Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Devletin kuruluşları (Türk Telekom, Petkim ,tüpraş, tedaş, tekel, eti maden, igsaşile başlayan ve toplamda 137 tatlı karlı Milli Devlet Kuruluşlarının) satan nedir peki?

Üzgünüm ama size katılmıyorum. Özelleştirmeler bence doğru zamanda yapıldı
örneğin telekom
1. sebep olarak şu anda sabit hat telefon sayısı hergün azalıyor.Bu saatte kaynak araştıramadım ama cevremde sabit hattını kapatanların sayısının fazlalığı ve gecen sene şirketimize ait 2 sabit hattın kapatılması beni bu düşünceye sevketti. İnternet hizmetinin bile artık türksat, süper online, uydunet, 3G gibi alternatiflerinin olması da artık ttnetin abone sayısı hakkında düşüncelerimizi yönlendirebilir(ben milenyum kullanıyorum.Patronum gecen hafta türksata geçti, vekaleti vardı aboneliğini ben yaptırdım)Yarın aboneliğinizi iptal etmek için bir telekom şubesine gidin.6 ay numaranızı tutuyorlar.abonelik aldığınızda veya yenilediğiniz de 12 ay taahhüt verirseniz 3 ay ücret almıyorlar. neden acaba ?
2. sebep; evet bu şirketler kar ediyordu ancak verdiği hizmetten mi kar ediyordu yoksa verilen hizmetten alınan vergiden mi ? iletişimden alınan vergi oranları özel iletişim vergisi %15, kdv %18.... 5 yıl ticaretle uğraşan biri olarak diyebilirim ki sattığım ürünlerin sadece kdv oranları bana kalmış olsaydı şu anda X5 e binerdim.
3. sebep; türk telekom da tekniker olarak calışan bir akrabam yanlışım da olabilir ama 3000 TL civarı bir rakam maaş alıyordu. Şu anda telekom özelleşmese eminim 5000 TL +++ maaş alırdı.Özelleştirme sonrası işyerinden çok Ankara da olduğumuzdan bize geliyordu. Sebebini sorarsanız başka kuruma geçmek için o bakanlık senin bu bakanlık senin dolaşması idi.
Neden mi dolaşıyordu ? telekom da kalsa aynı ücreti alamayacaktı. Belki aldığı maaşı hakediyordu. Benim kimsenin aldığı maaşla ilgili bir düşüncem yok ancak şişirilmiş kadrolar yüzünden bu kuruluşların hizmetten kar etmesini engelliyordu.
Geçen hafta şirketimize ait 4 taşınmazın emlak vergisi için beyanname vermeye ....... belediyesine gittim. Ofis başı emlak vergisi 3030 TL... İnanır mısınız 4 adet tapuyu kaydettirmem 4 saate yakın zamanımı aldı...Hatta üzerine, tapuların hepsini birden vermediğim için azarlandım.İşlemimi yapan bayan arkadaşın 2 dakikada bir telefonunun çalması sayesinde evinin ne renk boyanacağını, kızına hangi oda takımını alacağını da öğrendim... Vergileri Banka üzerinden yatırmasam 1 günde bu işlemi bitiremezdim. Hem para veriyoruz hem de rezil oluyoruz. Sebebi ise 20 belediye calışanı olan bir birimde sadece 2 calışanın işlem yapması 1 tane veznenin olması....Belediyenin hangi partiden olması da önemli değil. Hangi partiden olursa olsun her yerde sistem ve düşünce aynı...

Bunu Tekele de uyarlayabilirsiniz...Mesela çevrenizde sigara kullanan kişilerin kaçtanesi Tekel ürünü sigara içiyor ? Benim çevremde 1 babam uzun Samsun içiyor...
Keşke imkanımız ve zamanımız olsa da bütün verileri alabilsek, araştırabilsek.... o zaman daha sağlıklı düşünebiliriz.

Özelleştirmelerde yanlışlar yapılmış da olabilir ancak ben özelleştirmeleri büyük oranda olumlu buluyorum. Devlet sağlık, güvenlik, vergi denetimi vb konular dışında artık patronluk yapmamalı....
Ancak denetim sistemi çok daha sağlıklı ve güvenli yapılmalı....

Serhat Bey, Şöyle bir iddia var; Gelelim Tekel konusuna. Sayın Cemil Çiçek iyi bilir, oğlu orada, Sigara AŞde yönetim kurulu üyesidir, yakından takip ediyordur Tekeli. Siz Tekeli 292 milyon dolara sattınız.
Alan kişi 920 milyon dolara sattı. Aradan çok kısa bir sürede 608 milyon dolar kâr etti mi? Etti. Şimdi siz bugün neyi konuşuyorsunuz? Tekel işçisine vereceğiniz 25-30 milyon dolarlık parayı konuşuyorsunuz.

Videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=dz8K6qw7Yc8

Diğer:
http://www.youtube.com/watch?v=ER_fAnMLd2E

Adamı yada mensubu olduğu partiye mesafeli olsanız da, kulak vermekte fayda var.

Sevgili vatandaşım, iyi güzel de... 2008'de ben Internete 26 TL, Sabit telefon'a 9TL (şaka gibi değil mi? ancak istersen fatura görüntülerini yayınlayabilirim) öderken... Türk Tlekom özelleştirilmesi sonrası 2013'te Internete 68TL , sabit telefona da 23TL ödüyorsam, bu şekilde dalavere ile ekmeğimi birilerine yediriyorsam, ona da ne dersiniz? Burada ben de ekmeğimin kabadayısıyım!

Burada vurgulamak istediğim nokta: Örneğini verdiğim bu sorunda; Taksimdeki gösterici veya provakatör o kamu zararını vermeden çok çok önce bana bu zarar verilmeye başlanmıştı zaten! O göstericinin verdiğ zararı "savunmak" gibi bir noktaya düşürmeyin beni, fakat o gösterici 1 milyon $ zarara yol açsa, 76 milyonluk ülkedeyiz. Oysa bir zamanlar "milli" olan kuruluşların şimdiki özelleşmesinden oluşan kazık o 1milyon doların birkaç bin katı. Buraya dikkat çekmeye calışıyorum.

yoksa beni de AKP, CHP ve MHP gibi isimler ilgilendirmiyor. İlk ikisine de oy vermedim, 3.süne oy verdim ancak ilk 2'sinden farklı olmadığını anladım. Açık oldu mu?

2008 de 4gb kotalı 250 mbps hızlı intenete 26 tL ödüyorsunuzdur. sabit telefona ödediğiniz ise sabit ücrettir ancak bedava konuşma üçreti yoktur.
şimdi ödediğiniz 68 TL sınırsız 8000mbps hızlı internete, 23 tl ise size ayda 150 dakikalık konuşma imkanı veren sabit pakete ödediğiniz ücrettir.
ayrıca telekomun sadece %55 i özelleştirildi...http://www.oib.gov.tr/telekom/turk_telekom.htm
ayrıca bildiğim kadarı ile sadece 21 yıllığına işletme hakkı verildi.. Şu anda kaynak bulamadım.....21 yıl sonra tüm haklar (şu anda süre daha az ) tüm hakları ile devlete devredilecek...

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14622063.asp buradaki yazının en son parağrafını aynen alıntı yapıyorum..
2004’te abone sayısı 19.1 milyon, arama trafiği 65.2 milyar dakika olan sabit telefonun; 2009 sonunda 16,5 milyon aboneye, arama trafiğinin 22.9 milyar dakikaya düşmesinin, aynı dönemde mobil telefon abonesinin 34.7 milyondan 62.8 milyona, arama trafiğinin de 20.3 milyar dakikadan 108.2 milyar dakikaya çıkmasının bir nedeni de bu mu acaba?
Sabit telefonla görüşmenin ortalama yüzde 50 pahalı olması, standart hattın yaygın olması ve indirimli özel tarifelerden abonelerin büyük kısmının yararlanmaması ile ilgili.
Tarife olayını ve vatandaşın lehine
olan “özel tarifeleri” bir başka yazımızda
ele alacağız.

Sizden alıntı yapıyorum diye size karşı bir tavrım yok yanlış anlamayın.
Sorun bazı şeyleri, ya bize anlatmıyorlar ya da anlattırmıyorlar...

Neticesinde hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız.Birbirimize saygı ve sevgiyi kaybettiğimizde tüm değerlerimizi kaybederiz.
Benim AKP li olan, CHP li olan, MHP li olan, protestolara katılan, protestoları eleştiren bir çok arkadaşım var.
Hepsinin haklı olduğu ve haksız olduğu konular var...Eğer bunların farkına varırlarsa aslında hiçbir sorun olmadığını anlayabiliyorlar.... Bir de siyasetçiler bunun farkına varsa ne güzel olur...

Hepinize iyi geceler

Serhat Bey, Şöyle bir iddia var; Gelelim Tekel konusuna. Sayın Cemil Çiçek iyi bilir, oğlu orada, Sigara AŞde yönetim kurulu üyesidir, yakından takip ediyordur Tekeli. Siz Tekeli 292 milyon dolara sattınız.
Alan kişi 920 milyon dolara sattı. Aradan çok kısa bir sürede 608 milyon dolar kâr etti mi? Etti. Şimdi siz bugün neyi konuşuyorsunuz? Tekel işçisine vereceğiniz 25-30 milyon dolarlık parayı konuşuyorsunuz.

Videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=dz8K6qw7Yc8

Diğer:
http://www.youtube.com/watch?v=ER_fAnMLd2E

Adamı yada mensubu olduğu partiye mesafeli olsanız da, kulak vermekte fayda var.

Ben zaten yazımda not düşmüştüm. Yanlışlar olmuştur ama genel anlamda olumlu bulduğumu belirtmiştim....

aşağıdaki resmi linki incelerseniz Tekel özelleştirmesi ile ilgili daha sağlıklı bilgilere ulaşırsınız.

http://www.oib.gov.tr/portfoy/tekel.htm

2008 de 4gb kotalı 250 mbps hızlı intenete 26 tL ödüyorsunuzdur. sabit telefona ödediğiniz ise sabit ücrettir ancak bedava konuşma üçreti yoktur.
şimdi ödediğiniz 68 TL sınırsız 8000mbps hızlı internete, 23 tl ise size ayda 150 dakikalık konuşma imkanı veren sabit pakete ödediğiniz ücrettir.
ayrıca telekomun sadece %55 i özelleştirildi...http://www.oib.gov.tr/telekom/turk_telekom.htm
ayrıca bildiğim kadarı ile sadece 21 yıllığına işletme hakkı verildi.. Şu anda kaynak bulamadım.....21 yıl sonra tüm haklar (şu anda süre daha az ) tüm hakları ile devlete devredilecek...

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14622063.asp buradaki yazının en son parağrafını aynen alıntı yapıyorum..
2004’te abone sayısı 19.1 milyon, arama trafiği 65.2 milyar dakika olan sabit telefonun; 2009 sonunda 16,5 milyon aboneye, arama trafiğinin 22.9 milyar dakikaya düşmesinin, aynı dönemde mobil telefon abonesinin 34.7 milyondan 62.8 milyona, arama trafiğinin de 20.3 milyar dakikadan 108.2 milyar dakikaya çıkmasının bir nedeni de bu mu acaba?
Sabit telefonla görüşmenin ortalama yüzde 50 pahalı olması, standart hattın yaygın olması ve indirimli özel tarifelerden abonelerin büyük kısmının yararlanmaması ile ilgili.
Tarife olayını ve vatandaşın lehine
olan “özel tarifeleri” bir başka yazımızda
ele alacağız.

Sizden alıntı yapıyorum diye size karşı bir tavrım yok yanlış anlamayın.
Sorun bazı şeyleri, ya bize anlatmıyorlar ya da anlattırmıyorlar...

Neticesinde hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız.Birbirimize saygı ve sevgiyi kaybettiğimizde tüm değerlerimizi kaybederiz.
Benim AKP li olan, CHP li olan, MHP li olan, protestolara katılan, protestoları eleştiren bir çok arkadaşım var.
Hepsinin haklı olduğu ve haksız olduğu konular var...Eğer bunların farkına varırlarsa aslında hiçbir sorun olmadığını anlayabiliyorlar.... Bir de siyasetçiler bunun farkına varsa ne güzel olur...

Hepinize iyi geceler

Vallahi nasıl bir mantıkla bakıyorsun bilemiyorum ama devlet ticarethane değildir , asıl ve tek amac vatandaşa hizmettir , yukarıda yazdıklarından anladığım 2 memur çalışıyor ve işlemin yapılmadığı icin özel sektör gelsin devleti peskes çekelim , bir sürü insan işsiz kalsın yada asgari ücretle fazla mesai yapsın , ama senin isin görülsün .

Bosver bugün Tüpraş shell e satılmasaydı , benzin 4.80 olmazdı İnan olmazdı en fazla 4 lira verirdin . Bu arada arka planda shell vardır , her ne kadar koç almış olsada .

Neyse özelleşe özelleşe ne hale geldik :( şarkı gibin oldu ha :)

Birde hic bilen varmı, hükümetten kimin birer gazı satışı yapan müessesesi var acaba ? yukarıda birileri buradan birileri para kazanıyor demişti işte o kişi kimse o parayyı iyi kazandı :(

Sözün özü:

PLATON1.jpg

demokratik protestolara evet
ama bunlara ve bunlar gibilerine hayır

https://www.facebook.com/photo.php?v=341799632614499

Bir Türk vatandaşının Ermenistan da Türk bayrağı açarak konuşabileceğini düşünemiyorum....

