Sonax Hakkında Ki Görüşleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onderak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Sonax Hakkında Ki Görüşleriniz

vehicle_dynamics link' Alıntı:
Selam Arkadaslar,

Opel servis müdürü arkadasimin tavsiyesini size iletmek istiyorum.

Aracini sonax in cilali sampuani ile yika. Boya koruma ile de hic ugrasma.

Bu sampuan sayesinde aracim yagmurdan sonra yikanmis gibi tertemiz oluyor.Üstelik her yikamada koruma yapmis oluyorum.
Dostum bu cilalı şampuanlar iki yıkama arasında hafif bir koruyuculuk ve parlaklık vermeye yararlar. Eğer bu kadar kolay olsaydı kimse wax ya da nano uygulamakla uğraşmaz ve sadece cilalı şampuanla yıkar geçerlerdi. Bu şampuanlar araçlara su iticilik katarlar, doğrudur. ama boya yüzeyi üzerinde koruma sağlayacak kadar bir katman oluşturmazlar.

Önder aracın nefis olmuş.Benim siyahım da istiyor pasta-cila.Bu sene geçti gibi ama baharda falan mutlaka yaptırmam lazım.Peki bu işlemlerden önce rütuş falan yaptılar mı yada yapıyorlar mı?

aliceinchains link' Alıntı:
Arkadaşlar Meguiar's ya da Sonax'ın Nano uygulaması yok, nano uygulama dedikleri şey klasik wax uygulamasıdır. Hiçbir klasik wax uygulaması 12 ay dayanmaz, imkansız.

- Ben gözümle gördüm usta 1.5 kutu nano harcadı ya bakalım hayırlısı...

Fahri link' Alıntı:
Güle güle kullanın. Ömrüm yeterse demişsiniz, geçmiş olsun hastalık falan mı var?

- yokya ölümlü dünya olduğu aklıma geldi o an nedense...

Selam Arkadaslar,

Opel servis müdürü arkadasimin tavsiyesini size iletmek istiyorum.

Aracini sonax in cilali sampuani ile yika. Boya koruma ile de hic ugrasma.

Bu sampuan sayesinde aracim yagmurdan sonra yikanmis gibi tertemiz oluyor.Üstelik her yikamada koruma yapmis oluyorum.

- aldım şampuanı umarım bu övdükleri kadar iyidir...

Dostum bu cilalı şampuanlar iki yıkama arasında hafif bir koruyuculuk ve parlaklık vermeye yararlar. Eğer bu kadar kolay olsaydı kimse wax ya da nano uygulamakla uğraşmaz ve sadece cilalı şampuanla yıkar geçerlerdi. Bu şampuanlar araçlara su iticilik katarlar, doğrudur. ama boya yüzeyi üzerinde koruma sağlayacak kadar bir katman oluşturmazlar.

Dostum, ürün bilgileri ne kadar dogrudur bilmiyorum, fakat boya üzerinde koruyucu katman olusturur diyor.Tabi bu sürekli kullaninca olur sanirim.

Herkes belki bu özelligi bilmediginden boya koruma yaptiriyordur:)

sanalbiri link' Alıntı:
֖nder aracın nefis olmuş.Benim siyahım da istiyor pasta-cila.Bu sene geçti gibi ama baharda falan mutlaka yaptırmam lazım.Peki bu işlemlerden önce rütuş falan yaptılar mı yada yapıyorlar mı?

- dönen bi süngeri var önce bununla birlikte bir şeyler sürerek, boya üzerinde ki kılcal çizikleri hallediyorlar,
- sonra 2 defa cila atılıyor arabaya...
- sonrada nano koruma...

- yani en azından benim gördüklerim ve duyduklarım bunlardı...
- ben arada sıkıldım teracty'e 6 boyuta gittim geldim, yemek yedim falan :)
- hepsini baştan sona seyretmedim..  

Hare giderme uygulaması yaptılarsa iyi olmuş. Maliyeti ne tuttu peki ?

Dostum, ürün bilgileri ne kadar dogrudur bilmiyorum, fakat boya üzerinde koruyucu katman olusturur diyor.Tabi bu sürekli kullaninca olur sanirim.

