Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
barış yol nasıl, uzun yolmu ortalamamı yoksa şehiriçimi.
hız olarak genelde kaçda sürdün. ben litre yapamıyom ama kuruşa çevirirsen ne eder. yada gazın litresinin parasını yaz ben hesaplayım.

1,600 kg lık omega caravan. x20xev sıfır motor. 18 jant ve geniş lastikle benim değerlerim 2 ay önce dur-kalklı şehiriçi 28 kuruş, ortalama 23 kuruş,
uzun yol olarakda izmit istanbul arası 160-200 km hız aralığında 20 kuruş.

ABİ sayende topic aldı yürüdü derneğe davet de ediyorsun süpersin ya:tesk:
bütün manelcilerin hayali bu ama şans....:D

ayrıca hepsi gelsin derneğimize sohbet edelim onlarıda bizden biri yapalımm:D

olurmu aslen sen ayakta tutuyorsun konuyu, bizim sana teşekkür etmemiz lazım.
furkana otomatik sürdürecem kısmetse ondan sonra gör bak nasıl başlıyo forever otomatik diye.
aslında gerçekden öyle millet sürmediğinden pek bilmiyo, hatta kaç kişi biliyorum ki süremem diye otomatiği kötüleyen. sonra 1 tur attırdım deneme aracıyla. otomatik hyundai ile eve döndüler.

ort 110 km hız. uzun yol. 3 kişi. sakin kullanım. 112 kuruş yapıyor. gaz ankarada 1 45. yardımın için sağol.
ya bu arada dun benznde gittim bir müddet. daha sonra aygaz aldım. hissetiğim kadarı ile bir çekiş düşüklüğü var gibi geldi bana. benzinde özellikle 3 000 devir ve ustunde daha cabuk ivmelendi.i daha atk oldu araba. ayarıyla ilgili olabilrimi.

barış, ayar desem bile ustan iyi değilse sakın oynatma. çok kişi biliyorumki hafif bir sorundan gidip tüm ayarları bozulan (kendim dahil).
ama belli bir performans düşüklüğü yaşarsın bu bir gerçek. ama gaz basıncını açarak içeri giren gazı fazlalaştırıyorlar böylelikle performans/çekiş artıyor, ama yakıtda artıyor. ben böyle ayarlattım memnunum ama ekonomiyi geri plana itmen gerekiyor. (mesela 112 kuruş değilde 130 kuruş yakacaksın ama çekişin artacak.)

yakıtın çok güzel bence, elletmene gerek yok.

bir kere komsumuzun otomatik vectrasını sürmüştüm:D
itiraf ediyorum park etmesi manyak oluyor:D
alısmısım tek elim hep vitesde bir ayakta hep debriyajda bi garip olmustum:D
ama uzun zamandır sürmüyorum..
ama benim ara gazım gibisi yoktur beaa:D
forever manuel:D
cat cat cat gecir vitesleri ohh misss:D

tabi tokatda trafik yok. göreyim seni dobloyla trafikli bir saatde istanbulda. eğitimin birinde istanbulda arkadaşda kalayım dedim, çengelköyden bostancıya sabah 6,30 dan 9,45 e kadar trafikde dur kalk yaptığımı bilirim.

izmitdeki evimden gitsem daha iyiydi.

22 yıldır direksiyon tutuyorum,ilk arabamda otomatik vitesdi...son arabamda :) kimse sözümü yanlış anlamasın ama düz vitesli araç kullanan arkadaşlara üzülerek bakıyorum(özellikle rampalarda):D arkadaşlar adamlar icat etmiş işde...ne diye ugraşırsınız düz vitesle bi anlamadım.debriyaja bas...vites değiş..yok devir tutmadıydı...yok rampada geri kaçdıydı...niye üzüyosunuz kendinizi...niye strese giriyosunuz...
büyük kolaylık...allah icat edenden razı olsun....
başımdan geçen olayı anlatayım :)
komşunun(düz vites hastası biri) aracı tamirhanedeydi,aracımı emaneten istedi,10 dakka gösterdim sürmesini...3 gün kullandı...fikri değişti.
şimdi otomatik vites vectra arıyor yana döne :D
saglıkla kalın...

valla 97 den beri kullanıyorum
maddi imkanım elverdiği sürece şaşmam otomatikten

:cool:bende manuel takılanlar dernee kurcam:D:kop:

Ankara'da gereği yok. İstanbul'da şart :) 1 sene İstanbul'da çalıştım yeni Megane'ım vardı. İşim gereği çok gezerdim. Aslında Megane kullanması rahat bir araç yormuyor ama debriyaj kas yapmaktan başka birşey değil. Laguna'dan önceki arabam Vectra CD otomatikti çok seviyordum alıcı çıkınca sattım. İşin doğrusu yakıtı beni sıkıyordu. Şimdi manuel Laguna kullanıyorum Vectra'ya göre kafam çok daha rahat. Bende otomatiğin fazla yaktığını söyleyenlere katılıyorum.

Geri