Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Boşveriiin,
Bakın Başbakan milletin gözüne baka baka yalan söylüyor onlarda alkışlıyor
Faizcilere halkımın parasını nafakasını yedirmem diyen,ülkeyi o kadar borca soktu ki onu soran yok.
mesela;
Ülke borcu 400 milyarı geçti,milletin maaşından emeklisinden kesiyor kuruş hesabı yapıyor 56 milyar doları faize kafire veriyor.
Zenginlerin lüksü için carii açık 89 milyar dolar
Ülkeyi hazinelerini sattı hatta bankalarını bunlar ülke gelri vergisi rekortmeni oldu ilk ona girdiler,gelir vergilerini kes net 25 milyar doları ülkelerine transfer ediyorlar buda halkın alın teri...sonra oturup halka nasıl emeklisinine memurunua işcisine azgariye taşerona zam yapabliriz diye aylarca ince hesaba otururlar.
Kendilerine gelince kıyak emeklilik kıyak yasa için ama tüm partiler kucaklaşırlar kanka olurlar...
O zaman halkın alın teri mubah olur...tabii ince hsap yaparlar,ne olacak 1 kuruş adam başı düşer diye hesab yapar ama haram helal demez...veya o kıyaklarla hani meşhur lafı var israf etmeyin diye habire gaz alıyor ya..o israfla şu kadar hasaten şu kadar okul diye...bende o kıyaklarla ne kadar okul açılır diye sorarım.
Ha derse hizmet ediyoruz o kadar işe bu kadar maaş...
Bende derim hani orası hizmet makamı idi? Hak demek islamda nedir diye sorarım?
Orası makam liks kıyak hayat makamı mı? veya sorarım hizmeticiyim diyor orası hizmeticinin halkından 40 kat daha lüks yaşama yeri mi?
neyse kafa şişirmeyeceğim...kışa zamlara hazır olun ankara belediyesi batmıştır seçim sonrası kıyak zamlara hazır olun...birikim var ekonomi patlamadan sıkarak idare edecekelr sonrası malum seçimde el öpecekler..işte o zaman oy verenleri göreceğim.Ağlamasınlar...bu kadar cari açık faiz giderlerini kaldırmayacaktır ülke çünkü

Sürekli her yerde eylem yapılmaz diyen zihniyete sormadan edemeyeceğim... her yerde eylem olmuyor da Atatürk Hava Limanı eylem alanı ise bundan sonra eylemler orada yapılsın ;)

Çok dengesiz bir haldeyiz, bilmiyorum ne olur, eleştirilerin çoğu yapılmış. Peki bundan sonra ne olmalı, ne olur?

Çok dengesiz bir haldeyiz, bilmiyorum ne olur, eleştirilerin çoğu yapılmış. Peki bundan sonra ne olmalı, ne olur?

Bundan sonra olacağını ben söyleyeyim... evli evine yurtlu yurduna gidecek... iki işe yaramaz parti kaldıkları yerden devam edecek... buna karşın her zaman eziliyoruz diyen de kaldı yerden devam edecek... böyle devam edecek ve seçim sonrasında en az %45 oyla yola devam diyecekler...

Görünen köy kılavuz istemez....

Bu ülkede bir şeyler değişsin deniyor ise CHP ve MHP tanını partinin başında olan iki lideri de değiştirmesi gerek... yeter ya.... içimize gına geldi bu iki isimden... :sopa:

Bundan sonra olacağını ben söyleyeyim... evli evine yurtlu yurduna gidecek... iki işe yaramaz parti kaldıkları yerden devam edecek... buna karşın her zaman eziliyoruz diyen de kaldı yerden devam edecek... böyle devam edecek ve seçim sonrasında en az %45 oyla yola devam diyecekler...

Görünen köy kılavuz istemez....

Bu ülkede bir şeyler değişsin deniyor ise CHP ve MHP tanını partinin başında olan iki lideri de değiştirmesi gerek... yeter ya.... içimize gına geldi bu iki isimden... :sopa:

merhaba ilk kez bir mesajınıza tamamen katılamadım. (herşey) kaldığı yerden devam eder kısmının gerçekleşecegini sanmam cunku Gezi Parkında yaşananların şiddeti ve süresi , ardından herkesin içindeki tepkiyi boşaltması... hicbirşeyin pek eskisi gibi olmayacağına işaret ediyor.

