TÜVTÜRK'te Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bugun muayeneye gittim ilk once egzos emisyon olcumunu yaptirdim muayeneye soktum araci adam inceledi amerikan parklar sikinti yapmadi ama kagidi getirdi agir kusurlu olarak olarak kaldim lpg tankinin altinda sehpa yokmus ve kaldim kizgin birsekilde ciktim lpg ciye gittim sehpayi yaptirdim sevindigim bi olay vardi sizdirmazlik artik kalkmisti alinmiyordu fakat lpg tankinda tadilat oldugu icin lpg sizdirmazlik ta yaptirmam gerekiyormus guzel baslayip aksiliklerle biten birgun muayene pazartesiye kaldi artik son sans

Ben aracımda normalde Xenon kullanırken şimdi adaptif farlara çevirdim..Bu farlar işlevlerini yerine getiriyor tam olarak..Bunun TÜV dosyasında ön farlar ile ilgili bölümde yer alan prosedürlere uyduğunu da okudum..Bir de arka stopları led lerle değiştirdim...Onlar da yerine getiriyor işlevini..Zaten kodu vardı EC 867 mi neydi...Bu far ve stoplarla kalmam diye umuyorum :confused:

Hocam APP plaka'yla dayının teki geçmişti geçen gün.
APP'yle girsek geçiyormuyuz yoksa orjinali yanımızda bulunması gerekiyormu.

Merhaba
Yakında vizeye girmem gerekiyor.
Yalnız ön camda çatlak var ve eksozda zannedersem küçük bir delik var hafiften bagırıyor.
Bu şekilde vizeden hafif kusurlu olarak geçebilirmiyim.
Yoksa mutlaka yaptırmam mı gerekiyor.

soner bey merhaba ,
Birde bu malumunuz oynanmış Km mevzuu var, eğer böyle bir durum var ise muayeneye engel oluyormu ??

soner bey merhaba ,
Birde bu malumunuz oynanmış Km mevzuu var, eğer böyle bir durum var ise muayeneye engel oluyormu ??

Yok abi kilometreyle ilgilenmezler.
Km sayacında ne gördülerse onu geçiyorlar kayıtlara.
Bazı km sayaçları 5 haneli mesela (örn. R12 Toros) . Peder beyin aracı 280.000'de ama 80.000 gözüküyor sayaçta, onu yazıyorlar :)

Arkadaşlar uzun bir süredir iş yoğunluğundan dolayı siteyi ziyaret edemiyordum. Sorularınızı yanıtlayayım.

Aykut, Aracın ruhsatında LPG işli ise Gaz Sızdırmazlık Raporu zorunlu olarak istenmez. Almadan geldiğinde hafif kusur olarak değerlendirilir ve araç muayeneden geçer. Ancak Yapılan kontroller sonucunda LPG sistemi ile ilgili bir kusur tespit edilirse bu durumda hem kusurun giderilmesi istenir. Hem de yeni tarihli gaz sızdırmazlık raporu alınması istenir.

Arkadaşlar Xenon ile ilgili başka açıklama yapmayacağım çünkü prosedür sabit. Diğer mesajları okursanız hepsinin açıklamasını yaptım.

Ahmet, APP Plaka hafif kusur olarak değerlendirilir.

Tolga, ön camdaki çatlağın yeri ve konumudur önemli olan. Görüş şartlarını engellemeyecek durumda ise kusur değerlendirmesine girmez. Ayrıca egzoz da delik varsa yönetmeliğe uygun değil diyerek ağır kusur verilir.

dikmenm, KM ile oynandığında muayene bakımından sıkıntı olmaz. Eğer km bilgisinde oynama var ise KM düşürülmüş kusuru verilir ki bu da hafif kusurdur.

Soner gözünü seviyim bir el at, emniyet müdürlüğüne 3 oldu gittiğim, yok sistemde göremiyorum 4 kişi yerine 5 kişiye çevirmekle ilgili bişey yok sisteme geçtiklerinde değiştiririm ruhsatı diyor. TÜVTÜRK müşteri hizmetlerini aradım yardımcı olan bayan bana elimdeki belgeyi götürerek koltuk sayısını değiştirebileceğimi söyledi, belge ile gittim emniyet müdürlüğündeki memur yok diye kem küm etti, çıldırdım yahu muayenesi geçik şekilde biniyorum arabaya ne yapayım bana bir yol göster lütfen...

Soner benim araca mercekli far takayım diyorum ama ampuller halojen olacak şu bizim corsadki afl farların afl sistemi olmayacak yavaş yavaş aflye çeviricem ama muayeneye kadar sistemi tamamlayamam sıkıntı çıkar mı fardan yana

Soner benim araca mercekli far takayım diyorum ama ampuller halojen olacak şu bizim corsadki afl farların afl sistemi olmayacak yavaş yavaş aflye çeviricem ama muayeneye kadar sistemi tamamlayamam sıkıntı çıkar mı fardan yana

Halojen olursa sorun olmaz. D2S yuvayi bozmadan halojen ampul takilabilir.

4u6y9aqe.jpg

qe5uzaja.jpg

Tapatalk Pro

Geri