Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam dediklerine katılıyor ve şu eklemeyi yapmak istiyorum. Evet göstericiler de hükümette (dolayısı ile devlet görevlileri) dikkatli olmak zorundadır. Ama devlet görevlileri daha da dikkatli olmak zorundadırlar, zira onlar bu tür işler için eğitim aldılar, eğitildiler, şimdi aldıkları o eğitimlerin karşılığını vermek, öğrendiklerini ispat etmek zamanıdır. Olayları şiddet kullanmadan, sağduyulu bir şekilde bastıramıyorlarsa o zaman ya eğitimleri yetersiz olmuştur ya da eğitimde dalga geçmişlerdir :(

Son derece haklısın Savaş Abi...

Benim anlatmak istediğim farklı, biliyorsunuz siz.

İnsan düşününce ne gerek vardı diyor! Gerçekten yandaşlara soruyorum, ne gerek vardı? Neden bu kadar gerdiniz insanları? Bu kadar mı gözünüz körleşti, gönlünüz kibir doldu!

Yazık!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri, partililer ve bazı gruplarla Beşiktaş Meydanında bir araya gelerek Taksim Meydanına çıktı. Yürüyüş sırasında bir genç, CHP Milletvekili Muharrem İnce'ye 'biz sizin arkanızdan yürümeyiz' demesi üzerine ortam gerildi. İnce, genci iterek tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Adanan Keskin, Milletvekilleri Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi, Suheyl Batum, Bihlun Tamaylıgil ve Hurşit Güneş, yüzlerle partiliyle beraber Beşiktaş Meydanından Taksim Meydanına yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP'li Milletvekilleri, bazı grupların sık sık tartışması nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Yolu trafiğe kapatarak yürüyen CHP'lilerin korna çalmayan arabalara saldırması dikkat çekti.
Milletvekillerinden Muharrem İnce ile bir vatandaş arasında gergin anlar yaşandı. İnce'ye 'Ben senin arkandan yürümem' diyen vatandaş, önce Milletvekili İncenin ardından partililerin tepkisiyle karşılaştı. Milletvekili İnce, genci iterek tepki gösterdi. Bunun üzerine bazı partililer de şahsı tartaklamak istedi. İnce'ye bir daha vur diye bağıran genci, araya giren diğer partililer bölgeden uzaklaştırdı. Uzun süren yürüyüşün ardından CHP'liler Taksim meydanına ulaşırken polis ekipleri de geri çekildi. Bir kez daha karşı karşıya gelen grup ile polisler arasından sözlü sataşmalar dışında herhangi bir gerginlik yaşanmadı.
Taksim Meydanına gelen Milletvekilleri adına açıklamayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Adanan Keskin yaptı. Gazetecilerin 'Kılıçdaroğlu neden gelmedi' sorusuna Keskin, "Genel başkanımız bu olaya siyasi parti damgası vurmak istemedi. Onun kendisi buraya gelmedi" dedi.
İktidarı sert sözlerle eleştiren Keskin, "Başta bulunan iktidar cumhuriyetle kazınılan değerler işte böyle müdahalelerle tahrip ediyor. İktidar halkın talebini dikkatte almadan her şeyi yaparım anlayışı ile yola çıkmıştır. İş başına geldiklerinden beri çağ dışı kalmış demokrasi anlayışını devreye sokarak toplumun arzusunu ve bilincini dikkate almamıştır. Bugün taksimdeki yüz binlerce insan demokrasiyi yaşatmak için bir kez daha göstermiştir. Ancak benim buradan onlara önerim hiçbir tahrike gelmesinler. Haklı mücadelelerini gölgeleyecek olaylardan uzak dursunlar" ifadelerini kullandı.

alıntıdır.

offf offf. millet neyin derdinde bunlar neyin derdinde...

Arkadaşlar bazı yerel haber kaynaklarında gerçek mermi kullanımına izin verilmiş deniliyor akibeti nedir bilgisi olan varmı acaba

Arkadaşlar bazı yerel haber kaynaklarında gerçek mermi kullanımına izin verilmiş deniliyor akibeti nedir bilgisi olan varmı acaba

:kop: işte bende bunu diyorum. hala reyting peşinde başka bir grupta.

