İnsanlar arabaları ihtiyaçlarına göre seçerler ve alırlar..Bu arz-talep ilişkisidir..Markalar,sınıflar,ve alt modeller,donanım paketleri,motor seçenekleri bu nedenden dolayı çeşitlilik gösterir.Eğer ekonomi istiyorsan düşük motor ve dizel alırsın.Konfor istiyorsan biraz daha yüksek motorun dizelini ya da yüksek performanslısını bulursun...Şimdi jetta dan başlamak gerekirse wv nin borası yerine çıkarılmış bir araçtır.bora piyasada ne ise jetta da odur.herşeyin belli olması için 1az zamanı geçmesi gerekecek.Jetta önceden kendi adıyla piyasaya girdi sonra bora oldu ondan sonra şimdi tekrar jetta ya döndü..Passatı tercih etmeyen wv cilerin golften sonraki tercihi jetta olur.Bu araca önden bakın Golftür.yandan bakın passattır ve arkadan bakın o zaman jetta olduğunu anlarsınız.İç mekanı golften farksız.Yol tutuşu ve fren mesafesi tatminkardır.Ayrıca içeri ses aldığı söylenmiş.Bu yanlış...1.6 FSI dışında otomatikleştirilmiş manuel vites opsiyonu vardır....Jetta düşündüğünze göre fiyat olarak yeni corollanın değeriyle aynı bütçeniz olmalı...Gelelim corollaya;yeni corllanın tasarımını ben muhteşem bulmasam da kendi sınıfındaki en idalı araç olarak görüyorum.Son zamanlarda büyük bir değişim ve gelişime imza atan toyota firmasının en örnek ve kalitesini fazlasyıla anlattığı aracıdır.2.el piyasası inanılmaz sıcaktır.Her zaman müşterisi vardır...Ancak yol ve motor sesinin içeri girmesini engelleyememişler.Bir de esp paketi bulunmıyorsa 4 lastiğe varan kayma durumları söz konusu...Ancak dünyanın en çok tercih edilen otomobili de jetta astra a3 de olmadı,corolla oldu..Donanımı fazladır.ESP,EBD,far yıkama,bluetoot,xenon far,otomatik far yükseklik ayarı,ısıtmalı ve elktrikli aynalar,usb bağlantısı gibi donanımlar bence bu arabayı daha iyi anlatıyor..Ama sonuç olarak konuşayım ben corolla derdim..