otomatik vites geçiş vuruntu acil yardım

emrblt42

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2001 model astra elegance otamatik aracım.
1den 2ye geçerken araç vuruntu yapıyor devirliyken daha fazla normal devirde daha az yapıyor bu normalmidir yoksa bi sıkıntı mı var diger geçişlerde yapmıyor durumla ilgili başından böyle bişey geçen bilgisi olan var mı ?

aracınız tam otomatik mi easytronic mi?
Eğer otomatikse yağ değişmii yapın
Easytronic ise adaptasyon yaptırın.

Adaptasyon işlemi nedir ? @cagayay87

Sent from my iPhone using Tapatalk

paşam aynı sorun bir arkadaşımda vardı gittiği her yer şanzıman bozuk dedi rezervasyona sokulması gerekiyor dendi. son çare servise gitti ve yağını sordu servis. arkadaşım dışarıda ama iyi bir marka koymuş ancak yağ özelliğini kaybetmiş yada uyum sağlamamış orjinal yağ koydular ve tık yok.

çözüm: orjinal şanzıman yağı değişimi.

araç tam otomatik o genelde ısındıkdan sonra çoğaltıyor mantıklı yağ degişimi alırken servise baktırmışdım yağı iyi dediler ben yine degiştirecegim tşk ederim ilginize

Bazı tamircilerin en uyuz olduğum yanı özellikle otomatik vitesli araçlar da yağ değişmez demesi ama işin özünde öyle değil tam otomatik araçlar da yağ değişimi 50 bin km de olması gerek. Otomatik araçlar da şanzuman bakımları 150 binde yapılmakta ama yağına suyuna bakılması durumunda bu rakam daha da uzar.

Bende şanzıman yağını değiştirmem gerekiyor sanırım

Arkadaşlar aynı tarz problem bende de vardı. Problemlerim şu şekildeydi;
-Vites 1 den 2 ye geçerken hırpalanırcasına bir geçiş oluyordu. Üst viteslerde sıkıntı olmuyordu
-Sıkışık trafikte hareket ederken hoplaya zıplaya gidiyordum. (1-2 vitesle hareket olduğu için)
-Yavaşlama esnasında 2 den 1 e düşerken taak diye ses geliyordu.

Özel servise götürdüm incelediler şanzımanı indirmek gerekir dediler. Daha sonra tech2 bağlayıp hava alma yaptılar. Ama değişen birşey olmadı.

Günlerden birgün opcom aldım. Araca bağladım. Şanzımanı kurcalerken laptop küt diye kapandı. Ekranda F yandı. Aracı çalıştıramadım. Laptop şarj oldu tekrar taktım. Bir baktım şanzıman parametreleri silinmiş. Mesafe değerleri okunmuyor. Biraz ağlama sızlamadan sonra :) ertesi gün kredi kartımın ücretsiz çekici hizmetini çağırarak yetkili servise gittim. Durumu anlattım adamlar yüzüme şaşkın şaşkın baktı :) Sizin servisinizmi var dedi. Yok dedim. Nası bozdun o ayarı diyerek etrafıma toplandılar. Olay sonrası konuyla alakalı olarak hayrettin bey ilede görüşmüştüm. Beyin arızası olabilir diye düşünmüştük. Ama şükür değilmiş. Serviste rica ettim. Tech2 yi bağlayıp yeniden parametre yükleyebilir miyiz diye. Baskı balata değişmeden olmayacağını belirttiler. Ben ısrarla Aracın 4 lastikten havaya kaldırıp tech2 ile parametre ayarı yapılmasını istedim olmazsa balatayı değişiriz dedim. Aynen dediğim gibi yükleme yapıldı. Şanzıman yağı eklendi. Şanzıman havası alındı. Aracı indirip deneme sürüşü yaptık. Geçişlerdeki sıkıntı büyük oranda azaldı. Hiç hissetmiyorum desem yalan olur. Vitesli araç kullanırken geçişte nasıl tatlı bi geçiş olur aynı şekilde oluyor. Allah nazarlardan korusun.

Aracım Opel Corsa C CDTİ Easytronik 2005 model - 118.000 de

Geri