Uzun Yol İzlenimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun Yol İzlenimleri

bayramda yolculuğa çıkacaklara şimdiden hayırlı yolculuklar
yollar kalabalık olur malum dikkat etmek lazım

HaKaN link' Alıntı:
bayramda yolculuğa çıkacaklara şimdiden hayırlı yolculuklar
yollar kalabalık olur malum dikkat etmek lazım
Teşekkürler, bende bayramın 2. günü çıkıyorum inşallah.  special_Yeah

Bende yolculuğa çıkıyorum rota belli değil şimdilik,  istanbul - şarköy ordanda arkadaşla rahat duracağımızı sanmıyorum saroz körfezine ordanda belki ayvalık filan inebilirz.

ve sonunda memleketteyim. yol izlenimim şöyle oldu.
Elazığ - Malatya arası hafif tümsekli bir yol olmakla beraber ilk 50 km 90 km/h ile gittim ve yakıt tüketimi 5lt/100 km
Daha fazla dayanamadım ve 100 km/h ևıktım  yakıt tüketimi 5,4 lt/100 km
ardından yaklaşık 50 km lik bir tepe tırmanışı ve inişi vardı. yakıt tüketimi 6,1 lt /100 km
ve düzlüge kavuşunca yaklaşık 250 km lik bir yolu 130 km/h hızla gittim. sonuç : 500 km  yol , 6,1 lt/100 km ortalama ile adana'ya ulaştım. herkese iyi bayramlar arkadaşlar. Henüz yola çıkmamış arkadaşlara da hayırlı kazasız belasız bir yolculuk diliyorum
bu arada konfor anlamında ilk defa bel ağrısı çektim ama artık koltugu mu düzgün ayarlayamadım bilemiyorum. ilk defa aracımda devir göstergesinden sinir edici bir cızırtı farkettim. kaliper sesleri de cabasıydı. bugün serviste kaliperler yaglandı ve akşam denememde tamamen kurtuldum kaliper seslerinden. umarım tekrar başlamaz. gösterge paneli ise cızırdamaya devam ediyor.
dip not: uzun yolda klima daima açık ve 3. kademedeydi diye de ekleyeyim

Selam.

Göstergeden ses geldiğinde yol bilgisayarının ekranına dokunmayı deneyin. Bu ses bende de vardı ve sesin y.bilgisayarı ekranında toplam km nin yazdığı alt kısımdan geldiğini farkettim, ince bir pamuk sıkıştırınca ses kayboldu.

Bu ses göstergenin üst kısımlarından geliyor gibi algılanabiliyor.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Selam.

Göstergeden ses geldiğinde yol bilgisayarının ekranına dokunmayı deneyin. Bu ses bende de vardı ve sesin y.bilgisayarı ekranında toplam km nin yazdığı alt kısımdan geldiğini farkettim, ince bir pamuk sıkıştırınca ses kayboldu.

teşekkür ederim verdiginiz bilgi için. devir göstergesini tutunca sesin kesildigini farkettim. o yüzden oradan kaynaklanıyor diye düşündüm. ama bu dediginizi en kısa zamanda deneyecegim. umarım haklı olursunuz. çözümü basit gibi.

dinojasie link' Alıntı:
[quote author=Tolga KARACA link=topic=141.msg44738#msg44738 date=1314471826]
Selam.

teşekkür ederim verdiginiz bilgi için. devir göstergesini tutunca sesin kesildigini farkettim. o yüzden oradan kaynaklanıyor diye düşündüm. ama bu dediginizi en kısa zamanda deneyecegim. umarım haklı olursunuz. çözümü basit gibi.

[/quote]

Rica ederim..

ben de aynı yöntemle sesi kestim
küçük bir pamuk parçasını görünmeyecek şekilde sabitledim ses seda hiçbir şey kalmadı

yarın (çarşamba) dönüyorum. bu seyahatte sol arka tekerlekten bir ses gelmeye başladı ama daha önceki kaliper tıkırtı yada lokurtusu değil, daha ince zırıltı şeklinde bir ses. bir de sağ kapı içinde zırıltı var, dönünce servise uğramam gerekecek.

hllb link' Alıntı:
yarın (çarşamba) dönüyorum. bu seyahatte sol arka tekerlekten bir ses gelmeye başladı ama daha önceki kaliper tıkırtı yada lokurtusu değil, daha ince zırıltı şeklinde bir ses. bir de sağ kapı içinde zırıltı var, dönünce servise uğramam gerekecek.
Istanbul a ugradin mi abi ?

Geri