bir tane haber başlığı ve içeriği şöyleydi... işte medyamız malesef gerçekleri dğeil işlerine geldiğini anlatıyor. "polis çekilirken biber gazı sıktı." haberin devamında "polisin çekilmeye başlaması üzerine göstericiler polise taş ve su şisesi fırlattı. bunun üzerine polis gaz ile karşılık verdi." medyaya, habere bak ...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri, partililer ve bazı gruplarla Beşiktaş Meydanında bir araya gelerek Taksim Meydanına çıktı. Yürüyüş sırasında bir genç, CHP Milletvekili Muharrem İnce'ye 'biz sizin arkanızdan yürümeyiz' demesi üzerine ortam gerildi. İnce, genci iterek tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Adanan Keskin, Milletvekilleri Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi, Suheyl Batum, Bihlun Tamaylıgil ve Hurşit Güneş, yüzlerle partiliyle beraber Beşiktaş Meydanından Taksim Meydanına yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP'li Milletvekilleri, bazı grupların sık sık tartışması nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Yolu trafiğe kapatarak yürüyen CHP'lilerin korna çalmayan arabalara saldırması dikkat çekti.
Milletvekillerinden Muharrem İnce ile bir vatandaş arasında gergin anlar yaşandı. İnce'ye 'Ben senin arkandan yürümem' diyen vatandaş, önce Milletvekili İncenin ardından partililerin tepkisiyle karşılaştı. Milletvekili İnce, genci iterek tepki gösterdi. Bunun üzerine bazı partililer de şahsı tartaklamak istedi. İnce'ye bir daha vur diye bağıran genci, araya giren diğer partililer bölgeden uzaklaştırdı. Uzun süren yürüyüşün ardından CHP'liler Taksim meydanına ulaşırken polis ekipleri de geri çekildi. Bir kez daha karşı karşıya gelen grup ile polisler arasından sözlü sataşmalar dışında herhangi bir gerginlik yaşanmadı.
Taksim Meydanına gelen Milletvekilleri adına açıklamayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Adanan Keskin yaptı. Gazetecilerin 'Kılıçdaroğlu neden gelmedi' sorusuna Keskin, "Genel başkanımız bu olaya siyasi parti damgası vurmak istemedi. Onun kendisi buraya gelmedi" dedi.
İktidarı sert sözlerle eleştiren Keskin, "Başta bulunan iktidar cumhuriyetle kazınılan değerler işte böyle müdahalelerle tahrip ediyor. İktidar halkın talebini dikkatte almadan her şeyi yaparım anlayışı ile yola çıkmıştır. İş başına geldiklerinden beri çağ dışı kalmış demokrasi anlayışını devreye sokarak toplumun arzusunu ve bilincini dikkate almamıştır. Bugün taksimdeki yüz binlerce insan demokrasiyi yaşatmak için bir kez daha göstermiştir. Ancak benim buradan onlara önerim hiçbir tahrike gelmesinler. Haklı mücadelelerini gölgeleyecek olaylardan uzak dursunlar" ifadelerini kullandı.

alıntıdır.

offf offf. millet neyin derdinde bunlar neyin derdinde...

Haberin kaynağını yayınla hocam!

Ya düzmece haber ya da eylemcilerin içine çok pis provokatörler salınmış birileri tarafından. "Biz sizin arkanızdan yürümeyiz" diyen kişiyi ciddiyi alan var mıdır acep?

Eylemin bu boyutlara ulaşması partiler üstü olmasındandır. Bakınız:

973798_10151499743277637_716787573_n.jpg

Haberin kaynağını yayınla hocam!

Ya düzmece haber ya da eylemcilerin içine çok pis provokatörler salınmış birileri tarafından. "Biz sizin arkanızdan yürümeyiz" diyen kişiyi ciddiyi alan var mıdır acep?

Eylemin bu boyutlara ulaşması partiler üstü olmasındandır. Bakınız:

haberin kaynağı İHA.

benim değinmek istediğimde tam bu nokta işte. 100 tane kişi 1 kişi yüzünden sürekli tartaklanıyor. ne sizin ne benim istediğim kimsenin canına malına zarar gelmesi. ama işte diyorum ya birileri insanların öfkesinden faydalanıp kendi görüşlerini nemalandırmaya çalışıyor.

madem bu olay siyasi içerikli değil neden her zaman ki gibi sadece CHP meydanda. neden bir tane bile BDP'li yok. söze gelince var ama onlar. "istersek istanbulu ayaklandırırız."

hepsi ş....siz bunların. hakkımızda hayırlısı olsun.

haberin kaynağı İHA.

benim değinmek istediğimde tam bu nokta işte. 100 tane kişi 1 kişi yüzünden sürekli tartaklanıyor. ne sizin ne benim istediğim kimsenin canına malına zarar gelmesi. ama işte diyorum ya birileri insanların öfkesinden faydalanıp kendi görüşlerini nemalandırmaya çalışıyor.

madem bu olay siyasi içerikli değil neden her zaman ki gibi sadece CHP meydanda. neden bir tane bile BDP'li yok. söze gelince var ama onlar. "istersek istanbulu ayaklandırırız."

Çok yanlış yorumlamışsın.

Bu akşama kadar eylemler oldukça temiz bir halk hareketi biçimindeydi. Fakat birilerinin tekerine çomak sokulduğu için olaylar provake edilmek istendi. Ve eylemcilerin arasına teker teker salındılar. Mesele budur. Bunu görmeliyiz artık.

Siyasi içerikli değil çünkü orada solcu da var, ülkücü de var, sağcı da var, alevi de var, sunni de var, başı açık da kapalı da var...

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli gitmesin zaten, ne işleri var! Bu bir halk hareketidir ve partiler üstüdür.

BDP'yi ise sorman başlı başına hata! Ayağa kalkmış bir Türklük ve BDP! :)

birde utanmadan açıklama yapıyor ya bunlar hala...

"Gezi Parkı'nda başlayan protestoların başından beri Taksim'de olan ve bu uğurda yaralanan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in taburcu olduktan sonra ilk işi yeniden Taksim Meydanı'na gitmek oldu. Önder, polisin Taksim Meydanı'ndan çekilmesinden sonra alana giren ilk isimlerden oldu.

Akşam saatlerinde katıldığı televizyon programında yaşananları değerlendiren Önder, olayların 5. gününde Taksim'e giden Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Taksim alanına gelmesini yorumlayan Önder, 'Direnişi biz başlatık. CHP ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi konmak istedi. Yemezler gözüm...' diye konuştu."
alınıtıdır.

Süreç çok ciddi bir hal almaya başladı. Provokatörler iş başında!

Yazık oluyor gerçekten yazık!

Haklıyken haksız duruma düşülecek.

Geri