Ynt: Uzun Yol İzlenimleri
Uzun yolda sağ ayağımıza biraz hakim olabilirsek (ben dayanamıyorum) 1.4 T ile çok güzel ortalamalar yakalamak mümkün. İstanbul-Antalya yolculuğumda test amaçlı yolun 90%, hatta 95%'ini 120 km CC ile kat ettim ve ortalamam 6.7 Lt oldu.
Dönüş yolunda ise hiçbir tasarruf kaygısı olmadan 140 beygirin hepsini kırbaçladım. Sonuç: 10.2 Lt
onurs link' Alıntı:Pek uzun yol sayılmasada ilk istanbul dışı yolculuğu lüleburgaz'a yaptım.
İstanbul içi de dahil olmak üzere 400 km net yarım depo yaktı, 1 depo bana yetmez diye düşünürken. Motoru açılsın biraz seri olsun diye şehir içi agresif kullanımlarım sonucu benzin istasyonları 3. adresim olunca gidiş gelişte 90'ı geçmicem diye karar aldım taaki lüleburgaz'a 30 km kala, fenalık boyutuna ulaşınca 30 km'yi 180-200 arası gittim. Hız hissedilmiyor orası güzel, fakat 1,5 tonluk araç rüzgarda savruldu orası biraz şaşırtıcı oldu.
Dönüşte de yaklaşık 25-30 km yi yine 180 190 arası giderken yakıt ibresi hareketleri hızlanınca cc de 90 kaçınılmaz oldu , konfor iyi hız hissedilmiyor 90 ile gidersem anladım ki yakıt ta normal olacak, rüzgarda savrulma ve daha 2 aylık arabada çıtırtılar tıkırtılar fena canımı sıktı, otobanda gidiyorsun yağ gibi yol kol dayamadan çıtırtı konsoldan tıkırtı hiç hoşuma gitmedi.
Uzun yolda sağ ayağımıza biraz hakim olabilirsek (ben dayanamıyorum) 1.4 T ile çok güzel ortalamalar yakalamak mümkün. İstanbul-Antalya yolculuğumda test amaçlı yolun 90%, hatta 95%'ini 120 km CC ile kat ettim ve ortalamam 6.7 Lt oldu.
Dönüş yolunda ise hiçbir tasarruf kaygısı olmadan 140 beygirin hepsini kırbaçladım. Sonuç: 10.2 Lt