Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
emre neden guven kalsın kı baksana mıletvekllrının dokunulmazlıgı var ısledıklerı suclar ortada dokunulmazlıkları kalksa ıcerden cıkamıcaklar
tecavuzculer sokakta 14 yasındakı kız bıle kendı rızası ıle ılıskıye gırmısmıs
eylemcıler ıcerde
askerler ıcerde pkk lılar dısarda
carsı teror grubu ılan edılcek yakında
ee nerde adalet? nerde yargı ?

Abi partinin ismine bakar mısın? Adalet Ve Kalkınma partisi..Hatta alternatif tanımı da AK parti...Başbakanken başbakan ''taraf olmayanı bertaraf ederiz'' demediği mi kaldı, unakıtanın şehit kanlarıyla sulanan bu memleketin her karış toprağı için, ''satarız,babamızın malı gibi satarız..Kar da zarar da etse'' demediği mi kaldı;Hüseyin çeliğin ''bir kaç mehmet şehit oldu diye meclisi toplayamayız'' demediği mi kaldı; canlarını memleket savunması için siper eden gazi ve şehitlere verilen aylıklar için Başbakan; '' bu mesele başımıza resmen sektör oldu.'' yine aynı insan cumhuriyet bayramını kutlayanlar için ''Marjinal gruplar, ergenekoncular'' dedi.. Ekonomi bakanı Faruk Çelik asgari ücret için, "800 lira iyi para. Peynirin, ekmeğin, zeytinin fiyatı bellidir. Geçinilmez diye bir şey yok. Gayet iyi geçinirsiniz" dedi.. Sivas’ta halka hitap ederken, yine basına çattı Erdoğan ve şöyle dedi: “Ama, bunların şu anda yandaş medyaları var. Yandaş medyaların oralarda yandaş köşe yazarları da var. Bunların sevgili köpekleri vardır onlarla yatarlar onlarla kalkarlar.” Görme engelli Nurullah abimize Bakan Akdağ, “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Daha ne istiyorsun? Para kazanıyorsun değil mi?” dedi... Bunlara yüzlerce örnek verebilirim...

Yazmıyacaktım ama artık konuşma tarzımızı değiştirmek zamanı geldi..Artık bir duruş ortaya koymak zamanı geldi kanaatindeyim..İnsanları aptallaştırmak için bütün medya, buna uluslararası örgütler ve medya kuruluşları da dahil, egemen iktidar ve siyasilerle iş birliği yapılıyor.. 30 yıldır kim gelip gittiyse aynı meseleyi tartışıp duruyorlar, tekrar gündeme getiriyorlar..Mesele o kadar güvensiz ki;30 yıldır hatta eşelense osmanlıya selçukluya kadar giden bir kan davası, sanki daha dün tartışmaya başlanmış gibi, hep taptaze olarak önümüze sunuluyor..Propagandalarla, gazetelerle, cemaatlerle, alternatif bayramlar ve manevi değerler üzerinden Türk halkının büyük çoğunluğunun muhakeme etme yeteneği ellerinden alındı, etkisizleştirildi, pasifleştirildi, omurgasızlaştırıldı, içi sökülüp alındı, taba edildi..Bir makarnaya, bir torba kömüre muhtaç edildi..Sonra da bu beyni yıkanmış, kendisi ve çevresi üstüne düşünemeyen ve varsa yoksa afyonla kafayı çekmiş bir karaktere bürünmüş kitleden oy alarak kendilerini aklamaya çalışan bir zihniyetten söz ediyoruz...Bu asimetrik bir savaştır ve cemaatlerin nasıl da adım adım daha ilk okuldan sabırla nasıl yetiştiğini hepimiz gördük duyduk..Böyle insanlardan herkes oy alır...Ver bir ekmek su olmayan köye ver bir çamaşır makinesi, tamamdır, cepte...İşte insan olmak da bunları elinin tersiyle itmekte yatar..Onur olur,şeref olur haysiyet olur...Haberdar insandan,aklını kullanan insandan, vatanını satmayan, sanatçılardan, olayların farkında bireylerden,yazarlardan,doktorlardan,değerlerine ve bayrağına sahip çıkan,geçmişini nereden geldiğini bilen insanlardan oy alamaz bu rejim.. Milletin ayağının altından çekip alıyorlar toprağı ama yine 3 maymunu oynuyor..Kavgası olmayan, ülküsü olmayan insandan insan mı olur?Düşünmekten vazgeçen insan, insanlığından vazgeçmiş demektir..

Arada 15-20 bakan çıkıp, biz ülkenin %50sini aldık diyor...Halk kararını verdi di yor..Lan tavuk kümesinden koyun sürüsünden yemle %70 de alırsın %99 da alırsın...Ülkenin bağımsızlığı uğruna söz söyleyemiyorsun, Amerika ya karşı tepki veremiyorsun, onur yok,şeref yok, haysiyet yok...Bunu yapmıyorlar, şehit kanlarıyla pis ellerini yıkıyorlar..

arkadasim ben oy verdim tavuk degilim kumeste ikamet etmiyorum forumda tartisma ve gruplasma olmaması icin uzatmiyorum lutfen herkes yorumlarina dikkat etsin

Söylediklerim doğru ve her satırının arkasındanyım..Yukarıda onca yazdıklarım içinde odaklandığınız neden orası onu anlamadım?Yani kendinizi neden sürünün içine dahil ettiniz? Sizin ki başbakanınız yani oy verdiğiniz örgütün lideri ve yardımcılarının da kendileri gibi olmayanlar hakkında sarfettiği terbiyesizlikleri de dile getirdim...Bu ne kadar meşru ise benim söylediklerim de pek tabi meşrudur; yalnız siz bunu hakaret olarak algılamayın çünkü sosyolojik bir tanımlamadır...

