vecta arabam yandı

çıkma alacan abicim en ucuz yol o kazalı yatan araçları takip et fırsatını bulursan çok ucuza parçalar bulabilirsin...

çok geçmiş olsun öncelikle. ama yaptırmaya başladığın zaman saydığın parçalarla kalmayacaktır. saydığın parçalarla kalacağını düşünüyorsan yaptır fakat ben zannetmiyorum. ısının tam olarak nerelere zarar verdiğini bilemezsin. yaptırsan bile düzen tutmama olasılığı çok yüksek.

arkadaşlar daha karar veremedim çarşamba günü antebe gidicem oradan bir araştırma yapacam

çok geçmiş olsun okadar parçayının yenisi arabanın masrafını geçer bencede.
eğer antepte fiyatlar kafana yatmazsa ankaraya gelmeni tavsiye ederim yıldız sanayisinde istemediğin kadar yığınla parça var. eğer gelmek istersenn acık adreste yardımcı olurum.

düzen tutmaz sat bence..

konyadan da ben yardımcı olabilirim.

Öncelikle büyük geçmiş olsun Allah beterinden saklasın. Benim tavsiyem, yaptırmaya karar verirsen önce iyi bir ustaya git, değişmesi gereken parçaları kesin bir şekilde tesbit ettir. Listeyi al yanına, Gaziantep diyorsun ama parçaların hepsini bulamadığın gibi ucuzada bulamazsın, dogru Ankara'ya ostim veya yıldız sanayine git. Parçaların hemen hemen hepsini bulacağın gibi ucuzada bulabilirsin. O zaman maliyette belli olur, kararı buna göre verirsin. Biraz yorulman gerekecek ama neyaparsın artık. Allah kolaylık versin işin rasgelsin, tekrar geçmiş olsun.

Öncelikle büyük geçmiş olsun Allah beterinden saklasın. Benim tavsiyem, yaptırmaya karar verirsen önce iyi bir ustaya git, değişmesi gereken parçaları kesin bir şekilde tesbit ettir. Listeyi al yanına, Gaziantep diyorsun ama parçaların hepsini bulamadığın gibi ucuzada bulamazsın, dogru Ankara'ya ostim veya yıldız sanayine git. Parçaların hemen hemen hepsini bulacağın gibi ucuzada bulabilirsin. O zaman maliyette belli olur, kararı buna göre verirsin. Biraz yorulman gerekecek ama neyaparsın artık. Allah kolaylık versin işin rasgelsin, tekrar geçmiş olsun.

en akıllısı böyle bencede.hem seçme şansın hemde pazarlık gücün daha fazla Ankarada

arkadaşlar iyi akşamlar
dayanamadım akşam falan demedim ve gittim yine arabamın yanına
yanan parçaların adını bildiğim kadarıyla çıkarttım

liste şu şekilde
radyatör
radyatör fanı
ön panjur logolu
radyatör hortumları
fren hidrolik kutusu
motor yağ çubuğu
hava debi metresi
hava filtresi hortumları
sol davlumbaz
polen filtresinin takıldığı plastik kısım ve ordaki sensörler
radyatör bağlantı kulakları
sağ ön torpidonun oradan motor bölümüne geçerek sol sigorta kutusunun arkasındaki scarta benzer girişe kadar olan kablo tesisatı ve
akününyanındaki sigorta kutusundan radyatörün fan ve hareret buşürüne ve oradanda motorun altına doğru giden kablolar tamamen yanmış durumda

arkadaşlar birde motorun soğutma çalışmaları için itfaiye tarafından tamamen su içerisinde bırakıldığını düşünürsek sizce ne masraf gider ve parça fiyatlarını tahmini olarak yazarsanız sevinirim...

arkadaşım yapdığın listeye bakınca bana başına gelen büyük şeye rağmen çok büyük bir masraf görünmedi gerçi davulun seside uzakdan hoş gelir..

ben sadece yazdığın bazı parçaların sıfır ve çıkma fiyatlarını az çok bilip tahmin ettiğim için. o çıkarttığın liste bana büyük bir masraf gözükmedi..

radyatör
radyatör fanı
ön panjur logolu
radyatör hortumları

bunların ortalama fiyatı

radyatör sıfırı 150 tl
fanı hortumları 100 tl de toplamda 250 tl ye kurtarırsın gibime geliyor.

ön panjur sahibindende 80 tl ye var http://www.sahibinden.com/opel_vect...i_vardir_-78WQQaXQQ18711237WQQpXQQdisplayitem

fren hidrolik kutusu dediğin şeyin çok pahalı bir şey olduğunu sanmıyroum çıkmacıdan alırsan 20-30 tl ye alırsın yağın konuduğu hazneden bahsediyorsak.

yağ çubuğuna para bile vermessin tahminim..

hava debi metresi sıfırı 300 tl idi orjinal Gm yan sanayi çok daha ucuza bulursun çıkmasını herhalde 50-60 tl ye bulabilirsin..

ve diğer yazdığın şeyler de yazınca uzun olsada icraata girersen çıkmacıları hurdalıkları kovalarsan çok çok ucuza halledebiliceğin şeyler bence..

bana kalsa şu yazdıklarının hepsini 2 bin tl ye halledebilirsin çıkma sıfır parça karışık..

zaten o parçaları değişdikden sonra en son motora el attır bir motoruda çıkartıp bir sıfırlatsan oda bin tl tutsa ekstraları osu busu deki toplamda her şeyiyle 3.5 bin tl olsun ama böyle büyük bir masrafa 3.5 bin tl masraf bence hiç bir şey arabayı perte kasko alıyorsa ver kaskon yoksa zaten pert diye bir şey söz konusu olamaz ya yaptırırsın yada hurdaya verirsin hurdaya verirsen bir para alamassın yazık olur güzelim arabaya.. atarsın çöpe 20 bin tl yi diğer türlü yaptırsan aydan aya peyder pey ufak ufak bir şeyler yapsan bir kaç ayda çok da cebinden büyük para çıkmadan her ay üç beş harcayarak arabayı toplarsın.. tabi bu benim fikrim dedim ya davulun sesi uzakdan hoş gelir..

arkadaşlar yardımlarınız için teşekürler. ben arabayı yaptırmaya karar verdim. ama yaptırmam bir kaç haftayı bulacak parçaları toparlamaya başlıyacam. beni en çok düşündüren elektrik tesisatının fiyatı servisde 350 tl civarıymış galiba çıkma bulabilirsem süper olcak. allah yardımcım olsun bu kadar zaman sıkıntısının içinde birde bu çıktı:)

Geri