Herkes belki bu özelligi bilmediginden boya koruma yaptiriyordur:)
Dostum, bu tip şampuanlar iki yıkama arasında az da olsa bir koruyuculuk ve parlaklık verir. Kalıcı bir etkisi yoktur. Seni de kendim gibi bu işlerin meraklısı yapmak istemem. Çünkü bu işlere bulaşırsan ve detayını öğrenirsen herşey batıyor. Mesela dışarıda kimseye arabanı yıkatamıyorsun, bir çok malzeme alıp boya koruma işlerini kendin yapıyorsun, yolda giderken trafikteki arabalara bakıp hareli olanları görünce, kasap polisajcılara küfür edebiliyorsun, yolda gördüğün güneşten kararmış farlı arabalar bile seni rahatsız edebiliyor, araç şampuanlarının PH değerlerini araştırıp öğreniyorsun, forumlara girip dayanamayıp arkadaşlarınla bilgi paylaşımı yapabiliyorsun, vs... Bence boşver, ama illa ki öğrenmek isteyen arkadaşlar olursa diye küçük bir ipucu vereyim: internette' detailing' ya da 'boya koruma' olarak aratırsanız gereken tüm bilgilere ulaşabilirsiniz :)

[quote author=onderak link=topic=9043.msg203679#msg203679 date=1378728224]
- Ben gözümle gördüm usta 1.5 kutu nano harcadı ya bakalım hayırlısı...

Önder sonuç istediğin gibi olmuş ve içine sinmiş anlaşılan, bu yüzden artık o nanoydu değildi diye uzun uzadıya anlatmama gerek yok. Güle güle kullan ve o aldığın şampuan dışında birşeyle kesinlikle yıkatma, hele yıkamacı ya da benzincilerdeki köpüklerden uzak dur. O köpüklerden ya da ne olduğu belli olmayan şampuanlardan kullandırırsan, arabanın üstünde koruma namına ne var ne yoksa söker atar.

onderak link' Alıntı:
tesekkurler abi, Allah razı olsun..

fiyatlar cok pahalı diger markalarda,
daha da pahalanacak...  

ve astra'nın guzelligi aslında
cok daha fazla para eder, yani bence...

bende bugun teractyde volvo gordum.
yanlıs hatırlamiorsam da;
80 milyar, 1.6 benzinli ve 115 beygir.
nerdeyse astra kadar guzeldi...

ama benim arabada 117 - 120 beygir ve dizel..
ustelik body kitlerimle, guzellikte gecerim onu :)

Edirne de Sultan II. Bayezid Külliye sini gezerken park kısmında benim arabanın yanına bir V40 arkasına Megane ve 1-2 tane daha güncel model araç parketmişti.

İnan V40 ile Astra denk, geriye kalanlar ekonomik üretimmiş gibi duruyorlardı, V40 bu manada ve güvenliğe verdiği önem ile beğenimi kazanıyor ancak 1- Ford genleri taşıması 2- Cosmo donanımlı Astra kadar dolu modeli kolayca 100.000 lirayı geçiyor olması kötü.

Önder sonuç istediğin gibi olmuş ve içine sinmiş anlaşılan, bu yüzden artık o nanoydu değildi diye uzun uzadıya anlatmama gerek yok. Güle güle kullan ve o aldığın şampuan dışında birşeyle kesinlikle yıkatma, hele yıkamacı ya da benzincilerdeki köpüklerden uzak dur. O köpüklerden ya da ne olduğu belli olmayan şampuanlardan kullandırırsan, arabanın üstünde koruma namına ne var ne yoksa söker atar.

- doğru diyorsun keyfini çıkarmak lazım, gerisi hikaye... aracım arka otoparkta ki araçların içinde, sanki daha bayiden alınalı bir kaç saat olmuş gibi duruyor

m34444 m34444 m34444 m34444 m34444 m34444 m34444 m34444

kenangokhan link' Alıntı:
Hare giderme uygulaması yaptılarsa iyi olmuş. Maliyeti ne tuttu peki ?

- 400 lira...

Geri