Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üzgünüm ama size katılmıyorum. Özelleştirmeler bence doğru zamanda yapıldı
örneğin telekom
1. sebep olarak şu anda sabit hat telefon sayısı hergün azalıyor..........
2. sebep; evet bu şirketler kar ediyordu ancak verdiği hizmetten mi kar ediyordu yoksa verilen hizmetten alınan vergiden mi ?
3. ............ belediyesine gittim. Ofis başı emlak vergisi 3030 TL... İnanır mısınız 4 adet tapuyu kaydettirmem 4 saate yakın zamanımı aldı.......
Özelleştirmelerde yanlışlar yapılmış da olabilir ancak ben özelleştirmeleri büyük oranda olumlu buluyorum. Devlet sağlık, güvenlik, vergi denetimi vb konular dışında artık patronluk yapmamalı....
Ancak denetim sistemi çok daha sağlıklı ve güvenli yapılmalı....

Evet birçok ev telefonu sahibi telefonlarını kapattırdı. Ama bunun asıl sebebi özelleştirme değil, özelleştirme sonrası kurum sahiplerine istediği gibi at oynatmasına göz yuman iktidar değilmidir? Ankara'daki hiç kullanılmayan 40 senelik telefona her ay 26 TL (yanlış hatırlamıyorsam) civarında sabit ücret geliyor. Baba hatırası diye hattı iptal ettirmiyoruz ama buna resmen soygun denmez mi? Ben cep telefonuma bile bu kadar ücret ödemiyorum. Bir promosyon/taahhüt tufasıdır aldı başını gidiyor, bana göre bu yaklaşım bile resmen bir dayatmadır. Hizmeti beğenmeyince "taahhütünüz var" ayakları ile okkalı faturalara maruz kalmıyormuyuz?
Şirketler fatura karşılığı tahsil ettikleri her türlü vergileri devlete ödemekle yükümlü oldukları için onları ceplerine atmaları imkansız ama geç ödeme şekli ile sinekten yağ fabrikası çıkarabilirler.
Özelleştirmeden Tekel idaresini alanlar kaça devrettiler? Devletin sadece orada yediği kazık ile bugünkü zarar misli misli karşılanmaz mıydı?
Belediyeler resmen para basar hale geldiler. Yeni bir binanın ruhsatı için belediyeye ayrı ücret ödeniyor, yangın merdiveni için o belediyeye bağlı olan itfaiye teşkilatına ayrı vergi ödeniyor. Sanki itfaiye teşkilatı başka bir kuruma bağlı. Projeme onay veren sensin, denetleyen sensin, yaptıklarıma olur veren sensin. Zaten bunlar için okkalı harçlar alıyorsun, ne demeye kendi yaptığın denetimi ayrıca yan kuruşuna da denetlettirerek onlara da çorba parası çıkartıyorsun. Dünyanın parasını tahsil eden bir belediyeler nedense okkalı bir borcun içindeler, koskoca maliye bakanlığı/sayıştay gibi kurumlar bu paralar ne oldu diye sorgulamaz mı?
Herkesin çok iyi bildiği gibi bu ülkede denetim mekanizması çok ilginç bir şekilde işliyor. Şimdiye kadar gerçek şekilde incelemeye alınan AKP belediyesine denk geldiniz mi? Uzun yıllar devletin çatısı altında hizmet verdim. Hiç bir kurum sütten çıkmış ak kaşık değildir. İncelemeye alınan her kurumda mutlaka kural dışı bir şeye şahit olursunuz.
Özelleştirmedeki amaç "maddi açıdan devletin sırtına yük olan, zarar eden kurumlar" ın satışı değil miydi? Maşallah bizim yöneticilerimiz sıcak parayı görünce ne kadar devlet kurumu varsa elden çıkardılar. Özelleştirmede karşı olduğum husus bu.

..... telekomun sadece %55 i özelleştirildi...http://www.oib.gov.tr/telekom/turk_telekom.htm
ayrıca bildiğim kadarı ile sadece 21 yıllığına işletme hakkı verildi.. Şu anda kaynak bulamadım.....21 yıl sonra tüm haklar (şu anda süre daha az ) tüm hakları ile devlete devredilecek...[/B]

Bir şirkette söz sahibi olabilmek için % kaçlık bir oran lazımdır. % 50 oyun var diyenlerin yapmak istedikleri ortada iken % 55 hisseye sahip olanların yapmak istediklerini düşünemem bile ;). Ayrıca çok hızla gelişmeler yaşanan, her geçen gün hızla modernleşen bir sektörde 21 sene az uz bir süre değildir, 21 sene de kim öle kim kala.

