Arkadaşlar aynı tarz problem bende de vardı. Problemlerim şu şekildeydi;
-Vites 1 den 2 ye geçerken hırpalanırcasına bir geçiş oluyordu. Üst viteslerde sıkıntı olmuyordu
-Sıkışık trafikte hareket ederken hoplaya zıplaya gidiyordum. (1-2 vitesle hareket olduğu için)
-Yavaşlama esnasında 2 den 1 e düşerken taak diye ses geliyordu.
Özel servise götürdüm incelediler şanzımanı indirmek gerekir dediler. Daha sonra tech2 bağlayıp hava alma yaptılar. Ama değişen birşey olmadı.
Günlerden birgün opcom aldım. Araca bağladım. Şanzımanı kurcalerken laptop küt diye kapandı. Ekranda F yandı. Aracı çalıştıramadım. Laptop şarj oldu tekrar taktım. Bir baktım şanzıman parametreleri silinmiş. Mesafe değerleri okunmuyor. Biraz ağlama sızlamadan sonra

ertesi gün kredi kartımın ücretsiz çekici hizmetini çağırarak yetkili servise gittim. Durumu anlattım adamlar yüzüme şaşkın şaşkın baktı

Sizin servisinizmi var dedi. Yok dedim. Nası bozdun o ayarı diyerek etrafıma toplandılar. Olay sonrası konuyla alakalı olarak hayrettin bey ilede görüşmüştüm. Beyin arızası olabilir diye düşünmüştük. Ama şükür değilmiş. Serviste rica ettim. Tech2 yi bağlayıp yeniden parametre yükleyebilir miyiz diye. Baskı balata değişmeden olmayacağını belirttiler. Ben ısrarla Aracın 4 lastikten havaya kaldırıp tech2 ile parametre ayarı yapılmasını istedim olmazsa balatayı değişiriz dedim. Aynen dediğim gibi yükleme yapıldı. Şanzıman yağı eklendi. Şanzıman havası alındı. Aracı indirip deneme sürüşü yaptık. Geçişlerdeki sıkıntı büyük oranda azaldı. Hiç hissetmiyorum desem yalan olur. Vitesli araç kullanırken geçişte nasıl tatlı bi geçiş olur aynı şekilde oluyor. Allah nazarlardan korusun.
Aracım Opel Corsa C CDTİ Easytronik 2005 model - 118.000 de