başkan bak ne buldum. vaybe biz önceden görüşüyormuşuzda haberimiz yokmuş
QUOTE(chevypolat @ Nov 14 2007, 01:09 AM)
devir yüksekliğinde vitese geçmesinden kaynaklanıyor normal bir tutum ancak şanzımana zararlımı EVET.1500 devirde atman uzun vadede zararlı.daha yüksek devirlerde düşünme bile.beklemek en iyisi ama 1200 1100 devirlere düşmesi bile haraket etmen için yeter.yada 10 20 sn bekle gaz ver bırak rölanti hafif düşer tak d ye git.ben hafif yokuş aşağı olan evimin önünden bekleme sorunu yaşamıyorum.aracı salıyorum haraketi alınca d ye atıyorum.ama şanzıman soğukken 3000 3500 devri görüyo yolda.pedalı gıdıklayarak anca vites yükseltiyor.
arkadaşlar sitede genel bir otomatik düşmanlığı var kanımca.
ben 1 sene boyunca otomatik şanzıman tamircisine yardım ettim her fırsatda.
kullanmayı bilirseniz otomatik şanzıman kadar sorunsuz bişi yoktur.(robotize şanzımanları katmıyorum)
üstelik overdrive özelliği uzun yolda düz şanzımandan daha az yaktırır.ama tabi kullanmasını bilene.zorlamayın, kurcalamayın, herşeyi yerinde ve zamanında yapın, ufak balata değişimi haricinde torununuza kadar sorunsuz gider.
şanzıman ellenmeyi sevmez helede giderken.
kışın buz veya kar üstünde iken snow u seçin düz vitesden daha iyi kalktığınızı hatta daha güzel ilerlediğinizi farkedeceksniz.
rampada gerekli görüyorsanız sportu seçin daha iyi çıktığını ve devirlendiğini farkedeceksiniz.ancak zamanımızda yakıt değeri önemli olduğundan ben sportu kullanmıyorum,2500 devire getirip kendi haline bırakıyorum.
SAKIN AMA SAKIN DURMADAN PARK A ALMAYIN. MOTOR DEVİRLİ İKEN VİTESE ATMAYIN.YOLDA GİDERKEN KOLLA OYNAMAYIN SONRADA UNUTUN TAMİRCİSİNİ.
merhaba benım aracımda f kasa otomatık.aracımdan memnunum yalnız ben trfıkte çok beklediğimde,kırmızı ışıkta aracı D den N ne getırıyorum boşuna yakıt gıtmesın dıye.ben arabayı alalı 2.5 ay oldu ilk kez otomatık kullanıyorum.ama bazı püf noktalarını öğrenmek istiyorum.mesela sizin aracınız nasuıl yakıyor blmem ama benımkı çok yakıyor bana göre şehir içi 12.5 ltfalan yakıyor.bende aracı kullanma tarzımı değiştiriyorum ama en sağlıklı kullanım için neler yapmam gerekir???
TEŞEKKÜRLER.
bu arada bu yazıyı arabayı ilk aldığım vakitlerde üye olduğum başka bi forumdan buldum. vay be başkan, sen bu forumda benim en eski tanıdığımmışsın.