performans buji ?

okan 4 tırnağın platin olanı aldıysan bide gümüş ve benzeri daha vardı onlar uzun ömürlü ama işlevi aynı diye söylediler sadece uzun gidiyomuş fazla para vermeye gerek yok 4 tırnak olması bana yetiyor boşuna başkalarına kızma ama motor numarasını girerek bilgisayardan baktırt öyle al bosh servisinde hazır programları var numarayı girip uyumlu bujiyi veriyor ben öyle aldım 4 tanesi 30 ytl orjinal bujileride aynı fiyat

Ben de buji işiyle çok uğraştım ama hiçbir buji bana araçta yaptırdığım kurum temizliği kadar yarar sağlamadı. Eski deneyimlerime dayanarak diyebilirim ki buji filan traş , eğer performans istiyorsanız ana konu aracınızın kilosunu denetim altında tutacaksınız , hep periz yapacak,fazla kilolardan kurtulacak.
2.si hep temiz olacak( yağı kaliteli olacak, kullanım aralığını geçirmeyeceksiniz, süpapları ve enjektörlerine kurum bağlatmayacaksınız), 3.sü burnunda da sümük olmayacak yani hava filtresi hep temiz olacak. O zaman gidebileceği kadar gidiyorlar.

Ama Danny de Vitodan Arnold performansı da beklemeyeceksiniz. Neyse odur

.
link.twins.jpg

tesadüfen performans bujısı gordum.burdanda yorumları okudum.Şimdi söyle bir tezat var.ßu bujılerı üreten muhendisler kendilerini mi kandırıyor ? yaptıkları bujılerle , yoksa biz mi adamların emeğini harcıyoruz ?. Bide ßöle düşünelim. ?

Performans bujisi arabanın performansına yöneliktir performans bujisi doğru var mühendislerde sorun yok sadece yanlış anlaşılma ,adı performans bujisi diye herkes mükemmel ötesi bişey bekliyor ancak standart arabaya monte etsen bile otomobil tamamen standart olacağından gelen yakı-thava karışımı da aynı oranda olacağından ateşleme her 2 buji dede farklılık göstermiyecektir.Yani Herkes arbaasına göre kullanmalı eğer sağlam bir turbo makinen varsa ateşlemeyi hızlandırmak için kullanmak zorunda kalırsın zaten
yani kısaca mantık bu türkiyedeki aksesuarcılarda getirdikleri malları bilmeden sattıkları için (herzaman böyle) satış yapmak niyeti ile atıp tutmaları gayet normaldir.Birde şöyle düşün peki orjinal otomobilin ateşleme sistemini yapan mühendisler bizimi kandırıyor? Yada! Neden performans bujisi varken bu orjinal ateşleme bujilerini koyuyorlar? Yoksa bizim aksesuarcılarmı çok biliyor?
Yada hepsini unutun herkes arbasına göre buji kullanmalıdır diyerek bu konuyu kapatmalımı?

Geri