şöyle bi olay var: Kendim Facebook meraklısıyım aynı zamanda ve 31.Mayıs'ta bu tepki patlayana kadar günde arkadaşlardan en fazla 3-5 yeni gönderi görürdüm (face'in meşhur mavi üstüne kırmızı rakamlı mesaj / gönderi kutucuğu) 31.mayıs'tan itibaren listemde sene bir gönderi ancak yapan arkadaşlarımın hepsi günde 5-10 gönderi yapmaya tepkileriniiletmeye başladı. Kimisi, Taksim'e gitti. Yaşıtım arkaşlar bunlar yani 40-41 yaşlarında.

Bugün dolmuşa bindim, dolmuş şöförü radyodan dinliyor gelişmeleri ve başbakan'ın havaalanındaki konuşmaları üzerine yağdırıyordu. Akşama Internete girip "hazreti Google'da ben herşeye bakıyorum" dedi! Bursa'da dolmuş şöförleri bile (şöförler meslek grubuna karşı en ufak bir kategorize etmek niyetim olmaksızın) artık Internetten Google'dan birşeylerin aslını öğrenmeye çalışıyorsa birşeyler gerçekten değişmiş demektir.

Face'te hiç tepki göndermeyen bir arkadaşla görüştüm "çokciddi tepkiliyim aslında ve Taksim'deki göstericilerden yanayım" dedi.

Yıllardır siyaset ile iç içeyim ama burada yazdıklarım sanırım bu sitede tarihe geçerse şaşırmayacağım önümüzdeki hafta her şey eski haline dönmeye başlayacak :)

Şimdiden döviz düşmeye başladı... ve aynı zamanda altın fiyatları gerilemeye başladı...

Yarın AKP toplantısı var ve toplantıdan çıkacak açıklama da durumu daha da değiştirecek...

Bizim toplumumuzun en belirgin özelliğimiz saman alevi gibiyiz... anında harlar sonra söner... bir yapımız var... ve bu durumda böyle olacak.

merhaba ilk kez bir mesajınıza tamamen katılamadım. (herşey) kaldığı yerden devam eder kısmının gerçekleşecegini sanmam cunku Gezi Parkında yaşananların şiddeti ve süresi , ardından herkesin içindeki tepkiyi boşaltması... hicbirşeyin pek eskisi gibi olmayacağına işaret ediyor.

şöyle bi olay var: Kendim Facebook meraklısıyım aynı zamanda ve 31.Mayıs'ta bu tepki patlayana kadar günde arkadaşlardan en fazla 3-5 yeni gönderi görürdüm (face'in meşhur mavi üstüne kırmızı rakamlı mesaj / gönderi kutucuğu) 31.mayıs'tan itibaren listemde sene bir gönderi ancak yapan arkadaşlarımın hepsi günde 5-10 gönderi yapmaya tepkileriniiletmeye başladı. Kimisi, Taksim'e gitti. Yaşıtım arkaşlar bunlar yani 40-41 yaşlarında.

Bugün dolmuşa bindim, dolmuş şöförü radyodan dinliyor gelişmeleri ve başbakan'ın havaalanındaki konuşmaları üzerine yağdırıyordu. Akşama Internete girip "hazreti Google'da ben herşeye bakıyorum" dedi! Bursa'da dolmuş şöförleri bile (şöförler meslek grubuna karşı en ufak bir kategorize etmek niyetim olmaksızın) artık Internetten Google'dan birşeylerin aslını öğrenmeye çalışıyorsa birşeyler gerçekten değişmiş demektir.

Face'te hiç tepki göndermeyen bir arkadaşla görüştüm "çokciddi tepkiliyim aslında ve Taksim'deki göstericilerden yanayım" dedi.

Elbette bir normalleşme süreci olacaktı. Bugün olacaktı yarın olacaktı ama olacaktı.

Başbakanın çevresindeki herkes ılımlı açıklamalar yapmaya başlamıştı ve başbakanın da ortamı daha fazla germeyeceği aşikardı. İnsanın aksini yapması için aklını yitimiş olması gerekir. Yani aslında her şey olması gereken gibi işliyor.

Her şey normale dönecek, evet ama bu millet bunları unutmayacaktır. Bütün bunlar gösteriyor ki aslında her şeyi unutuyor dediğimiz millet hiçbir şeyi unutmuyor ve vakti geldiği zaman hesap sormayı biliyor. Bu hesaplaşma sandıkta devam edecektir.

