Opeller Başlatsın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan obaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durup yol verdiğimde aldığım teşekkur sayısı 3 ise, yediğim küfür ve ilginç bakışlı insan sayısı 3000. Ama illada nasılsa durur diye yola atlayıp sallana sallana geçen yayalarında nasıl yoldan kaçıştıklarınada epey bi şahit oldum. Üzgünüm (gurur duymuyorum) ama sol aynam hala çatlak. Saygı karşılıklı olmalı bence.

sonuna kadar haklısın ve sana katılıyorum. bazılarıda nası olsa duruyo die sallanıyo yolun ortasında o zaman sinir oluyom işte bi daha yol verirsem yayaya 2 olsun diyorum. bide aşağılamak için sölemiyorum yanlış anlaşılmasın ama köylü vatandaşlarımız şehrin ortasında yolun ortasında köyünde tarlada gezer gibi geziyo sinir edici bi durum. hem kendini hemde beni tehlikeye atıyo korna çalıncada küfrediyo...

bide nası olsa durur die yola atlayan afedersiniz ama kıro insanlar var... içimden direkt üzerine sürmek geliyo..

gerçi 2 izmirli arkadaş da yazmış ama ben de hatırlatmak istedim. İzmir'de bilenler bilir eğer bi yaya geçidinde yaya bekliyor ve siz yol vermiyorsanız genelde arkanızdan ya kötü kötü bakarlar ya da uygun bir dille "küfür" ederler :D Yok eğer yaya geçidinde yol verirsenizde kimse umursamaz ve basar yürür karşıya. Yok öyle teşekkürmüş, selamlaşmaymış. Ben iş icabı günde ortalama 3 saat arabayla izmir içindeyim, ve yol verdiklerim bana haftada 1 kez falan ancak teşekkür eder (onlarda dışardan sanırım :D ) Çünkü burda normal olanı yayaya yol vermektir. Lüks değil! :)

Yoldan yürüyenlere kızan arkadaşa da bi tavsiye: Yolda yürüyen yayaya bi korna çalmak bi el hareketine bakar. Onu adam etmek ise mümkün değil, çünkü bu iş ilkokuldan başlamalı, sonradan olmuyor! Ama yayaya yolda çarpıp öldürdünmüydü, bu durumun vicdan azabı bir ömür sürer. Adam kaldırımda değildi deyip belki ceza almazsınız ama keşke adamın üstüne sürmeseydim, fren yapsaydım diye ömür boyu hayıflanır durursunuz. (Öz amcam bağ arasında bundan 30 sene bi köylüyü ezdi öldürdü, adam bağların arasından yola fırlamış. Amcamın hiç suçu yoktu, mahkeme kararıda var, ama hala biraz yavaş gitseydim keşke der)

Trafikte yaya olarak da bulunuyoruz hepimiz.Ve ben çoğu zaman yaya olarak karşıdan karşıya geçerken birçok araba sürücüsüne ne küfürler saydırıyorum.Karşılıklı saygı lazım...Her zaman arabaya da yol veririm yayaya da yol veririm.oradan kaybedeceğim 15-20 saniye benim için bir kayıp değil kazançtır.Taş çatlasın 30 saniye kaybederim günde 2 yayaya 2 arabaya yol versem 2 dakika eder.Allahaşkına ne olur 2 dakika geç gitsek gideceğimiz yere ? UFak hesaplar yapmamak lazım bence trafikte...

haa aklıma gelmişken dün başımdan geçen bir olayı anlatim.Annem arabayı bana bıraktı işim vardı dönüştede işyerine gidiyorum onu almaya.Bİzim arnavurtköyden dönerken çok dik bir yokuş var.yaşlıda bir amca durmuş karşıdan karşıya geçecek.Yani orada durup kalkmak demek arabaya baya zarar vermek demek.Dedim bişey olmaz durdum amcaya el ettim geç diye.Ne dese beyenirsiniz ? ben durdum adam suratıma baktı geç geç istemez dedi.... böyle durumlarda yaşanmıyor değil nalet olsun deyip , debriyajında 1 haftalık ömrünü yiyip devam ediyosun çaresiz...

ben de yaya geçitlerinde yol bekleyen yayalara yol vere biri olarak herkese öneririm.ancak benim hakkımı hiçe sayanlara karşı asla saygılı olaıyorum
bir şeyin güzelolması için karşılıklı ve samimi olunmalı bence...

ne güzel işte hemen hemen hepimiz veriyoruz. Demekki başlamış bile...

bende elimden geldiğince yayalara yol veren kişilerdenim.fakat bazen beni takmayıpta karşıya geçmeye çalışan yayalarıda korkutmayı çok seviyorum :D hızlanıp üzerlerine gidiyorum ve yanlarında hemen duruyorum.bide teşekkür manasında kafalarını sallayıp geçiyolar :D:Den azından yola atlamamaları gerektiğini öğreniyolar.

tüm opel sahipleri gelin centilmenliğimizi ortaya koyup yaya geçidi olan yerlerdeki yayalara mutlaka ama mutlaka yol verelim. çünkü bu hareketle hiç bir şey kaybetmeyiz. ben öğle yapıyorum bunu bütün opeller olarak biz başlatalım. VARMISINIZ:alkis:

Ben de varım gardaş.

Geri