uzun yol tecrubesı nasıl kazanılır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theopel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşların hepsi gerekeni söylemişler,
ben şunu ekleyeyim yollar bozuk olduğu için çukurdan kaçmaya filan çalışma , kaçacaksan aynaya bakarak kır direksiyonu,aynaya sık sık bak ve bunu alışkanlık edin ,
birde sürat yaparsın yada yapmazsın sana kalmış bişey ama kesinlikle yol işaret tabelalarını oku bunlar çok önemli önündeki virajın keskinliği hakkında ve süratin konusunda sana çok faydalı olacaktır,
kazasız belasız iyi yolculuklar

uykusuzluk en önemli faktör daha sonra aşırı hız ve yol kenarındaki mıcır a dikkat etmeniz yeterli olacaktır.
Hayırlı yolcukluklar

Arkadaslar sollamalarda teredutsuz kalma demisler buna ek olarak, sollama esnasinda aracin devrinin uuygun durumda oldugun emin ol.Yuksek vitesde dusuk devirde sollama yapmaya kalkarsan araba yigilir.

arkadaşlar gerekenleri söylemişler ama bi tanede benden.sollamaya çıkarken arkanızı çok iyi kontrol edin sizi solluyo olmasınlar.

gündüz kullan

Kesinlikle uykusuz çıkma
sollama yaparken tereddüt etme
hız yapma
dikkatini yoldan ayırma
hayırlı yolculuklar..

anadolu yollarında özellikle mıcırlara dikkat etmek lazım.. mıcıra kaptırıp takla atan çok araba oluyo.. bide sonuçta bilmediğin ilk kez geçeciğin bi viraja temkinli girmen gerekiyo.. rahat geçerim sandığın bi viraj nerdeyse ters u harfi şeklinde olabilir :D
yazın sinopa gidicez anneme diorum arabayla gidelim ben daha sana güvenemem dio :D aslında bende pek güvenmiorum ehueh

unutulmaması gereken çok önemli bir olay daha var DİKİZ AYNASINDAKİ KÖR NOKTA bu çok feci bir şey aynadan bakıyorsun araba yok tam şerit değiştirirken bir korna sesi yanında araç var bu çok kötü buna da dikkat edilmesi gerekiyor...

Not:yaşıma bakıp uzun yolda kullanıyor musun die sormayın küçüklüğümden beri ailem ile uzun yolculuklarda edindiğim ve çoğunluk ile başımıza gelen olaylardan...
:)

sürekli sol şeritten gitme,sollamalarını çok dikkatli yap.ancak bomboşsa sollama yap.hiç riske girme bence.emniyet kemeri mutlaka tak.uykusuz olma bitti bu kadar.zor bişey değil.ben her gün uzun yoldayım nerdeyse.2008 aracımla 5.5 ayda 30 bin km yapıp sattım:)

Geri