TÜVTÜRK'te Dikkat Edilmesi Gerekenler

tüm binek araçları 5 çevirdiler 4 +1. b saegmentinde corsada bile aynı ;)

Çağatay, orijinal xenon değil ise motorsikletlerde ağır kusur olarak değerlendiriliyor. Xenonlar ile ilgili olarak elle müdehaleden bahsetmiyoruz. Tamamen araç kendisi ayarlar yukarı mı aşağı mı diye...
_________________________________________________________________________________

Serdar, öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor. Ulaştırma bakanlığı tarafından her yıl kusurlar tablosu güncellenir. Daha önceki yıllarda kusur olmayan durumlar bu yıl kusur olarak değerlendiriliyor olabilir. Örneğin; eskiden yangın söndürücünün olmaması ağır kusurdu. Ancak şu an hafif kusur.

_________________________________________________________________________________
Ali; Bu durum tamamiyle istasyon tarafından kontrol edilmelidir. Xenon değilse sıkıntı yok ama istasyon görmelidir. Uygun mu değil mi diye.
Yiğit, 2000 yılından sonra katalitik konvertörsüz araç üretimi olmadığından dolayı böyle bir bilgi duymuş olabilirsin. 1997 model aracının orjinalinde katalitik konvertör var ise içinin boşaltılmış olması, üzerinin kesik yani dikişli olması (içi dolu olsa bile) veya hiç olmaması ağır kusur olarak değerlendirilir. Mutlaka katalitik konvertör taktırmalısın.
Mert, senin durumun tamamiyle uygulama değişikliği. Eskidfen koltuk sayılarında +1 -1 opsiyonu vardı. Yani şoför dahil edilmezdi. Ama artık şoför dahil koltuk sayısı ruhsatta yazmak zorunda. Şimdi diyeceksin ki benim aracım 5 kişilik değil ki? Aracın arka koltuğundaki emniyet kemerinin sayısından ziyade koltuğun uzunluğundan kaynaklanmakta alabileceği yolcu sayısı. Tam sayıyı hatırlamıyor olsam da 120 cm diyelim. 40 cm kişi başı düşer ve o koltuk 3 kişilik olarak değerlendirilir. Ayrıca Opel’e gidip aracın uygunluk belgesini istersen göreceksin ki araç orada da 5 koltuklu görünüyor olacak. ;)

tüm binek araçları 5 çevirdiler 4 +1. b saegmentinde corsada bile aynı ;)

Önümden muayeneye giren Corsa B ve Kia Picanto 5 kişilik ruhsatları sebebiyle geri çevrildiler ağır kusur olarak, 4 e çevirtin geçiricez diye not aldılar. Bende de tam tersi durum meydana geldi, tamamını çevirmemişler sanırım.

Önümden muayeneye giren Corsa B ve Kia Picanto 5 kişilik ruhsatları sebebiyle geri çevrildiler ağır kusur olarak, 4 e çevirtin geçiricez diye not aldılar. Bende de tam tersi durum meydana geldi, tamamını çevirmemişler sanırım.

Tamamen aracın orjinalliği ile alakalı. Dediğim gibi eskiden +1 -1 opsiyonu vardı. Hatalı yazımı olan herkes gidip uygunluk belgesi alır ise üreticisinden istasyonun söylediği ile karşılaşacaklar zaten.

Tamamen aracın orjinalliği ile alakalı. Dediğim gibi eskiden +1 -1 opsiyonu vardı. Hatalı yazımı olan herkes gidip uygunluk belgesi alır ise üreticisinden istasyonun söylediği ile karşılaşacaklar zaten.

Evet o +1 -1 olayından bahsetti tüvtürkdeki görevli arkadaş, ancak trafik tescildeki memur arkadaş kafa karıştırdı bir hayli. Tüvtürkde yazmıyo yarın sitelerine eklerlerse gelirsin değiştiririm dedi, ben nereden alıcam bu uygunluk belgesini? Tüvtürk danışma hattını mı arıyım napayım, yoksa opel yetkili servisinden mi alıcaz baya örümcek ağı oldu kafamda :D

Evet o +1 -1 olayından bahsetti tüvtürkdeki görevli arkadaş, ancak trafik tescildeki memur arkadaş kafa karıştırdı bir hayli. Tüvtürkde yazmıyo yarın sitelerine eklerlerse gelirsin değiştiririm dedi, ben nereden alıcam bu uygunluk belgesini? Tüvtürk danışma hattını mı arıyım napayım, yoksa opel yetkili servisinden mi alıcaz baya örümcek ağı oldu kafamda :D

Açıkça söylemek gerekirse ne yazıkkı bazı trafik şubeleri uygulamayı hala çözemedi. Ama pürüzsüz bir şekilde yapanlar da var. Sitede yazmıyor dediği elektronik tespite yazılmamış olabilir. Bunun için istasyon ile görüşmelisiniz. yada çağrı merkezini arayabilirsiniz. Ama çağrı merkezi de sizi istasyona yönlendirecektir.

yakarım o gezegeni muayne istayonunu :) ben mi yazdım sanki arabayı 0 alırken verdiler. :)

Cevabınız için teşekkür ederim birde ben aracıma cosmo xenon Far taktirmak istiyorum aracım cosmo deil bu sıkıntı yaratır mı ve birde otomatik far ayarlayıcıya nnasıl cevirecez ve far yıkamada olmak zorundaymıs heralde öyle duydum otomatik far ayarını yaptırsak far yıkamadan kalırmıyız

Cevabınız için teşekkür ederim birde ben aracıma cosmo xenon Far taktirmak istiyorum aracım cosmo deil bu sıkıntı yaratır mı ve birde otomatik far ayarlayıcıya nnasıl cevirecez ve far yıkamada olmak zorundaymıs heralde öyle duydum otomatik far ayarını yaptırsak far yıkamadan kalırmıyız

bildiğim kadarıyla otomatik seviye ayarlama sistemi maaliyetli. Xenon far var ise ve seviye ayarlayıcısı var ise;
* Farlar E Onaylı Olmalı
* Işık rengi yönetmeliğe uygun olmalı (Genellikle Beyaz)
* Cam mercekli farlarda yıkama sistemi olmalı (Plastik merceklilerde olmayabilir)
* Xenonlar kısa hüzmeli farlara takılmalı ve uzun hüzmeli farlar yandığında kısa hüzmeli farlar da yanmaya devam etmelidir.

bildiğim kadarıyla otomatik seviye ayarlama sistemi maaliyetli. Xenon far var ise ve seviye ayarlayıcısı var ise;
* Farlar E Onaylı Olmalı
* Işık rengi yönetmeliğe uygun olmalı (Genellikle Beyaz)
* Cam mercekli farlarda yıkama sistemi olmalı (Plastik merceklilerde olmayabilir)
* Xenonlar kısa hüzmeli farlara takılmalı ve uzun hüzmeli farlar yandığında kısa hüzmeli farlar da yanmaya devam etmelidir.

Baya bir ugrastırır o zaman h7 ye devam maliyetli biraz xenon... araca sıfır normal far alsam daha iyi mercekle otomatik ayar far yikamayla ugrasmam teşekkür ederim tekrardan

Geri