Ha muhalefet aynı biçimde devam ederse elbette akepenin oy oranlarında büyük bir düşül bekleyemeyiz fakat bir önceki seçimdeki gibi bir oy oranı da çıkmayacaktır artık! İnsanlar akepenin dikta boyutunu da görmüş oldular. Belli kesimler açısından bir şey değişmedi. akepeye verdikleri oy bir sonraki seçimde yine akepenindir. Ancak genele vurduğumuz zaman bence ciddi bir değişim olacağını bekliyorum. Bunda muhalefetin önümüzdeki günlerde takınacağı tavır etkili olacaktır.

Bana göre bu yaşananların ortaya koyduğu en büyük gerçek: Devleti yönetenlerin "yönetim" konusunda dünyadan bir haber olduğudur. Aradan neredeyse 10 gün geçti halen vatandaşı demir çubuklarla döven sivil kişilerin neci olduğunu saptayamadılar, biber gazı ve orantısız güç kullanma emrini verenin kim olduğu bulunamadı. Film gibi vallahi. Bir kurum emir komuta ile bir iş yapıyorsa o işin yapılmasının sorumluluğu başlarındaki amirdedir. Devlette "silsile" denen bir yetki mekanizması vardır. Yani bunlar en kaba tanımlamayla memur-şef-müdür-müsteşar-bakan gibi sıralanırlar. Kimse kafasına göre bir iş yapamaz. Memurun hatası önce şefine sorulu, şefin hatası müdüre ..... gibi. Mesela İzmir emniyet müdürünün açıklaması "sivil polislere polis yeleği giyin demiştim ama giymemişler" dedi. Böyle bir açıklama olabilir mi? Sonuç belli, mahiyetindeki amirler, müdürler ve polisler seni takmamışlar. Bu açıklamadan sonra görevlendirilen müfettişler neyi araştıracak çok merak ediyorum?

Bana göre AKP-CHP-MHP-BDP nin kemikleşen oy oranlarında çok fazla bir değişiklik olmayacaktır. Seçimin kaderini gene "kararsız seçmenlerin" verecekleri oylar belirleyecektir.

Elbette bir normalleşme süreci olacaktı. Bugün olacaktı yarın olacaktı ama olacaktı.

Başbakanın çevresindeki herkes ılımlı açıklamalar yapmaya başlamıştı ve başbakanın da ortamı daha fazla germeyeceği aşikardı. İnsanın aksini yapması için aklını yitimiş olması gerekir. Yani aslında her şey olması gereken gibi işliyor.

Her şey normale dönecek, evet ama bu millet bunları unutmayacaktır. Bütün bunlar gösteriyor ki aslında her şeyi unutuyor dediğimiz millet hiçbir şeyi unutmuyor ve vakti geldiği zaman hesap sormayı biliyor. Bu hesaplaşma sandıkta devam edecektir.

Ha muhalefet aynı biçimde devam ederse elbette akepenin oy oranlarında büyük bir düşül bekleyemeyiz fakat bir önceki seçimdeki gibi bir oy oranı da çıkmayacaktır artık! İnsanlar akepenin dikta boyutunu da görmüş oldular. Belli kesimler açısından bir şey değişmedi. akepeye verdikleri oy bir sonraki seçimde yine akepenindir. Ancak genele vurduğumuz zaman bence ciddi bir değişim olacağını bekliyorum. Bunda muhalefetin önümüzdeki günlerde takınacağı tavır etkili olacaktır.

Bu millet her şeyi unutur hemde anında dakikasında... referandum zamanları bir düşünmek gerek... ve sonrasını :)

Şimdi sürek bir tiyatro izliyoruz... bu tiyatro içinde halk arasında sevilen bir başbakan var... öyle görünen... sonrasında ise karşısında sadece ağaçları seven bir halk ve sözüm ona başbakan engelleniyor...

Özellikle başbakan cephesinden yapılan açıklamalar da hep doğa vurgusu yapılmakta... ama işin özünde ne olduğuna hiç değinmiyor... işin özü sadece AKP tarafından sökülecek üç beş ağaç değil... AKP istedim olacak demesi...

Ama olaylar öyle bir noktaya geldiği her zaman olduğu kıvamında... o kıvam işte bizi engelliyorlar kıvamı hani her zaman ezilenler kıvamı vardı bunca zaman iyi idare etti bu kıvam şimdi de engelliyorlar kıvamı... bu kıvam içinde seçimlerde istedikleri noktaya gelmeleri durumunda artık kimse AKP ve yapacakları karşısında duramaz... çünkü istediği desteği arkasına almış olacak.. ve istediği şekilde davranacak...

Çevrilen filmlerin ana amacı da bu zaten...

Geri