''SFI'' Sahipleri..

KS 700 dede olabiliyor.Ama ks400 kadar değil.İşin kötü yanı Astra Vectra gibi 93 ve sonrasında 2.serilerde düştü kalite.KS400 de en çok bunlarda var.En güzeli ks700 ün varsa işleteceksin kapakçıya.Coscast ten bile sağlam bir kapakla sorunsuzca bineceksin.

Hakan' ın orada olduğunu bilmiyordum aracın.Geçen kapak konusunda bilgi almak için o yüzden aradı demekki :)

kontroll ettirde contada söküldüğü anda yanık olup olmadı hangi gözden su verdiği belli olur nasıl anlaşılamamış hayret eğer contan çelik değilse ustanın sana contada problem olup olmadını bi bakışta sölemesi gerekir...

bugun aracı aldım bi kaç gün kontorl edicez motor blogunu indirmedik üst kapagı geri topladık. çok bariz şıkırtı vardı iticileri değiştirttim azaldı ama tam kesilmedi yeni iticilerin bi kaç gün dolmasınımı bekliyecegiz.

tam kesilmesi için yağ pompası şartmı görünüyor:( onu değiştirince başka ihtimal kalıyormu

kardeşime bir hafta önce vectra 94 gt a kasa dohc motor bir araç aldık chip taktirdık ve dyno da ölçümlerini yaptırdık hp gücü 145 tork 189 nm ve 106,4 kw çıktı chip takmamıza ve katalizör iptalini rağmen bu veriler doğrumudur yani chipe rağmen 145 hp çıkıyor araç guzel gidiyor ancak torkunda bir düşüklük var yani benim hissettiğim bu

:(:( genleşme kabım yine yağ dolmus silindir kapagı saglam contam yeni değişti geriye motor blogu kaldı ne kadar bahtsız bi arac bu ya.

tek umudum insallah önceden su kanallarında kalan yagdır gördügüm ama malesef düşük bi ihtimal:(

kardeşime bir hafta önce vectra 94 gt a kasa dohc motor bir araç aldık chip taktirdık ve dyno da ölçümlerini yaptırdık hp gücü 145 tork 189 nm ve 106,4 kw çıktı chip takmamıza ve katalizör iptalini rağmen bu veriler doğrumudur yani chipe rağmen 145 hp çıkıyor araç guzel gidiyor ancak torkunda bir düşüklük var yani benim hissettiğim bu

aracından vardır bişiler normalde sfi motorsa 156 hp standart cip le beraber 160 162 arası gelmesi lazım ha bu veriler makinada gelir ama yere yansımaz sen başka bi vectrayla dene vardır çevrende gidişine bi bak aynıysa ozaman sorun yok dmeektir ama senin araç daha ağır kalıyorsa mutlaka bi problem vardır ben öle yaprım sorun benim araçdaymış gsi var bende istedim gibi gitmiyor anladım ki şanzumanın dişlileri değişmiş benim diğer gsi ler 3 vites 150 160 arası değişiyor 7 bin devirde benim araç 7 bin devirde 180 görüyor 3 vites buda haliyle uzun olduğu için vites istedim gibi devir çevirmiyor 17 jantımda var tabi şimdi ya jantları 15 yapıcam yada şanzumanı değişicem sonuç olarak mutlaka olan sorunun çaresi vardır..

başka modelleri sevmiyormusun yoksa uzanamadın et misalimi.....

senin arabanın ömrü bitti artık bunu kabul et.

benim param olsada keşke daha yenisini alsam. yeni herzaman iyidir.

1993 vectra gt SFI 156hp kullanıcısıyım , sizin ömrü bitmiş dediginiz arabayla 250km/s hızı görüyorum , astra 1,6 cd ile bu hıza ulaşabileceginize inanmıyorum 2004 bile olsa .
Arkadaşın bahsettiği SFI dana kastı c20xe motor dur , sınırlı sayıda opel modelinde vardır .

Geri