Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Türk halkı hiçbir zaman acımasız olmamıştır. En kanlı savaşlarda bile insani çabalarından dolayı dünyaya örnek olmuştur. Türk askerini topraklarında istemeyen (barış gücü olarak) kaç ülke var. Bugün yaşananlarda şiddet varsa, zalimlik varsa bunun asıl sorumlusu devleti yönetmeye çalışan basiretsiz, tecrübesiz yöneticilerdir. Nerede görülmüş polisin arasına sığınıp vatandaşa şiddet uygulayan guruplar, Başbakan, İçişleri Bakanı uyuyor mu? Orada biriken halk onbinlerce kişi, şiddet uygulayanlar yüzlerce kişi, sabırlar taşarsa, o onbinler kendisini erişilmez sanan şiddet yanlısı kişilere çok kötü şeyler yapabilir. O nedenle ülkeyi yönetenlerin olaylara bilinçli müdahale etmesi gerekir, öyle oturdukları yerden "asın, kesin, saldırın, kırın, dökün" diye emirler vermek marifet değildir, o emri verenler unutmasınlar ki keskin sirkenin zararı küpünedir. En önemlisi orada bulunan halk da, poliste bu vatanın evlatlarıdır.

polis vatan evladıda buradaki polis tam bir ego...
sanki bir yere bağlamışsın,çok özür dilerim ailesine önünde t....z etmişsin..bu nasıl bir vurmak halk a ?e hadi öğretmen var,öğrencisi çıldırttımı tokat atanı dövenide var,öğretmen var,bu benim işim,buda bir ananın babanın evladı,başkası benim oğluma -kızıma vursa ben ne hissederim diyende var..
vatan evladı değil abi bunlar bu polisleri kimin yetiştirdiğini herkes biliyor...!!!!!!zaten bunlar kendi kafalarında bu vatanı böleli çok oldu...Polis e kimin baktığı nelerin empoze edildiğide belli...
eğer polis normal bir polis olsa zaten kendi isyan ederdi bu düzene...sanırsam ahlaklı vatansever olan az da olsa çıkıyor.

......... o gün halkın başında olanlar özür dileyip polisi çekse hoşgörü ile yaklaşsa halkına sevgi gösterse,dertlerini dinlese belki olay bu hale gelmeyecek idi. Dikkat edin konuşmalar siz oraya 100bin ile gelrseniz ben 1 milyonu toplarım,orda o ğaçlarda bir kaçını sallanıracaksın görecekler,inadına o AVM açılacak taviz yok diyen bir Başbakan dır suçun başı, konuşma geç de olsa başbakandan çıkıyor hem rica hem tehtid..bu nedir yahu?ama hala suçlu arıyor ne yazıkki.
Bülent arınç ın konuşması ise daha ilginç, konuyu sağ duyudan çekiyor gülerek geçinemiyoruza getiriyor...Tüh be hala geçinemiyorsanız söyleyin bu 75milyon size her ay ceblerinden 1 lira sadaka verse sizi paraya boğar doyasınız diye,demek geçinemedikleri için rant uğruna mı demezmisiniz?
yani muhalefet zaten yok,baştaki ise tek iktidarız sarhoşluğunda halkı kim dinler...
işte sorun burda...Halk sesini çıkaramıyor dert anlatamıyor muhatap yok.halada yok

Her şeyin başı hoşgörüdür. Polisi işin içine sokmasalardı halk bu kadar galeyana gelmezdi. Devlet Bahçeli'yi eleştiren başbakan "ben istesen 1.000.000 toplarım" derken kendisi ile çelişmiyor mu? Her söylediği yalan çıkan bir başbakana bu vatandaş neden güvensin ki? Her fırsatta "ben her şeyi bilirim, kafama koyduğumu yaparım, bana kimse karışamaz" diyen bir hizmetkarın demokrasi yaklaşımına, demokrasi nutuklarına kim inanır? Kendisi orada AVM yapılacak diyor, belediye başkanı hayır diyor, Arınç efendi ise başka telden çalıyor. Bunlar daha kendi aralarında fikir birliğine varamamışlar veya birileri çok güzel yalan söylüyor.

polis vatan evladıda buradaki polis tam bir ego...
sanki bir yere bağlamışsın,çok özür dilerim ailesine önünde t....z etmişsin..bu nasıl bir vurmak halk a ?e hadi öğretmen var,öğrencisi çıldırttımı tokat atanı dövenide var,öğretmen var,bu benim işim,buda bir ananın babanın evladı,başkası benim oğluma -kızıma vursa ben ne hissederim diyende var..
vatan evladı değil abi bunlar bu polisleri kimin yetiştirdiğini herkes biliyor...!!!!!!zaten bunlar kendi kafalarında bu vatanı böleli çok oldu...Polis e kimin baktığı nelerin empoze edildiğide belli...
eğer polis normal bir polis olsa zaten kendi isyan ederdi bu düzene...sanırsam ahlaklı vatansever olan az da olsa çıkıyor.

