Vectra 99 CD otomatik çok yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uzmanibo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uzmanibo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bende 99 Vectra CD otomatik var. Araç 100000'de... Son bir aya kadar yakıt tüketimi iyiydi. Bir aydan bu yana acayip bir şekilde artış gösterdi. km'de 650 falan yakıyor. Bunun sebebi ne olabilir. Yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?

hava soğuduğu için bir miktar artış olması normal ama sizinki çok çok fazlaymış hava filtresi veya bujileri değiştirmenizi öneriririm bir de aracın depoyu fulleyin 100 km gidin bi daha fulleyin öyle gerçek sonuca ulaşabilirsiniz ibre yanıltmış olabilir sizi

yok denedim onları ibreyle alakalı değil galiba... Bir ay önce km'de 400 yakıyordu. Belki trafiktendir dedim ama sabah saat 7'den önce yola çıkıyorum trafiğe takılmamak için. Yani trafikten de değil. Bir servise götüreyim en iyisi. Yine masraf çıkacak herhalde

geçmiş olsun inş. fazla bir masraf çıkmaz

Başımızın belasıdır malum bizim arabaların motorunda sensörden bol bişi yok. Aslında diğer arabalarda da var bu sensörler vs'ler de bu kadar sık bozulanı Opel'e özgü. Onlardan biri veya birkaçı bozulmuştur fazla yakıyodur diyeceğim ama benim arabam otomatik olmasına rağmen 11 civarı yakıyor orta seviyede trafikte. Senin değerler çok fazla

hakikaten cok yakıyor arac.bence bır yerde bır problem var...

Otomatik Vectra A da aynı sorunu uzun süre yaşadım. Hem fazla yakıyor hemde egzostan siyah duman atıyordu. Bujiler, ısı sensörleri, enjektörler, benzin otomatiği derken haybiye 1-1,5 milyar para harcadım. Sonuç sıfır denebilir. Usta en son yeni bir beyin almamı tavsiye etti. İyiki almamışım. Bütün yapılanlardan sonra 1 depo benzin şehir içinde 280-300 km yol yapıyordu. Ankara'da Ostim'deki Bosch servisine gittim, yapılanları anlattım. Usta acı acı güldükden egzos emisyon ayarına baktı. Test verileri bozuk çıkınca ayarları yeniden yaptı. Şimdi şehir içinde 1 depo benzinle 550-600 Km yapıyorum. Yanlız bildiğim kadarı ile B kasalarda bu ayar manuel değil otomatik olarak yapılıyor. Araban siyah duman da atıyorsa egzos emisyon ayarlarını kontrol ettir. En azından arızaya daha kolay ulaşma imkanın olur.

bende otomatik kullanıyorum sanırım 400-450 civarı yakıyor bu havalarda

Kayseri şehir içinde normaldir kısa mesafelerde. Adım başı ışık, iniş çıkış var zaten.

Geri