TÜVTÜRK'ün araç muayene sistemi hakkında

teşekkürler psicomega yanıtın için.peki usatadan kaynaklanan hatadan dolayı kusur giderilememişse ve ikinci kez kusur çıkarsa yazık değil mi vatandaşa.Bu sitemde buna çözüm bulunamaz mı?

bir ara bebek arabanım içine çişini yapmıştı biraz sidik kokusu kalmış muayeneden geçermi ki acaba :)

Uzun yolda ne olduğu belirsiz, ayarsız xenonlardan çektiğimi bir ben bilirim. Adamın farları uzun mu kısa mı belli değil. Önümüzü görmek imkansız hale geliyor. Sırf xenonlar değil kısa farlarda 100 vatlık ampul kullananlar da çoğunlukta, bunlar da engellenmeli. Kimsenin bir başkasının cam güvenliğini tehlikeye atmaya hakkı yoktur. Bu nedenle rast gele takılan xenonlara karşıyım. Eskiden ruhsatların arkasına araç muayenesinde kullanılan çizelgelerden takılırdı. Yolda uygulama yapan trafik polisleri araçların eksikliklerini buraya not ederdi. Eksiklikler yaptırılmadığı zaman ceza katlanırdı.

Bu konuda çok haklsın. Xenon' lar gözlerimi çok alıyor. Artık halk otobüslerinde bile xenon var. Eskiden ben de kullanıyordum. Ama ayarsız olanları saygısızlık tan öte insanın yaşama hakkına bile kast edebilir. Şimdi aracıma angel takıyorum ve sarı kullanacağım.

yaww benim patpatlarla girsem muayeneye ne olur acaba:D

cam filmlerine hafif kusur yazıyorlar, araçta fabrika çıkşlı xenon varsa zaten far yıkama da mutlaka olduğu için problem yok ama çakma xenonlara tantana ediyorlarmış,

Bu gün sorunsuz olarak muayeneden geçtim.
Esas problem arabayı alınca başladı,alınca fark etmedim ilk kırmızı ışıkta stop edecek gibi oldu ikincisinde stop ettirdim.Diğerlerinde öncekikullanmış olduğum durumdan farklı gaz verek stop ettirmeden devam ettim uygun bir yerde durup konrol ettiğimde 0,8 olan rolanti 0,6 ya düşmüş nasıl bir uygulama yaptılarki bunu başardılar.
Çıkış kapısında bilgisayarlı konrol ünitesi var onunla müdahale ediyorlarmı? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.Denilebilirki rolanti düzenleyici kaynaklıdır böyle olacağı mümkün değilk her sene boğaz kelebeği ile birlikte temizliğini yaptırıyorum temizleteli 1500 km oldu.İki ay öncede bir arkadaşım honda civic ile aynisini yaşadı . Üçgün sonra onun normale kendiliğinden döndü.:rolleyes:

Saçmalık tamamen. Arabadan anlamayan hele hele opelden anlamayan insanlar araçlarda kusur arıyor. Kafasına göre hemde. Sanki sonuç ne oluyor, trafikte dolaşan tüm araçlar mükemmel mi oldu şimdi ...

Bu gün beşinci gün oldu tüv türkün düşürdüğü rolanti değeri kendiliğinden düzelip 0.8 değerine oturdu. Ne yaptılarda bunu başardılar anlamış değilim.:(

yarın giriyoruz bakalım :) aklıma takılan tek şey el freni tutuş performansı...

ben bu gün gittim muayaneyi yaptırdım ama önceden ruhsatın arkasına yazıyorlardı şimdi bi kağıt verdiler bunu saklayın diye artık öyle heralde???

Geri