı aldım yetkili servise bıraktım sarj dinamosu akü ve alternatör diot tablosu değişti, bir de geçen sene kırsehırden gelırken hızım 140 fılandı tekledi araba arıza ışığı yandı sağ şeritte yavasladım stop etti bekledim çalıştırdım kayseriye kadar öyle geldim sonra özel serviste egr yi iptal ettirmiştim.

Geri