Opellerin Motor ömrü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eyup01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet ben de günnümüz araba motorlarının 3-4 milyon km yapacak biçimde tasarlandığını duymuştum:good:
3-4 milyon km yapana kadar araba hurdalıkta yerini bulur.

dizel motorların ömrü kışı soguk olan memleketlerde kısa olur. dizel soğuk havada motor ısınıncaya kadar çok yıpranır. aslında dizele kışın binmeyeceksin. dizelin ömri bir kıştır bence.

200000 oldu. İnşallah nice 200.000'ler görürüz...Hepimiz:)

dizel motorların ömrü kışı soguk olan memleketlerde kısa olur. dizel soğuk havada motor ısınıncaya kadar çok yıpranır. aslında dizele kışın binmeyeceksin. dizelin ömri bir kıştır bence.

Bencede haklısın dizeli sıfır km alıp 100000 km kadar binip elden çıkaracaksın..
100000 km sora masraf açmaya başlıyor. ya turbosu ötüyor ya fazla yağ yakmaya başlıyor ya da pompa bozuluyor.. aslında bu sorunların ortaya çıkma sebebi ülkemizde satılan kaçak ve bozuk mazotlar olabilir.

benim arac 234770 km.de,
kapak contası,buji ve buji kabloları deiştim. biraz yağ yakıyor ama en az 2 sene daha gider dedi usta, sonrada kapak söküp bi segman atarız ebedi binersin dio bilmem ne derece doğru ???
orası hiç belli olmuyor. bizimkisini de iyi sanıyoduk usta süper yarımın da üstünde motor dedi ama sonradan kapağı açıp ( motor kapağı silindirler vs) motorun ömrünü tamamladığını gördük. ama umarım doğrudur tabi.

Motoru fazla zorsundurmaz bakımınıda yaparsan daha çok gider..

Geri