Sonax Hakkında Ki Görüşleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onderak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Sonax Hakkında Ki Görüşleriniz

Tolga KARACA link' Alıntı:
Edirne de Sultan II. Bayezid Külliye sini gezerken park kısmında benim arabanın yanına bir V40 arkasına Megane ve 1-2 tane daha güncel model araç parketmişti.

İnan V40 ile Astra denk, geriye kalanlar ekonomik üretimmiş gibi duruyorlardı, V40 bu manada ve güvenliğe verdiği önem ile beğenimi kazanıyor ancak 1- Ford genleri taşıması 2- Cosmo donanımlı Astra kadar dolu modeli kolayca 100.000 lirayı geçiyor olması kötü.

Bizim araçlar nerdeyse kasa değiştirmeye yaklaştı ama tasarım olarak yeni çıkan araçlarda dahil birçok araçtan çok daha başarılı, Çeşme de de benim arkama R-design mavi renki bi volvo V40 park etmişti, yan profilden bizim araç bariz bir üst segment gibi ve daha klas görünüyor (yada bana öle geldi bilemiyorum :). Ama volvodaki çift kavramlı powershift ve dizel motorun bizim astralarda olmasını çok isterdim. :) Artık yeni kasaya kısmet.

Önder araçta yakıyor bu arada çok güzel olmuş güle güle kullan...

- teşekkür ederim abi..
- ama bence opelin yeni kasa astra çıkarması hata olur..
- daha güzelini yapabileceğini sanmıyorum ben :)
- muhtemelen bu kasayı makyajlar yeni kasa diye sunar...
- gtc yada opc ye doğru kayan bi makyajdan bahsediyorum
- iki üç basit değişiklikli makyajlardan değil :)

DarthWider link' Alıntı:
Bizim araçlar nerdeyse kasa değiştirmeye yaklaştı ama tasarım olarak yeni çıkan araçlarda dahil birçok araçtan çok daha başarılı, Çeşme de de benim arkama R-design mavi renki bi volvo V40 park etmişti, yan profilden bizim araç bariz bir üst segment gibi ve daha klas görünüyor (yada bana öle geldi bilemiyorum :). Ama volvodaki çift kavramlı powershift ve dizel motorun bizim astralarda olmasını çok isterdim. :) Artık yeni kasaya kısmet.

Önder araçta yakıyor bu arada çok güzel olmuş güle güle kullan...

Bir ara Astra dan sonra V40 1.6 benzinli turbo + çift kavrama gider dye düşünmüştüm ama konfigüre ederken donanımları ekledikçe fiyat zorlanmadan 95.000 sınırına ulaşıyor üstelik bu fiyata rağmen aracın genetiğinde Focus 3 yattığını bilmek de itici geliyor ve de dahası yerli testlerde turbo benzinlinin kağıt üzerindeki gücü asfalta aktaramadığı yazılmıştı, bu da bana uymaz.

onderak link' Alıntı:
- teşekkür ederim abi..
- ama bence opelin yeni kasa astra çıkarması hata olur..
- daha güzelini yapabileceğini sanmıyorum ben :)

Öndercim ben de daha güzelini yapamayacakları kanaatindeyim ancak çetin geçen rekabette Astra nın mutlaka kilo vermesi gerekiyor, bunu onlarca kez okudum testlerde ve bu yüzden araç yeni platforma muhtaç.

Misal bir karşılaştırmasında yeni 1.6 170 Hp motoruyla Ford Focus 182 Hp ve Bmw 118 170 Hp ile karşılaştırıldı.

Yeni motora "çok yumuşak çalışıyor ve benzinle çalışan bir dizel gibi çok yüksek tork üretiyor" vb yazmışlardı hatta ara hızlanmalarda da rakiplerine ciddi fark attı ama en ağır rakibi Focus tan bile tam tamına 160kg daha ağır olması kalkış ve tüketim performansında az farkla geride kalmasına neden olmuştu.

Testi 2 puan farkla Focus kazanırken Astra 2. olmuştu, sonuç cümlesinde "daha hafif olsaydı birinci olabilirdi" manasına gelen bir ifade kullanılmıştı.

aliceinchains link' Alıntı:
Dostum, bu tip şampuanlar iki yıkama arasında az da olsa bir koruyuculuk ve parlaklık verir. Kalıcı bir etkisi yoktur. Seni de kendim gibi bu işlerin meraklısı yapmak istemem. ևünkü bu işlere bulaşırsan ve detayını öğrenirsen herşey batıyor. Mesela dışarıda kimseye arabanı yıkatamıyorsun, bir çok malzeme alıp boya koruma işlerini kendin yapıyorsun, yolda giderken trafikteki arabalara bakıp hareli olanları görünce, kasap polisajcılara küfür edebiliyorsun, yolda gördüğün güneşten kararmış farlı arabalar bile seni rahatsız edebiliyor, araç şampuanlarının PH değerlerini araştırıp öğreniyorsun, forumlara girip dayanamayıp arkadaşlarınla bilgi paylaşımı yapabiliyorsun, vs... Bence boşver, ama illa ki öğrenmek isteyen arkadaşlar olursa diye küçük bir ipucu vereyim: internette' detailing' ya da 'boya koruma' olarak aratırsanız gereken tüm bilgilere ulaşabilirsiniz :)

Ayrı bir başlıkta merakınızı bize de detaylıca bulaştırsanız pek güzel olur. şöyle bulunabilecek ürünler, ne nedir ne kadar ne işe yarar gibisinden bizzat kullanıcı tecrübesini aktarsanız 10 teşekkürünüz benden. ;)

Aracınızı güle güle kullanın böyle araçlar görünce içimden okuyorum nazar değmesin diye gerçekten dikkat çekiyor çünkü maşallah :)

eraytly link' Alıntı:
Aracınızı güle güle kullanın böyle araçlar görünce içimden okuyorum nazar değmesin diye gerçekten dikkat çekiyor çünkü maşallah :)

- tesekkurler..

vehicle_dynamics link' Alıntı:
Selam Arkadaslar,

Opel servis müdürü arkadasimin tavsiyesini size iletmek istiyorum.

Aracini sonax in cilali sampuani ile yika. Boya koruma ile de hic ugrasma.

Bu sampuan sayesinde aracim yagmurdan sonra yikanmis gibi tertemiz oluyor.Üstelik her yikamada koruma yapmis oluyorum.

- bugün hanımın 2010 suzuki alto'sunu yıkattım Sonax'ın sampuanı ile, sırf denemek için. (zaten araçta kirliydi ya)
- yıkandıktan sonra çok bir fark göremedim. 1 saat sonrası aracı güneşin altına çıkarıp uzaktan şöyle bi bakınca,
parlatıcılığının güzel olduğunu gördüm... ama öyle sihirli bi dokunuş ile renk açmasını, pürüsüzleştirmesini beklemeyin yani...
sonuçta nano koruma yada boya koruma değil. alt tarafı cilalı şampuan... koruması da uzun süreli değil.

Eğer aracı kendinizde ykıyorsanız yıkama suyuna sirke eklediğinizde de arabada gözle görünür bir parlaklık oluşuyor :)

DarthWider link' Alıntı:
Eğer aracı kendinizde ykıyorsanız yıkama suyuna sirke eklediğinizde de arabada gözle görünür bir parlaklık oluşuyor :)
Dostum, yıkama suyuna sirke eklersen boya koruma namına arabada ne varsa söküp atar.

Geri