Passat 1.6 Turbo

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hi_cazz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Samet hocam biz aracı 2004 te sıfır aldık ve donanım olarak exlusive seçtik. Yani şimdi bu donanımda 30000'de 1.8t olupta temiz araç bulmak zor. Bizim aracımız daha gıcır gıcır. 30000de gölgede yatan bir araba. O yüzden sordum ama daha net bir cevap bulamadım malesef.

yaa sen vazgeç bu sevdadan ben vw forumlarınada takılıyorum daha yapan sayılı kişi var bu işleri(1.8 için) ama 5-6 milyar para harcıyorlar ve acaba var hala akıllarında;)
yanii yapan ve garanti verecek bi ustada cook zor bulman:(

çekmez o kasayı
üstündeki motor 8v golfde kullanılandan değilmi performans namına bişey bekleme bence
0.6 bar da yürüyen golf mk5 mpi nin vidyosunu izlemişdim açıkcası neredeyse hiç hızlanmıyodu passatın kasasıda baya ağır. sadece çuflarsın :)

2001 den sonraki vw motorlar ı 16v oldu diye biliyorum ama yanlışmı biliyorum:confused:

kit vardır araştırın..

Bence gereksiz bir işlem olur. en az 3000 dolar vereceksin. Pistonların ve diğer ekipmanların turbo için uygun olmadığından çok düşük bir basınçla çalışması gerekecek. Motorun pek çok yeriyle oynanacak.Yakıt artacak. Üstüne üstlük alacağın güç ise harcağın para ve emeğe değmeyecek ve turboyu takacak usta sana sorunsuz olacağının garantisini vereceğini zannetmiyorum.
Ayrıca bana göre, aracı elinizden çıkarmakta zorlaşacak. Çünkü insanların böyle kurcalanmış bir araca sıcak bakacağını zannetmiyorum.

Ayrıca vw nin bu 8 valfli motorları zaten mantar. O yüzden Turbo işinden vazgeç. Ucuz yollu bişeyler yap. İridyum buji ve ve yeni kabloları,filtre v.s

Blow Off ve kaliteli bir hava fitresi gir
bide Sebring egsoz koyarsın :)

hic yoktan iyidir ;)

Ayrıca vw nin bu 8 valfli motorları zaten mantar. O yüzden Turbo işinden vazgeç. Ucuz yollu bişeyler yap. İridyum buji ve ve yeni kabloları,filtre v.s

turbo taktırmanın mantıksız olduğunu araştırdım ve öğrendim. Fakat 1.6L 8v 102hp motorun sizin dediğiniz kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Bu motorların 16v motorlara göre şehir içinde daha pratik olduğunu söylemeliyim. FSI olarak üretilen 1.6motorlar şehir içinde çok hantal kalırken 8v olan bu motor ise şehir içinde çok pratik. Şehirler arası yollardada açıkçası bizi üzmüyor fakat benim burda aradığım olay acaba bu araca böyle bir uygulama yapılarak normal seviyede olan performansının daha yukarılara çıkıp çıkmayacağını öğrenmekti. Bunun dışında araçtan hiçbir şikayetimiz olmadığı gibi bilakis memnunuz. Son hız olarakta 185-190a kadar rahat çıkar ama 205e kadar yol ister.

şimdi Halit siz memnun olabilirsiniz aracının motorundan fakat turbo uygulaması istediğiniz için yüksek performans istiyorsunuz diye düşündüm ve düşündük;).

size iyi gelen bana iyi gelmez tercih meselesi;).

mesela ben suanda 1.8Turbo passat kullanıyorum ve beni kesmiyor işin dogrusu:) daha yüksek hacimli yada kuvvetli bir atmosferik arıyorum;) yanii demek istediğim tercih meselesi;).

bu arada fsi hakkında verdiğin bilgiye hiç katılmıyorum eski 1.6 vw motorunuda kullandım fsi ı da kullandım fsi 2 kat daha seri diyebilirim ve tasarruf olayı biraz daha ön planda;)

Geri