Uzun Yol İzlenimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun Yol İzlenimleri

anlık yakıt tüketimleri aldatıcı olabilir arkadaşlar. ortalama yakıt tüketiminde ben 4.9 tutturmuştum. ama sabır Çeke çeke :D

İşin tek güzel yanı tüketim de değil; araç uzun yolda 160km hızlarda bile hızlanmaya çok iştahlı.

Bunu ş.içindeki performansıyla, kalkışlarıyla tam olarak tahmin edemiyorsunuz; araç otoyollardaki yüksek hızlarda ve virajlarda kendini iyi hissetmeye başlıyor :)

Tolga KARACA link' Alıntı:
İşin tek güzel yanı tüketim de değil; araç uzun yolda 160km hızlarda bile hızlanmaya çok iştahlı.

Bunu ş.içindeki performansıyla, kalkışlarıyla tam olarak tahmin edemiyorsunuz; araç otoyollardaki yüksek hızlarda ve virajlarda kendini iyi hissetmeye başlıyor :)
aynen zaten opelin bütün araçları böyle insignialar da kalkışta başarısız ama hızını alınca çok iyi gidiyor bizim de öyle araç kalkışta ağırlık turbonun 1.4t te 1.6t ye göre daha iyi olsada yine yüksek sayılabilecek bir devir olan 1850 de devreye girmesi(1.6t de 2200)kötü bir baskı balata ve başarısız ve uzun oranlı bir vites kutusuyla bence 9-9.5 gbi sn lerde 0-100 yapması etkileyici aslında ki bu değer 140hp için oldukça düşük ancak bizim araç 0-130 hızlanmasında sınıfının en iyi araçlarından biri olmasını hatta belkide en iyisi) yine devir yükseldikçe kalkıştaki kötü etkilerden kurtulunca ortaya çıkan gücüne borçlu.

bilgi:astra 1.4t 0-100 9.8 sn ,0-130 14.1 sn
      astra 1.6t 0-100 8.4 sn, 0-130 13.9 sn
      guiletta 1.4t 170hp 0-100 8 sn, 0-130 14.5 sn birkaç örnek

Çok güzel bir kouya değinmişsin; 1.4T nin 0-130 u 14.1saniye ve bu değer kesinlikle çok etkileyici, zaten 12-13sn lik değere ve altına ancak spor otomobiller ulaşabiliyor, aracın ağırlığı ve uzun vites oranları düşünüldüğünde bu veriler çok iyi ve hafif bir kasa + spor şanzımanla birlikte 140Hp lik motorun neler yapabileceğini gerçekten merak ediyorum.

Bugün 5 kez yaptığım orta mesafe sayehatlerinden sonra 2. kez uzun mesafe yolculuğumu tamamladım.Denizli-izmit arası mesafeyi 100 kmh ı aşmamak şartı ile 560 km lik yolu 7 saatte ve ortalama 5.8 lt/100 km değeri ile bitirdim.Depo başta fuldu, seyahat sonunda menzil 420 km gösteriyordu.Sanırım ben de bir depo ile 1000 km hedefine oldukça yaklaştım.

Benzin göstergesindeki 1/8 lik her bölüm için ortalam 120 km yaptım.Deponun 56 litre olduğu düşünülürse 7 litre ile 120 km ye denk geliyor.

Aynı zamanda bir sesin kaynağını farkettim, benim ön camın sol altına en yakın olan höporlerden zırıltı geliyordu.Baktım bu parça sahinden ileri geri oynuyor.Bir şekilde sabitlemek gerekicek.

vehicle_dynamics link' Alıntı:
Bugün 5 kez yaptığım orta mesafe sayehatlerinden sonra 2. kez uzun mesafe yolculuğumu tamamladım.Denizli-izmit arası mesafeyi 100 kmh ı aşmamak şartı ile 560 km lik yolu 7 saatte ve ortalama 5.8 lt/100 km değeri ile bitirdim.Depo başta fuldu, seyahat sonunda menzil 420 km gösteriyordu.Sanırım ben de bir depo ile 1000 km hedefine oldukça yaklaştım.

Benzin göstergesindeki 1/8 lik her bölüm için ortalam 120 km yaptım.Deponun 56 litre olduğu düşünülürse 7 litre ile 120 km ye denk geliyor.

Aynı zamanda bir sesin kaynağını farkettim, benim ön camın sol altına en yakın olan höporlerden zırıltı geliyordu.Baktım bu parça sahinden ileri geri oynuyor.Bir şekilde sabitlemek gerekicek.

O hoparlör kapağının altına kağıt bıçağını dikkatice sokup yukarı doğru yavaşca esnetirsen hoparlör kapağı kolayca tırnaklarından kurtulacaktır.

Kapağı ve hoparlör yuvasını nemli bir mikrofiber bezle güzeelce temizleyip tozdan arındırdıktan sonra yağlayıcı özellikli silikon spreyle de beslersen ses tamamen kesilecektir; bazen sadece nemli bezle temizlik bile iki plastiğin temasından doğan bu gibi sesleri kesebilir.

vehicle_dynamics link' Alıntı:
eğer ses kesilmezse servise gidip ön tekerlekteki davlumbazları kontrol ettirin. ben de kapı içinden ses geliyor sanmıştım ama meğer davlumbazda rüzgardan dolayı titreşim oluyormuş, davlumbazdaki boşluk giderilince ses kesildi.

aracımı aldığımda ortalama yakıt tüketimi 4.8'di.. iki günlüğüne ankaraya gittim, istanbula döndüğümde ortalama yakıt 5.5'e çıktı :) hala indiremiyorum o kadar sakin kullanmama rağmen, gerçi 15 bin bakımı geldi birazda ona bağlıyorum, bakımdan sonra düşer belki..
1.3 95hp olmasına rağmen ite kaka 210'u gördü :) zaten bi ankara yolunda gördüm daha da yemedi  steeringwheel

Pufffff... Bu aralar sıkılıyorum arabamla acilen uzun yol izlenimleri edinesim var ...

Tolga KARACA link' Alıntı:
Pufffff... Bu aralar sıkılıyorum arabamla acilen uzun yol izlenimleri edinesim var ...

Aman karda kışta bir yere çıkmayın abi çok stresli oluyor.

Geri