Caner beğensek de beğenmesek de bu ülkeyi vatanı kabul etmiş, bayrağının altında toplanmış herkes o vatanın evladıdır. Nasıl kardeşler arasında zalim varsa, bu vatan evlatları arasında da zalimler vardır. O vatanda yaşayanlar gözlerini dört açacaklar, adam gibi siyasetçileri başa getirecekler. Polis olayına gelince o defteri hiç açma, son zamanlarda hizmete girenler ne derece eğitildi, nasıl seçildi çok tartışılır. Birçoğu doğru dürüst iş bulamayan kişilerden seçildiğini hepimiz biliyoruz. Adam öğretmen olmuş, teknisyen olmuş,....., iş bulamayınca mecburen polis veya uzman çavuş olmuş. Bu meslekler özel eğitim gerektirir, çelik gibi sinir yapısı gerektirir. Çeşitli mesleklere sahip kişilerden sırf boyu posu yerinde diyerek toplama bir polis/asker gücü oluşturursan sonuç ta böyle olur. Ha bir de beline silah takıp, garibanların tepesine çökmeyi marifet sayan, yani görevini kötüye kullanan güvenlik güçleri var, onları da unutmamak lazım. Hani kanunları çiğnediği için sık sık gazetelere çıkan, köstebeklik yapan, çete üyesi olan, rüşvet alırken yakalanan, iş adamlarını para için tehdit eden ve adam kaçıranlar gibi.

ABD; fiziksel güç olarak ele geçiremediği ülkeleri, lokal bölgeleri, yani savaşmadan, bu şekilde ele geçiriyor..Milliyetçi (faşist olmayan) ülkesini seven, vatan toprağını nasıl kazandıklarını unutmayan insanların ülkelerini; örn ülkemizde çok af buyurun moron bir kesim yetiştirerek çok güzel ele geçirdiler..Ancak bunu sabırla, yavaş yavaş gerçekleştirdiler..

Dün geç çıktım işten; Bursanın Heykel mevkisini bilirsiniz..Orada da eylemler vardı..Polisler her zamanki gibi yandaş tutum sergileyip eylemcileri darma duman ediyorlardı..Halbuki pkk lilere müdahale etmeyi bırakın beşir atalay; güvenliğiniz bizim elimizde, siz rahat olun.. diye pkkleri rahat ettirdiler...E işte ülkemizde yabancı azınlık muamelesi görüyoruz..

Dahası da var:

Aşağıdaki resimde görünen mavi şapkalı abiler, direnişçi güçler arasında yer almakla birlikte, hepsi aynı tip gaz maskesi ve şapka takmakta, ayrıca yaptıkları onca provokasyon sonucu hiçbirine polis tarafından dokunulmamaktadır.
Abiler ne kadar mobese, atm, banka, belediye,işyeri kamerası varsa kırıp parçalamış, delil niteliğindeki herşeyi ortadan kaldırmıştır. Şanssızlık eseri bu fotoğrafta birararada yakalanmışlardır.

972348_10151503181473752_1790130184_n.jpg

savaş abi seviyorum seni.evet T.C. ye ait nüfus cuzdanına sahip olabilir,yoksa sizin lafının derinliğine inersek doğru söylüyorsun,biz hayat tecrübesi olarak sizin kadar geniş açılı bakamayabiliriz,baksakta görüp sağlıklı düşünemediğimiz durumlar olur...

ama hiçmi iyisine denk gelmedim ben ?
istanbulda olmayacak şey yüzünden çevik kuvvet otobüsünden inen stadın dibinde üstümden geçti,yediğim copun haddi hesabı yok,sokağın başında düştüğümü hatırlıyorum,yarısında sokağın gözümü açtım...ağzım yüzüm yer değiştirdi,kendime gelemedim 2 hafta..
maç günü kargaşa çıkar sorgu sual yok toma gelir,bakkalımızdan içeri biber gazını verdi geçti...
sebebi lazım değil bir sebepten karakolda tartışma çıktı yunus bana burada allah yok peygamber izne çıktı ben varmı der...
arabamı durdurur gbt ye bakmadan çatır çutur kıra kıra sökmediği yeri kalmaz hayırdır memur bey bir problemmi var derim kimliğe bakmadan nedir bu ? geç ulan bilmemnaptım diye söver,numarasını isterim yumruk yerim..
polis le karşılaşıpta iyi geçen bir anım yok şu güne kadar...vatan evladı vatanın evladına böylemi davranır...

