Uzun Yol İzlenimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun Yol İzlenimleri

Seçimlerden sonraki hafta ilk uzun yolumu yapıcam (Elazığ-Tekirdağ). bir depo ile yapacağım km yi merak ediyorum, sonucu forumda paylaşıcam  :)

hllb link' Alıntı:
[quote author=Tolga KARACA link=topic=141.msg35792#msg35792 date=1307447476]
Halil abi unutmazsan bir dene;  1500-2000devir aralığında uzun süre sabit hızla kullandıktan sonra gaza dokununca motor her zamankinden daha çabuk tepki vererek daha güçlü bir hızlanma sağlıyor.

Astra da da önceki aracım dizel Focus ta da durum böyle; uzun süre sabit hızda kullanım sonrası gaz pedalına yıldırım hızında tepkiler geliyor; tabiri caizse pedala ayağın değer değmez atılıyor araba, sportif kullanımda turboya aşırı yük binmesin diye mi bu kadar çabuk tepki vermiyor artık nedir!!

Dün ailecek gezerken farkettim bir kez daha..
hmmm unutmazsam denerim  ;)
[/quote]

:)

Ben de temmuzun ilk haftası İstanbul a gideceğim ama daha önce İstanbul a hiç arabayla gitmemiştim trafiği gözümde büyüyor.

Cyclone navigasyona güveneceğim artık..

Tolga KARACA link' Alıntı:
[quote author=hllb link=topic=141.msg35798#msg35798 date=1307450035]
[quote author=Tolga KARACA link=topic=141.msg35792#msg35792 date=1307447476]
Halil abi unutmazsan bir dene;  1500-2000devir aralığında uzun süre sabit hızla kullandıktan sonra gaza dokununca motor her zamankinden daha çabuk tepki vererek daha güçlü bir hızlanma sağlıyor.

Astra da da önceki aracım dizel Focus ta da durum böyle; uzun süre sabit hızda kullanım sonrası gaz pedalına yıldırım hızında tepkiler geliyor; tabiri caizse pedala ayağın değer değmez atılıyor araba, sportif kullanımda turboya aşırı yük binmesin diye mi bu kadar çabuk tepki vermiyor artık nedir!!

Dün ailecek gezerken farkettim bir kez daha..
hmmm unutmazsam denerim  ;)
[/quote]

:)

Ben de temmuzun ilk haftası İstanbul a gideceğim ama daha önce İstanbul a hiç arabayla gitmemiştim trafiği gözümde büyüyor.

Cyclone navigasyona güveneceğim artık..
[/quote]
ben cyclone ile ilk defa gittim istanbula şubat tatilinde istediğim her yere götürdü beni sağolsun cyclone :D
ama bazen ara sokak vs den götürdü ama yolu buldu yine de

geçen hafta çatalca'nın köy yollarında, traktör yollarını bile gösteriyordu. ağzım açık kaldı. yuh dedim. maşallah dedim. yalnız. inceğiz mağaraları yerine yakındaki bir evin kapısına getirdi. hanıma rezil oldum.. 011zaa

ben cyclone ile ilk defa gittim istanbula şubat tatilinde istediğim her yere götürdü beni sağolsun cyclone :D
ama bazen ara sokak vs den götürdü ama yolu buldu yine de
[/quote]

Cyclone da gitmek istediğiniz yeri seçerken, sizi ara sokaklardan yada anacaddelerden mi götürmesi ile ilgili bir seçenek varmı? Çünkü benimde çevreyoluna çıkana kadar götürdüğü yollar bildiğin daracık mahalle araları, halbuki ben ana cadde üzerinden gitmek istiyorum. Sanırım en kestirme yol neresiyse ordan götürüyor. İstediğimiz yoldan gitmeyi seçebiliyormuyuz?

markopasa86 link' Alıntı:
Cyclone da gitmek istediğiniz yeri seçerken, sizi ara sokaklardan yada anacaddelerden mi götürmesi ile ilgili bir seçenek varmı? Çünkü benimde çevreyoluna çıkana kadar götürdüğü yollar bildiğin daracık mahalle araları, halbuki ben ana cadde üzerinden gitmek istiyorum. Sanırım en kestirme yol neresiyse ordan götürüyor. İstediğimiz yoldan gitmeyi seçebiliyormuyuz?
yanlış hatırlamıyorsam navi ekranının sol alt köşesinde menu diye bir sekme olacak. o sekmeyi tıkladığınız zaman açılan ekrandan yol gösterimini süre yada mesafeye göre ayarlayabiliyorsunuz..

ercub link' Alıntı:
[quote author=markopasa86 link=topic=141.msg35905#msg35905 date=1307530802]
yanlış hatırlamıyorsam navi ekranının sol alt köşesinde menu diye bir sekme olacak. o sekmeyi tıkladığınız zaman açılan ekrandan yol gösterimini süre yada mesafeye göre ayarlayabiliyorsunuz..
[/quote]
sağolasın sn.ercub, araca bindiğimde bakıcam.

türk_187 link' Alıntı:
geçen hafta çatalca'nın köy yollarında, traktör yollarını bile gösteriyordu. ağzım açık kaldı. yuh dedim. maşallah dedim. yalnız. inceğiz mağaraları yerine yakındaki bir evin kapısına getirdi. hanıma rezil oldum.. 011zaa

Arabada en kötü anlardan bir zaten hanıma rezil olmak; teknolojiden çok anlamadıkları için en ufak hatada "boşuna bu kadar para verdin" muhabbetleri!!  011zaa

markopasa86 link' Alıntı:
sağolasın sn.ercub, araca bindiğimde bakıcam.
rica ederim..hepimiz sağolalım..umarım doğru hatırlıyorumdur..sabah kontrol edeyim bende..:)

Sanıyorum oradan değil de, navi açıkken, navi tuşunun dış halkasını ileriye doğru iterek girilen seçeneklerden oluyordu..Eğer yanlış hatırlamıyorsam..

Geri