Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
herkese iyi geceler, vaktim yok, yarın yazarım. bugün omeganın motor aksamını sökmeye başladım imanım gevredi. resimler çektim paylaşcam. yarında devam edicem ksımetse. ama acil bi yere gitmem lazım (biz egoya binmesekde, vardır bizimde kendimize göree) yani gecede yokum. bu yorgunlukla iyi olmaz ama neyse.

polat abi acaba bu parçaladığın omeganın krank ı 1985 2.2i record a uyarmı? arada 11 yıl fark ama belli olmaz bu işler :)

yahu kim demiş otomatik araba ağır hızlanır diye:D:D
bu gün ışıklarda beklerken elemanın biri durduğu yerde gaza yükleniyor (araç ford focus )
açıkcası ben gayet sakindim ama o gaz verince banada gaz verdi:D:D
sonra dedim dur bakalım ne olcak :D
yeşil yandı bastım tam gaz :Delemanda bastı :D
sonra yaklaşık 100 mt kadar kafa kafaya gittik sonra dikiz aynasından bir baktımm
anaaaaaaa eleman arkada kalmış:D
ben hızlandım o da hızlandı,yaklaşık 2 boy fark attım:D
sonra adam yavaşladı yanyana geldik adam şöyle bir benim arabaya baktı :D
sonra bana baktı ve gitti:D:D

ben 1.6 otomatik astrayla 1.6 manuel pek çok arabayı kalkışta iki kez geçebileceğimi düşünüyorum. manuel otomatiğe rakip olamaz. otomatiğin rakibi otomatiktir. biraz da olayı uzatmışsın. ilk 50 metrede diplomasını vermen lazımdı.

Son düzenleme:
arkadaşlar manuelcilerin konuya iki aydır kimse bir şey yazmamış. içim burkuldu valla hortlattım

ben 1.6 otomatik astrayla 1.6 manuel pek çok arabayı kalkışta iki kez geçebileceğimi düşünüyorum. manuel otomatiğe rakip olamaz. otomatiğin rakibi otomatiktir.
bendede vardı otomtık astra 1.6 kullanırken hızlı oldugunu sanıyorsun ama kalkıs yarısında tokatlanırsın

kendi aracım için 0-100 değerleri manuelle 1 sn fark ediyor. kalkış devri,doğru devirde değiştirme, el cabukluğu kusursuz olmadan tokatı yemem gibime geliyor.

Son düzenleme:
bizim araç için şunları söyleyebilirim, aynı yapıda bi manuel araç 30-40 km ye kadar geçerse geçer yoksa anca nalları toplar arkadan :)

kendi aracım için 0-100 değerleri manuelle 1 sn fark ediyor. kalkış devri,doğru devirde değiştirme, el cabukluğu kusursuz olmadan tokatı yemem gibime geliyor.

olay gayet basit sen son vitese kadar ivmelenerek hız kaybı yaşamadan hızlanıyorsun. manuel araba her vites değişiminde sana göre daha da gecikecek. valla bi otomatikle manuelin ardından gitmeyi allah kimseye nasip etmesin. adamın tüm vites atışlarında sen de fren yaparak yavaşlamak zorunda kalıyorsun

Son düzenleme:
ben 1.6 otomatik astrayla 1.6 manuel pek çok arabayı kalkışta iki kez geçebileceğimi düşünüyorum. manuel otomatiğe rakip olamaz. otomatiğin rakibi otomatiktir. biraz da olayı uzatmışsın. ilk 50 metrede diplomasını vermen lazımdı.
aynen öyle ama inan arabama kıyamıyorum yinede çok fazla zorlamak istemiyorum..
belki daha zorlasaydım rahatlıkla ilk 50 metrede verirdim eline diplamasını:D

Geri