Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Asarım keserim iktidarı oldu başımıza ak p...Adalet ile ne alakası var ise? Referandum süreçlerinde; Tayyeup'' Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçeceğiz...''diye atar yapıyordu, tablo önümüzde..Uzun tutukluluk sürelerinden başbakan şikayetçi, yardımcısı şikayetçi, adalet bakanı şikayetçi...Hep mağdur olan iktidar...Hep ezilen..11 yıldır ülkenin el atmadıkları yer kalmadı..Vali, odacı, çaycı, komutan, müsteşar, kaymakam, doktor, öğretmen, köşe tutmadıkları yer kalmadı hala iktidar olamadı..

1984 adlı george orwell' ın kitabını okumanızı tavsiye ederim ya da filmini de izleyebilirsiniz...

Hadi polis artık benim polisim değil onu anladım 2 gündür de. Bu diğer şerefsizler kim?

nq96z.jpg

Akyandaş onlar , Allah ıslah etsin onları :(

ben tepede olsam allah yarattı demem çatıdan kiremiti söker indirirdim,şimdi birde kraldan çok kralcılık oynayanlar çıktı...

970673_521230714603013_82431307_n.png

970409_10151637895738746_1885828377_n.jpg

Son düzenleme:
bazı yorumları okuyorumda hala ve halaa inatla anlamayanlar anlamak istemeyenler var. bu direnişte bir siyasi partinin yada bir sanatçının bu direnişi desteklemesi hiçbirimizin umrunda degildir.artık biz halkız ! ve karsımızdaki hükümete direniyoruz.bu kadar basit !

olayları yok o parti böle yapmıs su parti şöle demiş şu sanatcı sunu yapmış kimsenin umrundamı arkadaslar? ;)

benim bu güne kadar eylemlerle falan işim olmamıstır.görüşüm bellidir. ama bir kac gündür bende sokaklardayım.bu yaptıklarımız bizleri birbirimize düşürmek isteyen kendi çıkarları adına biz 'digerlerini' ezmeye çalışan hükümete artık birleştigimizi ! verecegi kararlarda artık bir kez daha da olsa düşünmesini saglamaktır.. uyandık biz UYANDIK. sizlerede iyi uykular..

bu konuda iyiki acılmıs teşekkür ediyorum böylelikle az cok insanları tanıyabiliyoruz.baskada msj yazmayacagım zaten

Allah sonumuzu hayır etsin.. Allaha emanet olun.

sen rahat uyu paşam! bizler buradayız..

mustafa-kemal-ataturk-amerika-konusmasi.jpg

Bu millet beni bir kez daha acayip biçimde şaşırttı.

Bu kadar büyük bir kalabalık nasıl olur da bu kadar sağduyulu bir eylem yapabilir, gerçekten şaşırıyorum.

Çeşitli yerlerde gördüğünüz yok polise linç girişimi, yok apo ile Atatürk'ün bir arada yer aldığı kareleri önemsemeyiniz. Birkaç densiz her yerde olacaktır. O kadar kalabalık o polisi linç etmek isteseydi parçasını bulamazlardı. Ama sağduyulu insanımız polisi korumuştur. Neden görüntülerde kesinti var. Çünkü o arada polisi oradan uzaklaştırıyorlar. Bizim milletimiz vurup kıran yakıp yıkan değildir. Hele de bu eylemler birkaç marjinalin işi hiç değildir.

İnternette dolaşan ve bu tipte olan görüntü, fotolara itibar etmeyiniz. Türk milleti tarihin en insancıl eylemini yapmış ve bitirmiştir. Aşağıdaki kare bunun en güzel delilidir.

gostericiler-taksim-deki-copleri-topladi-3341145.Jpeg

http://gundem.milliyet.com.tr/gostericiler-taksim-deki-copleri/gundem/detay/1717538/default.htm

abi sğ bleğim sargı içinde geçince yazmaya çlsrm...

böyle gaddarca halka yanaşan polis te kendi kendini keser halk yaptı der birde...

polis dediğin halkı korur,bizde gözünü çıkarıp kafasını keser,tehdit eder..

