Uzun Yol İzlenimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun Yol İzlenimleri

Arkadaslar Istanbul-Antalya arasi ilk uzun yolculugumu yapmis bulunmaktayim. Aracimin konforu cok iyi tek bir mola ile 8 saat gidis boyunca cok sıkıntı cekmedim. Fakat cok fazla yol calismasi oldugundan tek seritte giderken aracin sollama oncesi hizlanmasini cok iyi bulmadim. Muhtemelen duz vites olan modelde boyle bir sıkıntı yasanmiyordur ama otomatik versiyonda resmen arac 1 saniyeye yakin bir sure hizlanamiyor. Bu butun otomatik araclarda bu sekildemidir yoksa astra mi biraz agir kaliyor? 

xuraj link' Alıntı:
Arkadaslar Istanbul-Antalya arasi ilk uzun yolculugumu yapmis bulunmaktayim. Aracimin konforu cok iyi tek bir mola ile 8 saat gidis boyunca cok sıkıntı cekmedim. Fakat cok fazla yol calismasi oldugundan tek seritte giderken aracin sollama oncesi hizlanmasini cok iyi bulmadim. Muhtemelen duz vites olan modelde boyle bir sıkıntı yasanmiyordur ama otomatik versiyonda resmen arac 1 saniyeye yakin bir sure hizlanamiyor. Bu butun otomatik araclarda bu sekildemidir yoksa astra mi biraz agir kaliyor? 
tam otomatik şanzımanın kendinden kaynaklanıyor alışınca o bir saniyelik süreyi göz önüne alıp gaza basıyor insan.

ulas79 link' Alıntı:
tam otomatik şanzımanın kendinden kaynaklanıyor alışınca o bir saniyelik süreyi göz önüne alıp gaza basıyor insan.

Diger otomatik sanzimanli araclarda da boyle demekki. Acikcasi daha atik olacagini dusunmustum ama artik idare edecegiz.

tam otomatikler böyle otomatikleştirilmiş düz şanzımanlarda (dsg gibi) bu sorun yok,arabanın ataklığı sorun değil sadece gaz pedalı konumunu algılayıp ona göre vites değiştirip hızlanması ile ilgili bir sorun ,yani yazılımsal.biliyorsunuz bizim araçlarda gaz teli yok onun yerine sensör var sensörün algılama hızını değiştiren aletler satılıyor çok rahatsız oluyorsanız bu konuyu araştırıp yaptıra bilirsiniz

ulas79 link' Alıntı:
tam otomatikler böyle otomatikleştirilmiş düz şanzımanlarda (dsg gibi) bu sorun yok,arabanın ataklığı sorun değil sadece gaz pedalı konumunu algılayıp ona göre vites değiştirip hızlanması ile ilgili bir sorun ,yani yazılımsal.biliyorsunuz bizim araçlarda gaz teli yok onun yerine sensör var sensörün algılama hızını değiştiren aletler satılıyor çok rahatsız oluyorsanız bu konuyu araştırıp yaptıra bilirsiniz

Syn Ulas tesekkurler bilgi icin. Bilmedigim bir mevzu. Aslinda cok hiz yapan biri degilim ve uzun yolda da cok kullanmayacagim icin benim icin cok sıkıntı yaratmayacak ama gene de daha hizli bir tepki beklerdim saskinligim ondan.  Har halukarda arac hizlanmaya basladiginda gayet iyi.

Gaz pedalına verilen gecikmeler bir ihtimal yakıt ortalamasını düşürmeye yönelik de olabilir; malumunuz bu araçlarda Flex Ride özelliği alırsanız Sport moduna geçtiğinizde aracın gaz tepkileri hızlanıyor, yani gecikmeli tepki aslında bilinen bir durum.

Gene dizel modellerde özellikle soğukken gürültülü olan rölanti devrinin nedeni yakıt ekonomisi için düşürülen devir  sayısı vs vs..

Hafta sonu ilk kez 4 ay sonra ilk defa uzun yoluma çıktım: İzmit-Ankara.

Yola çıkmadan önce 45 litre /195 liraya depomu doldurdum.Geri döndüğümde otobandan çıktığımda 810 km olmuştu ve ışığı o anda yaktı.

Cruise control olması sahiden çok rahat, ilk defa bunu uzun yolda deneme imkanım oldu.Genelde 100-120 km aralığınde seyrettim.Ortalama tüketimi çoğunlukla 5.5 lt/100km gösterdi.Motor sesi nerdeyse hiç duyulmuyordu.

pazar günü ikinci kez uzun yol seyahatimize çıkıyoruz. ankara-taşucu 1 haftalık tatile gidiyoruz  dancee bakalım ne kadar benzin tüketeceğiz.  questionnn daha önemlisi döndükten sonra ş.içi tüketimim ne olacak  questionnn

Halil abi unutmazsan bir dene;  1500-2000devir aralığında uzun süre sabit hızla kullandıktan sonra gaza dokununca motor her zamankinden daha çabuk tepki vererek daha güçlü bir hızlanma sağlıyor.

Astra da da önceki aracım dizel Focus ta da durum böyle; uzun süre sabit hızda kullanım sonrası gaz pedalına yıldırım hızında tepkiler geliyor; tabiri caizse pedala ayağın değer değmez atılıyor araba, sportif kullanımda turboya aşırı yük binmesin diye mi bu kadar çabuk tepki vermiyor artık nedir!!

Dün ailecek gezerken farkettim bir kez daha..

Tolga KARACA link' Alıntı:
Halil abi unutmazsan bir dene;  1500-2000devir aralığında uzun süre sabit hızla kullandıktan sonra gaza dokununca motor her zamankinden daha çabuk tepki vererek daha güçlü bir hızlanma sağlıyor.

Astra da da önceki aracım dizel Focus ta da durum böyle; uzun süre sabit hızda kullanım sonrası gaz pedalına yıldırım hızında tepkiler geliyor; tabiri caizse pedala ayağın değer değmez atılıyor araba, sportif kullanımda turboya aşırı yük binmesin diye mi bu kadar çabuk tepki vermiyor artık nedir!!

Dün ailecek gezerken farkettim bir kez daha..
hmmm unutmazsam denerim  ;)

Geri