Son düzenleme:
bence hakaret ve aynen iade ediyorum madem her satirin arkasindasin bu hükümet ten once asgari ucretin alim gucuyle simdikini orantila bu hükümet ten once ne kadar engelli istihdami yapiliyordu bi ögren tekrar yazisalim sosyolojik terimler kullanmadan

Eyvallah Abdülkadir abi..(umarım abi diyorum diye kızmazsın, yaşça büyüğümsün..Bazı artisler ben abin olmuyorum kardeşim misin sen gibi ithamlarda bulunuyor..) Ne güzel, engelli vatandaşlarımıza istihdam sağlamış bir hükümet var başımızda ama benim yukarıda ifade ettiğim gibi hem iş verip hem de ne yapacaksın parayı? gibi ilgili bakanın sorusuyla çelikisini görebilmişsinizdir..Ayrıyetten 8.5 milyona ulaşan engelli vatandaşımız yaşıyor bu ülkede ve bu da her 9 kişiden biri..Ama iş sahibi olarak yüzdeye vurulduğunda da ancak 800 bin küsürü çalışıyor..Yabi kalanı hala işsiz..Bu oran zaten şu anki hükümetten önceki dönemde de geçerli olan oran...Çok da güllük gülistanlık değil yani..

Gelelim asgari ücret konusuna...ulusal istihdam taslağı olarak çıkış yapan hükümetin yaptığı asgari ücrette 16 yaşından 18 yaşına çıkarıldı..Bu şu demek; 773 tl alması gerekirken 673 tl ye indi...Zaten yukarıda bakan sarfettiği sözü de bu kanundan sonra dile getirdi vatandaşın tepkilerine karşı..Hatta 27 aralıkta tepki gösteren vatandaşlara polisle biber gazı sıkıldı...Yani taraf olayanı bertaraf ederiz mantığı...

Yorum yaparken birbirimizi kırmayalım, isteyen istediği partiye oy verebilir, kimseye neden o partiye oy verdin deme yetkisine sahip değiliz.
Engelli vatandaşlarımız konusunda en başarısız iktidar maalesef bugünkü iktidardır. 29 seneye yakın bu sektörde görev yaptım, engelli vatandaşlarımızın yardımcı cihazlarında en çok kesinti yapan ne yazıkki bu iktidardır. Belki bazılarımız hatırlar geçen sene ilk defa bir gazimizin protezine ipotek kondu :( . Ben saglık hizmetleri açısından yapılanları yetersiz buluyorum. Mesela yakın bir zamana kadar kanser ilacı temin edilemiyordu. Özel hastaneleri halka açtılar, yeterli bütçe vermedikleri için yatan hastaların sarf malzemelerinde usülsüzlükler arttı, dal hastaneleri basit rahatsızlıklar için hemen operasyon/ameliyat öneriyorlar. Kontrol neredeyse yok, hastanelerin bu durumu is adamlarının iştahını fazlası ile kabartıyor olmalı ki hertaraf özel hastaneciklerle doldu.

Proteze haciz bi istisnadir bi kazadir ancak ozel hastane yorumuna katiliyorum kõru korune savunmuyorum ben ama engelli araclarindan vergi alinmamasi engelli istihdami onceki iktidarlarla ayni demeyin ne olur tabii ki tartisalim elestirelim hakarete karsiyim ben ayrica bu zenci ve biyikli polis resimlerini servis edenler kimler bence onlari arastirmak daha mantikli

Son düzenleme:
Eyvallah Abdülkadir abi..(umarım abi diyorum diye kızmazsın, yaşça büyüğümsün..Bazı artisler ben abin olmuyorum kardeşim misin sen gibi ithamlarda bulunuyor..) Ne güzel, engelli vatandaşlarımıza istihdam sağlamış bir hükümet var başımızda ama benim yukarıda ifade ettiğim gibi hem iş verip hem de ne yapacaksın parayı? gibi ilgili bakanın sorusuyla çelikisini görebilmişsinizdir..Ayrıyetten 8.5 milyona ulaşan engelli vatandaşımız yaşıyor bu ülkede ve bu da her 9 kişiden biri..Ama iş sahibi olarak yüzdeye vurulduğunda da ancak 800 bin küsürü çalışıyor..Yabi kalanı hala işsiz..Bu oran zaten şu anki hükümetten önceki dönemde de geçerli olan oran...Çok da güllük gülistanlık değil yani..

Gelelim asgari ücret konusuna...ulusal istihdam taslağı olarak çıkış yapan hükümetin yaptığı asgari ücrette 16 yaşından 18 yaşına çıkarıldı..Bu şu demek; 773 tl alması gerekirken 673 tl ye indi...Zaten yukarıda bakan sarfettiği sözü de bu kanundan sonra dile getirdi vatandaşın tepkilerine karşı..Hatta 27 aralıkta tepki gösteren vatandaşlara polisle biber gazı sıkıldı...Yani taraf olayanı bertaraf ederiz mantığı...
Engelli istihdami onceki donemlerle mukayese bile edilemez net oran yada rakam bilen yazsin lutfen birde sunu konusalim hukmeti bu aksam deviriyoruz sloganları ne kadar demokratik ve alternatifiniz nedir

Geri