Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çok güzel olması.. kıyamamam.. bozulmasından korkarım.. şöyle eze eze kullanamamam..

Son düzenleme:
ya sordum ama kendim sölemeyi unuttum.

aracı vurduramıyoruz ya tek dezavantajı o bence.

arkadaşlar yağ değiştirmem lazım. Ankara da iyi bir otomatik ustası tavsiye edermisiniz. Acil lütfen......

benim ustam ankaraya geri taşındı, adı fındık mehmet. sor günde 50 bira içen, bira içmeden tamirat yapamayan biri varmı die, çünki odur.
ben adresini telini bulamıyom...

mrb arkadaşlar ben engelliyim ve tam otomatik bir araç almam lazım opel her zaman kalitesine güvendiğim bi araba ve opelin sitede araştırdım istediğim arac
opel astra sedan 1.6 enjoy elagance paket olanından fakat bu arabanın 4 ileri tam otomatik versiyonu yok arkadaşlar bu araç varmı acaba ben bi türlü bulamadım 0 km alacam ve mutlaka sedan alacam varsa bu araç hakkında bana bilgi verimisiniz saygılar yakıt konfor falan birde otomatik vitesle araç hız limiti nedir mesela 185 km hıza ulaşırmıyım ...

tün otomatik kullanıcılarını ve sevenlerini Ankara dan selmalıyorum. bordo kızımı aldığımdan beri otomatik ustasına göstermemiştim hiç. Bugün gittim gayet ii dedi. Ancak yağını değişrisen iii olur. altta tapası çıkar 3 lt yağy 100 lişraya malolur dedi. aklım karıştı. birincisi bu şanzuman yağı değişme olayını ben malzemesiz bigizisiz halledebilir miyim ? F-sane kasa 1995 model aracım 3 lt yağ mı alır. lt si ne kadar bu yağın ve bir adı var mı ?

biz yeni g kasa 2001 astra cd nin şanzuman yağını değiştirdik. 3 lt.( yanlış hatırlamıyorsam mobil F220 ATF yağ) bidonu 30 lira 10 lirada değiştirmeye verdik toplam 40 lira.

arkadaşlar yağ değiştirmem lazım. Ankara da iyi bir otomatik ustası tavsiye edermisiniz. Acil lütfen......

astra f leri bilmiyorum ama muhtemelen g ler ile aynı ise yağ değiştirmek çok kolay, kendin bile yapabilirsin.
alttan tapayı açıp yağı boşaltıyorsun ( üstte aynı motor yağ çubuğu gibi şanzuman yağ çubuğu var onu çekip hava almasını sağlıyorsun) yağ tamamen süzülüp bittikten sonra alt tapayaı kapatıp üstten ince huni ile şanzuman yağ çubuğunun deliğinden yavaş yavaş yağı döküyorsun. yağ çubuğunda aynı motor yağ çubuğunda olduğu gibi min. ve max. seviye göstergeleri var.

Ben de geçen sene 1985 model bir Chevrolet Cavalier ile ilk defa otomatik vites deneyimi yaşamıştım. Uzun bir süre manuel vitesten midem bulandı. Ben de aynı şekilde kaç yılında yaşıyoruz? Neden hala manuel vites diye birşey var şeklinde düşünmüştüm. Hakikaten akülü araba gibi. Amerika'da neden ehliyet yaşı 15 çünkü otomobillerin neredeyse hepsi otomatik vites :) Gerçekten çok rahat ama ben yine bazı sebeplerden dolayı manuel tercih edeceğim. Bir gün ralli kariyerime başlarsam sıkıntı çekmeyeyim maksat :D

Son düzenleme:
s.a
kolay gelsin,keyifli forumlar otomatikçiler:D

Geri