...........yazdıklarından anladığım 2 memur çalışıyor ve işlemin yapılmadığı icin özel sektör gelsin ..............

Bosver bugün Tüpraş shell e satılmasaydı , benzin 4.80 olmazdı İnan olmazdı en fazla 4 lira verirdin . Bu arada arka planda shell vardır , her ne kadar koç almış olsada .

Neyse özelleşe özelleşe ne hale geldik :( şarkı gibin oldu ha :)

Sanki özel sektörde işler tıkır tıkır işliyor da :). Örnek girin bir bankaya ortala 5 tane banko görürsünüz ama o bankodakilerin sadece 2 tanesi normal vatandaşa hizmet verirken diğerleri başka işler (boş durmazlar) yaparlar. Yani hatır denen yanlış uygulama maalesef ülkemizin her yerinde geçiyor.

Akaryakıt konusuna hiç girme :mad:. Sınır komşularımızdan petrol alıyoruz, en az nakliyeyi biz ödüyoruz ama nedense binlerce km nakliye ücreti ödeyen ülkelerden bile daha pahalıya akaryakıt satıyoruz, bununla da yetinmiyoruz vatandaşa kakalayamadığız benzini neredeyse 1/4 fiyatına dış ülkelere satıyoruz. Ama nedense devletin yaptığı bu zararı birileri hiç görmüyor, eleştirince de çapulcu oluyoruz :mad:.

Bu eylemlerin net açıklaması vatandaş çaldığı tencere tava ile kalacak başbakan bildiğini okuyacak geçen gün yapılan açıklamalar da bunu gösterdi. Bu kadar basit...

Nadir, durumun böyle olacağını aşağı yukarı herkes biliyor. Normal demokrasilerde; iktidarlar için dikkati çekecek oranda muhalif sesler çıkıyorsa kendilerine çeki düzen verme zamanı gelmiş demektir. İktidarlar da çıkan bu muhalif seslere ne kadar çok değer verirlerse ömürleri o kadar uzun olur. Malüm seçimlerde oy kullanan "kararsız seçmenler" in oyları çok önemlidir ;).

Şunu da söyleyeyim hava alanına giden kişileri AKP taşıdı... yalan dolan işleri bıraksınlar bence... bir gün Arınç yine tv kanallarında Manisa'da neden kimse gelmedi diye isyan ediyordu eee demek ki taşıma suyu ile değirmen anca o kadar dönüyor.

e bizim peder 5 sene önce melen çayı nda çalışırken hepsine dediler herkes arabalarını park edip bu t-shirtleri giyecek,mitinge gidiliyor :D (akp nin) şansa ben vardım yanında ogün,ve bir arkadaşı...yaşar bırakıyormuyuz demişti,durduğumuz kabahat...
biz bırakıyoz işi dedilerde,siz ikiniz hariç demişti patron :D
gidenlerde ertesi gün dediği ana avrat küfürde herkes,alayı toplama...

Nadir, durumun böyle olacağını aşağı yukarı herkes biliyor. Normal demokrasilerde; iktidarlar için dikkati çekecek oranda muhalif sesler çıkıyorsa kendilerine çeki düzen verme zamanı gelmiş demektir. İktidarlar da çıkan bu muhalif seslere ne kadar çok değer verirlerse ömürleri o kadar uzun olur. Malüm seçimlerde oy kullanan "kararsız seçmenler" in oyları çok önemlidir ;).

Normal de öyle olması gerek de son 12 yıldır A normal durumlar var... durumlar böyle oluca ne olacağı hiç belli değil ya...

Son düzenleme:

Burada iktidar için slogan atarlar, iktidar benzine zam yapınca da bozulurlar :). Şahsi görüşüm olarak; bir ülke vatandaşı halen spor takımı tutar gibi parti tutuyorsa o ülkenin gelişmesi zordur. Zira benim oy verdiğim parti "ne eylerse güzel eyler" dediğim sürece bazı hakikatleri göremem. Konuya AKP/CHP/MHP/BDP seçmenleri olarak baktığımız sürece bizler de gerçekleri net göremeyiz.

Geri