B
bekirderinoz
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar arkadaşlar. Vectramı satıp, geçen yıl sıfır yeni symbol aldım. Araç 1 yaşına henüz girdi. 1.5 dizel. Üzerine toz düşse silerim, o kadar hassas ve temiz kullanırım düşünün. Aracı aldım, 20 binde ya da 1 yıl sonra gel dediler. 1 yıl sonra gittim, araç 8 binde idi. Bakımı yapıldı. Sorun yok. Sonra 40 bine kadar gelmeyin, kaputu bile açmanıza gerek yok araç tertemiz, sorunsuz zaten, iyi kullanıcısınız belli oluyor dediler. Neyse, dün sıfır asfalt yolda hafif rampa aşağı inerken (araçta yük yok, sadece 4 kişiyiz), klima açık, hız 100 km. gibi, vites 5'te ve gaza dokunmuyorum, araç kendi hızıyla gayet güzel ve sessiz iniyo. Aniden bir ses. Sanki camı üstten hafif açmışsınız, rüzgar giriyor gibi bir ses. Klima sandım, sonra göstergeye baktım, kızdırma lambası (tel sembolü olan lamba) yanıyor, ama araba stop etmedi, hemen fren fren yol kenarına çektim, emniyet şeridine, stop ettim. Servisi aradım. Geldiler. Araç daha 18 binde düşünün. Baktı ve teşhis: TRİGGER KOPMUŞ. Nasıl olur dedim daha araç sıfır. Abi vitesi 5'ten 3 'e filan aldın mı dedi. Tabiki hayır.Bu kaçıncı arabam, 15 yıllık şoförlüğüm var, öyle bi hata yapmama zaten. Abi olamaz dedi, çok şaşırdım dedi servis elemanı. 20 bini geçseydi açıp bakardım ama ben buna dokunamam, incelenecek, bakılacak dedi. Aracı çekici geldi servise götürdük. Gözüm gibi sakındığım sıfır arabam şimdi toz toprak içinde servisin önünde duruyor, pazartesiyi bekliyoruz. Sanırım ruh halimi az çok anlarsınız dostlarım.
Şimdi içimden pazartesi günü gidip oradaki herkese ana avrat düz gitmek geliyor. Acayip sinirliyim. Sıfır aracın nasıl triggeri kopar abi, kopamaz, kopmamalı, ya bi kazaya sebep olsaydı da ailemi kaybetseydim, tüm bunlar ne uğruna, neden olacaktı? Sıfır araç aldım triggeri koptu kaza yaptım eşim öldü...Yok böyle bişey ya, olamaz, bu kadar ucuz değil, olmamalı....Bunun hesabı sorulmalı, gittiği yere kadar gidicem, sorucam hesabını nereye kadar olursa...Etrafımdaki ve uzaktaki ulaşabildiğim herkese anlatıcam. Herkes ibret alsın...
Sizden ricam ilk defa böyle bişeyle karşılaşıyorum. 2. el almayalım, uğraşmayalım sanayi ile şunla bunla dedik, sıfır aldık, gördük sıfır aracı... Ne yapmalıyım. Mesela sıfır araç alanların şunu deme hakkı yok mu: Ben bu aracın tamirini istemiyorum. Aracı iade etmek istiyorum. Bu araç yapılır ancak düzen tutar mı? Bu ve bunun gibi birçok soru kafamda...
Bu ve diğer konularda, hakkımı arama noktasında ben neler yapabilirm? Başına benzer şeyler gelenler var mıdır? Yardımlarınızı acilen bekliyorum....Saygılarımla...
Şimdi içimden pazartesi günü gidip oradaki herkese ana avrat düz gitmek geliyor. Acayip sinirliyim. Sıfır aracın nasıl triggeri kopar abi, kopamaz, kopmamalı, ya bi kazaya sebep olsaydı da ailemi kaybetseydim, tüm bunlar ne uğruna, neden olacaktı? Sıfır araç aldım triggeri koptu kaza yaptım eşim öldü...Yok böyle bişey ya, olamaz, bu kadar ucuz değil, olmamalı....Bunun hesabı sorulmalı, gittiği yere kadar gidicem, sorucam hesabını nereye kadar olursa...Etrafımdaki ve uzaktaki ulaşabildiğim herkese anlatıcam. Herkes ibret alsın...
Sizden ricam ilk defa böyle bişeyle karşılaşıyorum. 2. el almayalım, uğraşmayalım sanayi ile şunla bunla dedik, sıfır aldık, gördük sıfır aracı... Ne yapmalıyım. Mesela sıfır araç alanların şunu deme hakkı yok mu: Ben bu aracın tamirini istemiyorum. Aracı iade etmek istiyorum. Bu araç yapılır ancak düzen tutar mı? Bu ve bunun gibi birçok soru kafamda...
Bu ve diğer konularda, hakkımı arama noktasında ben neler yapabilirm? Başına benzer şeyler gelenler var mıdır? Yardımlarınızı acilen bekliyorum....Saygılarımla...