Yorum yaparken birazcık araştırırsak, birbirimize kızmak yerine bilgi sahibi olmamıza yardımcı oluruz.

Çok Kısa olarak fuarın tarihcesi;

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın doğuşu, 17 Şubat 1923'te (henüz Cumhuriyet ilan edilmemişken) Mustafa Kemal Paşa'nın emriyle İzmir'de toplanan İzmir İktisat Kongresi'ne uzanır. İktisat Kongresi ile eşzamanlı olarak bir ticari ürünler sergisi düzenlenmiş, sergi mekanı olarak İkinci Kordon'da Osmanlı Bankası'nın deposu olarak kullandığı Hamparsumyan binası seçilmiştir.

İkinci 9 Eylül Sergisi Eylül 1928'de yine aynı binada ve uluslararası düzeyde gerçekleşti. Sergiye 155'i yabancı olmak üzere 515 firma katıldı.

1935 İzmir 9 Eylül Panayırı dönemin İktisat Vekili Celâl Bayar tarafından açılmıştır. 311 bin kişinin gezdiği panayır, bugünün organize uluslararası fuarının öncüsü oldu. Fuar alanının temeli, evvelce 1922 İzmir Yangını'nda kül olmuş mahallelerin bulunduğu ve sonraki yıllarda şehrin ortasında bir pislik ve derbederlik yuvası haline gelmiş bulunan bugünkü yerinde 1 Ocak 1936'da törenle atıldı. 360 bin metre karelik alanın Kültürpark haline getirilmesi ve yılın belirli bir ayında bu alan üzerinde uluslararası bir fuarın gerçekleştirilmesi planlandı. Kültürpark alanının düzenleme çalışmaları, dönemin İzmir Belediye Başkanı Dr. Behçet Uz'un ve gazeteci sıfatıyla Moskova kültürparkını gezmiş olan yardımcısı Suat Yurtkoru'nun yönetiminde olağanüstü çabalarla, proje aşamasında da dönemin Moskova Belediye Başkanı Bulganin tarafından görevlendirilen mimarların tasarımı çerçevesinde 1936 yılında tamamlanmış; bu tarihten itibaren İzmir Uluslararası Fuarı Kültürpark'ta açılmıştır.

Ülkede sorunlara yaklaşamayanlar suçu hep birilerine atar...bunu reyhanlıda gördük,devletin haberi olduğu halde ne yazık önlem alınmamış tepkiler gelince fatura polsie çekilmiş,kelle avına gidilmiştir.Şimdi de aynı olaya maruz kalan polis olmuştur.Onlara Emri veren sağ duyudan yoksunlar şimdi faturayı onlara kesmiştir.
Hala işi bir kaça ağaçta görecek kada ufku daralan hakikate göz yuman kibir ucubeye bürünmişler haktan kaikatten uzak olanlar o gün halkın başında olanlar özür dileyip polsi çekse hoşgörü ile yaklaşsa halkına sevgi gösterse,dertlerini didnlese belki olay bu hale gelmeyecek idi.Dikkat edin konuşmalar siz oraya 100bin ile gelrseniz ben 1 milyonu toplarım,orda o ğaçlarda bir kaçını sallanıracaksın görecekler,inadına o AVM açılacak taviz yok diyen bir Başbakan dır suçun başı, konuşma geç de olsa başbakandan çıkıyor hem rica hem tehtid..bu nedir yahu?ama hala suçlu arıyor ne yazıkki.
Bülent arınç ın konuşması ise daha ilginç, konuyu sağ duyudan çekiyor gülerek geçinemiyoruza getiriyor...Tüh be hala geçinemiyorsanız söyleyin bu 75milyon size her ay ceblerinden 1 lira sadaka verse sizi paraya boğar doyasınız diye,demek geçinemedikleri için rant uğruna mı demezmisiniz?
yani muhalefet zaten yok,baştaki ise tek iktidarız sarhoşluğunda halkı kim dinler...
işte sorun burda...Halk sesini çıkaramıyor dert anlatamıyor muhatap yok.halada yok

Geri