Park Lambası

Ynt: Park Lambası

2010 aracım bende bu lamba yanıyor.

yani şöyle söyleyim;

siz elle orta konuma getirdiğinizde gündüz farları yanar araçta... eskilerde de gündüz farları bu işaretle belirtilmiş. 2011'ler de bu işaret yok diye biliyorum.

park lambasından kastınız nedir? bende park lambası gündüz farı çünkü.

park farı=gündüz farı aynı şeyler en azından aynı şey için kullanılmış diye tahmin ediyorum benim araçta sadece farlar yandığında solda devir saatinde çıkıyor bir işaret onun dışında hiç bir şey yok

bahadircakir link' Alıntı:
yani şöyle söyleyim;

siz elle orta konuma getirdiğinizde gündüz farları yanar araçta... eskilerde de gündüz farları bu işaretle belirtilmiş. 2011'ler de bu işaret yok diye biliyorum.

park lambasından kastınız nedir? bende park lambası gündüz farı çünkü.
Gündüz farı benim bilebildiğim kadarıyla araç otomatik far kontrolündeyken,güneşli ve açık havalarda gündüz farını yakıyor.Biz bu gündüz farını manuel olarak ayarlayamıyoruz.Park lambası ise manuel elle solumuzdaki düğmelerden çevirmeyle yakabildiğimiz ve yandığı benim araçta göstergelerde gözükmeyen bir lamba.

öylede diyebiliriz elle auto daki kadar güçlü yanmıyor üstte v şeklinde yanan kısım

evet gündüz farı işareti yanarken güçlü yanıyor. ama farla veya kendim onu açarsam güçsüz yanıyor. demek istediğim gündüz farı ile park lambası aynı şey bizim araçlarımızda.

bahadircakir link' Alıntı:
evet gündüz farı işareti yanarken güçlü yanıyor. ama farla veya kendim onu açarsam güçsüz yanıyor. demek istediğim gündüz farı ile park lambası aynı şey bizim araçlarımızda.
Bahadır,gündüz farı ile park lambası aynı şey değil.Park lambasını sol tarafındaki düğmelerden ayarlıyorsun.Auto konumuna getirdiğinde ise hava güneşli ise araç bambaşka bir far olan (park lambası değil) gündüz farını yakıyor.Yeni kullanıcıyım ama burdan okuduklarım,kullanma klavuzu ve tespitlerim böyle diyor.Saygılar.

bende par lambası ve gündüz farını ayrı olarak biliyorum.auto konumundan sağa çekince gündüzler yanıyor.birkez daha sağa çekince kısalar yanıyor.kısaları ve gündüz farını gösteren simgeler ayrı.park lambasını gösteren simge mevcut değil.park ederken kısalara ilave ekstradan lamba yanıyor aynı şeyi auto modunda ışıklarda beklerken direksiyonu sağa ve sola çevirdiğimde kısalardan hariç yanan yaya aydınlatmasıyla aynı olduğu düşüncesindeyim.

saygılar bizden demek istediğinizi anlıyorum. ben gündüz far işaretinin bazı araçlarda yanmadıgını söylemiştim. ha derseniz ki ben yolda giderken kendim ayarlarsam ozaman park mı far mı anlaşılmıyor bu doğru... tek fark şöyle olabilir. cosmolarda yada afl olan araclarda, uzun far asistanını açarsanız far yanarken extra olarak uzunhüzme içinde A harfi olan bir simge daha çıkıyor. park lambası acarsanız o sönüyor.

aynı şeyden kastım iki farında aynı yerden yani üstteki V şeklinde yandığı için demiştim.

Geri