evime birgün kağıt geldi karakol a çağrıldığıma dair,kağıdın altında ''şikayete değil çay içmeyede bekleriz yazıyordu'' iyi dedik 2 arkadaş rıhtımdaki karakola gelin dedim çay içelim davet etmişler..dedik çay içmeye geldik tekme tokat kovalıyorlardı...

bizim sokakğımızın başı meşhurdur,az da olsa mahalleciliğimiz kaldı,biz sokağın başındaki tekel in köşede otururken gece memur geldi genç şurdan iki sigara 2 bilmemne ver dedi,babanın uşağımı var lan in kendin al dedik arabadan aşağı indi tartışırken memura mukavemet memura mukavemet acil destek diye bi anons 2 dakikada 10 tane araba geldi...e ne oldu ? alayı bizi ezecek..de mahalleli bizi bilir,eline zopayı alan aşağı indi,kadıköy ün göbeğinde..
ben şimdi ona,siz alın ben veremede diyebilirdimde bundan sonrası için belki başka bir düşüncesi olur...

hani desen 10 da 1 i kötü diyecem eyvallah...amma tam tersi...
tüyü bitmemiş velete hayatında binemeyeceği motoru verirsin altına,beline makina,full yetki,hayatında gezemeyeceği yerlerde caka satsın..ee bu adamın hayat tecrübesi ne ?? eski polisleride bilirdim bi problem karşısında bir dinlerlerdi bir ağırlıkları vardı...
bunlar ne ????
kalamış kadıköy fener civarında sanki halı saha maçından çıkmış gibi 10 tane araba şapkalar cilalı ibo,yakalar açık arabalar sanırsın kendinin piyasa arabası farlar kapalı sisler açık,bir toplanırlar 15 kişi mekana çöker haha hihi çay çorba...
ben mekanların sahiplerinide tanırım oralarda,hepside yaka silker,arkalarından dedikleri belli,
tekel e akşam gelip avanta sigara siz yokken biz gece buralardayız diyeninide gördüm,tabi kovalandı hadi gardaş yoluna...nereden baksan 5 senesi var... bunun..

anlata anlata bitiremem abi,allah yarabbi kimseye dert verip deva aratmasın hastenelere düşürmesin dediğim gibi polis le de karşılaştırmasın....

eve dalarlar yok,arabamızı patlatırlar yok...curcuna oldumu hop..

Caner yorumlarında son derece haklısın. Sorgusuz sualsiz birisine dalan veya vatandaşa karşı görevini kötüye kullanarak aşırı güç uygulayan herhangi bir devlet görevlisini (asker, polis, jandarma, zabıta) nasıl savunabilirim ki? Ben devletin kendisine verdiği avantajı kötüye kullanarak vatandaşına baskı uygulayan her türlü devlet memuruna (hakim, savcı, polis, asker, doktor, zabıta, maliye elemanları .......... gibi) karşıyım. Ama bu kişilere karşı olurken de hepsini aynı kefeye koymamaya özen gösteriyorum. Her türlü devlet görevlisi arasında kötü olanlar yok mu? Mesela basit bir örnekleme yapayım; Komşun olan bir savcıyı otoparka gelişi güzel araç park ettiği için uyardığında iki türlü tepki verir. Adam gibi adamsa "komşu kusura bakma" der, ama adam değilse "sana ne lan" der, bunu derken de görev etiketini kullanır ama aşağılık komplesine o kadar kapılmıştır ki görev başında olmadığını unutur, hatta bununla da yetinmez "gözünün üzerinde kaşın var" bahanesi ile seni gözaltına bile aldırır. Şimdi bütün savcılar kötü diyebilir miyiz? Bu tür örnekler daha da çoğaltılır. Devlet tarafından sağlıklı olarak kontrol edilemeyen iki devlet gurubu vardır. Bunlar asker ve polis teşkilatlarıdır. Askeri kim kontrol eder veya polisi kim kontrol eder? Askeri şikayet edersin askeri yargı elemanları soruşturmaya dahil olur, polisi şikayet edersin içişleri mensupları soruşturmaya dahil olur. Kuralların en az işlediği kurumlar bunlardır, zira burada öncelik kurallarda değil ast/üst ilişkilerindedir. Trafik tescil şubesinde işlem yaptırırken araya başka bir polis girdiğinde ne yapabiliyoruz? Uyarınca iki türlü cevap gelir. 1- Ben ne yapayım amirim gönderdi, ben de emir kuluyum veya 2- Acelen ne azıcık beklesen ne olur :(

Geri