Uzun Yol İzlenimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun Yol İzlenimleri

arkadaşlar merhaba,
uzun bir aradan sonra tekrar foruma uğrayabildim.. önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum.10 gün içind, istanbul- fethiye, fethiye- manavgat, oradan konya üzerinden ürgüpe ve son olarak kırşehir üzerinden istanbula seyehat ettim. yaklaşık 2700 km. bu sürede bir kaç defa önemli tehlike atlattım. bu bahsettiğim yolların neredeyse büyük çoğunluğunda yol yapım çalışması var ve özellikle bazı çalışma alanlarında gece uyarı levhaları çok yetersiz. kesinlikle hız yapmayın. bir anda şeridiniz kapanabiliyor.

diğer önemli uyarımda otoban dahil yollarda gelişi güzel duran patlamış kamyon lastikleri. malumunuz havalar sıcak... kamyon lastikleri heryerde. en az 3 defa bu lastiklerden son anda kurtuldum. arkamdaki araç kurtaramadı ve sağa çekti. ne oldu bilmiyorum... yola çıkacak arkadaşlar için uyarıda bulunmak istedim.... lütfen trafik kurallarına uyalım ve hız yapmayalım. Aracımızın güvenlik donanımları, yol ve fren tutuşu gerçekten fark yaratıyor. bunu da belirtmiş oluyum.

֜mit hoşgeldin.

Epey zaman geçmiş olmalı ki aradan, seni görünce gençlik yıllaımı hatırladım!  :D :D

Astra'nın konforunu bir kez daha yaşadınız sanırım, uzun yolda epey kefiy verici oluyor
Bazı bozuk yollarda trafik işaretleri de olmuyor, gerçekten dikkat edilmesi gereken bir nokta
tekrardan aramıza hoşgeldiniz uzun bir aradan sonra :)

Merhaba arkadaşlar.Malumunuz yaz tatilinin başlaması ile birlikte forumdan biraz uzaklaşır gibi olduk.Daha doğrusu eskisi kadar sık giremiyorum.Gelelim uzun yola.2 temmuzda İzmir'den Marmaris Selimiye'ye doğru yola çıktım.Aracım yola çıkarken 1300km civarındaydı.Gidişimde 315km yol yaptım klima sürekli açık sürat 100-110 aralığı marmaristen sonra dağ yolu ve bayağı bir düşük sürat 4,5 ortalama ile Selimiye ye vardım.Dönüşte Arkadaşlardan ayrılıp yanlız yolculuk yaptığımız için biraz hızlandık. Aydında otabana girdikten sonra İzmirde çıkana kadar 140-150km sürat ve yine sürekli klima açık eve döndüğümde ortalama tam 5lt ye çıkmıştı.Yakıtın dışında konfor konusu ise tek kelime ile mükemmel.Önceki aracımda astra olmasına rağmen aralarında dağlar kadar fark olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Herkese hayırlı sürüşler dilerim.

aracım 1.3 cdti  . tam bir uzun yol aracı diyebilirim . yakıtı kokluyor , yolda bayılmıyor ve benım ıcın ıdeal 140 km hızına cok rahat cıkabılıyor  general_Applause

Evet, her uzun yolculukta aracın otoyol kullanımına uygunluğu keyif veriyor; uygun güzergahlarda 120 ve üzeri hızlarda sanki araç kendini buluyormuş gibi oluyor  greatt

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün Almanya otobanlarındaki ilk uzun yol tecrübemi yaşadım. Ingolstadt tan çıkıp Frankfurt ve Köln arasında yer alan Koblenz şehrine kadar gittim.

İlk anlarda 120 yi aşmazken sağımdan solumdan 150 nin altına düşmeyen arabalar geçmeye başlayınca ortama ayak uydurdum.Gidiş yolunda daha temlinkiydim.Dönüşte cesaretimi toplayıp genelde 150 civarında seyrettim, yer yer de karanlık bastırmasında rağmen 180 e kadar anlık olarak çıktım.