1992 yılında Karabağ da yapılan Hocaali katliamı ne çabuk unuttunuz ?
Hangi milletten oldukları önemli değil, neticesinde İnsan değiller miydi ? Yaşamaya hakları yok muydu ? Hrant Dinke yapılan suikastı her zaman dile getiren Ermeniler (kendini Ermeni zannedenler) bir kere olsun Hocaali katliamını dile getirdiler mi ? bir kere protesto ettiler mi ?
evet Hrant Dinke yapılan suikast olmamalıydı... ya Hocaali katliamı ???

http://www.youtube.com/watch?v=9x4tUjzcKMg

“Evvelâ millete tarihini, asîl bir millete mensup bulunduğunu, bütün medeniyetlerin anası olan ileri bir milletin çocukları olduğunu öğretmeliyiz.” (1930)
“Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat, insanlığı şaşırtacak bir hâl alır.” (1931)
Mustafa Kemal Atatürk....

şimdi protestolarda bulunan bu guruhlar kendilerine göre yazdıkları tarihi anlatıyorlar.
Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi;
.....değişmeyen hakikat, insanlığı şaşırtacak bir hal alır........

Gerçek demokratik protestocuların bu guruhlardan kendilerini ayırması dileği ile....

Üzgünüm ama size katılmıyorum. Özelleştirmeler bence doğru zamanda yapıldı
örneğin telekom
1. sebep olarak şu anda sabit hat telefon sayısı hergün azalıyor.Bu saatte kaynak araştıramadım ama cevremde sabit hattını kapatanların sayısının fazlalığı ve gecen sene şirketimize ait 2 sabit hattın kapatılması beni bu düşünceye sevketti. İnternet hizmetinin bile artık türksat, süper online, uydunet, 3G gibi alternatiflerinin olması da artık ttnetin abone sayısı hakkında düşüncelerimizi yönlendirebilir<kısaltıldı>

Üzgünüm, oldukça eksik ve yanlış değerlendirme. Bir kere sabit hatlı telefon konusu 2. önemde. Yani Türk Telekom 'un telefon hizmetinden yapabileceği kazık önemli değil, kaldı ki ADSL Internet almak isteyen herkes için teknik olarak şart olmadığı halde sabit hat telefonu zorunlu tutuyorlar, sırf daha çok kar için. "Özel" kara doymaz.

Asıl konu Türk Telekom'un Internet hizmetindeki fahiş rakamlar. Ben 68TL/ay ödüyorum. 2006'da aynı Internete 26TL ödüyordum. Rakamlar ortada.

Bir görevli 3000TL maaş örneği vermişsiniz, Internetin milyonlarca abonesini düşündüğünüzde abone başına Internet sunma maliyeti 3-5TL arasıdır. Kesilen fatura ise 50'den aşağı değil. Muhasebecim, aynı Internete 80TL ödüyor, inanmadım faturayı gösterdi. Yani TTelekom geçirebildiğine... Devlet kuruluşu iken böyle rezillikler yoktu, olamazdı da.

Almanya'da da Deutsche Telekom özelleştirildi fakat hiç kimseye 5%'ten fazla blok satış yapılmadı, kanun maddesi var! Almanya'da şu anda hiç bi Allah'ın kulu Alman Telekom'un 3-4%'ünden fazlasına sahip değildir. Ancak bizde şifaen uygulanan / olmayan özelleştirme kanunu sayesinde TTelekom 1 gecede 55%'i Arapların oluverdi! Ve fahiş faturaları haklı göstermek için "türev hizmetler" "yeni alt - şirketler" "yeni ve gereksiz hizmet binaları" "Cem Yılmazlı Şener Şen'li havalı pahalı reklam kuşakları" ile fahiş gelir dengelenmeye bir başka ifade ile "para aklanmaya" çalışılıyor, herkes bunları görüyor. Devlet kuruluşu olsa belki en çok "gereksiz ek hizmet binası" yapımı ile suistimal olurdu, onun dışınde devlet ne yapardı, tamam 3000TL'lik maaşlar 5000 olurdu, gereksiz eleman kadrı artartı.. Ancak yine de onu tercih ederdim, hiç olmazsa cebinde daha çok para olan daha çok vatandaş olurdu. Cebi şişe şişe patlayan tek bi C. Yılmaz ve birkaç yabancı para babası yerine ; onu tercih ederdim illaki zorunda kalıyorsam.

Türk Telekom'un 1999'dan bu yana abonesyim, ve iletişim, teknoloji alanında aynı zamanda mesleğim.

Türk Telekom son olarak ev işyerlerine "kamera ile gözetleme" hizmeti satmaya başladı ki o da "türev hizmet" kapsamında yeni bir girişim. TTelekom Internet altyapısı sunma ana görevinin dışına çıkarak, diğer işlerden ekmek parası kazanan kişilerin de işine göz dikmeye , o alanda rakip olmak üzere yeni eleman istihdam etmeye başladı, gidişat bir devlet kuruluşunda olmayacak türden. 1 gecede 55%'i tek parça özele satılırsa olacaklar budur.

Son düzenleme:
Geri