Almanlar hız yapıyorlar, fakat tehlikeli şekillerde şerit değiştirmiyorlar.Virajlarda sollama yapmıyorlar, kimse yapmayınca ben yaptım artık virajda sollamaları:)

Arabamla ilgili yeni deneyimler de elde ettim.Aracım 2011 model olmasına rağmen daha 13 bini yeni gördü.Dönüş yolunda hep 6. viteste 150 civarında gitmeme rağmen, yer yer 120 ye düşen hızlardan sonra sollamalarda gaz hareketlerine çok seri tepkiler verdi, vites küçültmeden tahminimden daha kısa sürelerde sollamak için yeterli hıza çıktı.Araba sanki kuş gibi hafifti, yaydan fırlamaya hazır bir ok gibi gaz hareketlerine cevap verdi.

Ortalama yakıt tüketimim ise 7.4 gösterdi.Tabi o kadar basınca tüketim arttı.Ama fazla mı, onu yüksek hız tecrübesi olan arkadaşlar daha iyi yorumlayabilir.

türk_187 link' Alıntı:
arkadaşlar merhaba,
uzun bir aradan sonra tekrar foruma uğrayabildim.. önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum.10 gün içind, istanbul- fethiye, fethiye- manavgat, oradan konya üzerinden ürgüpe ve son olarak kırşehir üzerinden istanbula seyehat ettim. yaklaşık 2700 km. bu sürede bir kaç defa önemli tehlike atlattım. bu bahsettiğim yolların neredeyse büyük çoğunluğunda yol yapım çalışması var ve özellikle bazı çalışma alanlarında gece uyarı levhaları çok yetersiz. kesinlikle hız yapmayın. bir anda şeridiniz kapanabiliyor.

diğer önemli uyarımda otoban dahil yollarda gelişi güzel duran patlamış kamyon lastikleri. malumunuz havalar sıcak... kamyon lastikleri heryerde. en az 3 defa bu lastiklerden son anda kurtuldum. arkamdaki araç kurtaramadı ve sağa çekti. ne oldu bilmiyorum... yola çıkacak arkadaşlar için uyarıda bulunmak istedim.... lütfen trafik kurallarına uyalım ve hız yapmayalım. Aracımızın güvenlik donanımları, yol ve fren tutuşu gerçekten fark yaratıyor. bunu da belirtmiş oluyum.

- hos geldiniz. Bu 2700 km uzun yolun ortalama yakit tuketim degeri neydi acaba?

Pek uzun yol sayılmasada ilk istanbul dışı yolculuğu lüleburgaz'a yaptım.
İstanbul içi de dahil olmak üzere 400 km net yarım depo yaktı, 1 depo bana yetmez diye düşünürken. Motoru açılsın biraz seri olsun diye şehir içi agresif kullanımlarım sonucu benzin istasyonları 3. adresim olunca gidiş gelişte 90'ı geçmicem diye karar aldım taaki lüleburgaz'a 30 km kala, fenalık boyutuna ulaşınca 30 km'yi 180-200 arası gittim. Hız hissedilmiyor orası güzel, fakat 1,5 tonluk araç rüzgarda savruldu orası biraz şaşırtıcı oldu.
Dönüşte de yaklaşık 25-30 km yi yine 180 190 arası giderken yakıt ibresi hareketleri hızlanınca cc de 90 kaçınılmaz oldu :) , konfor iyi hız hissedilmiyor 90 ile gidersem anladım ki yakıt ta normal olacak, rüzgarda savrulma ve daha 2 aylık arabada çıtırtılar tıkırtılar fena canımı sıktı, otobanda gidiyorsun yağ gibi yol kol dayamadan çıtırtı konsoldan tıkırtı hiç hoşuma gitmedi.

Hep diyorum zaten, 140Hp lik motorun otoyoldaki yüksek hız iştahı harika diye!

Geri