vectra c için performans arttırıcı öneriler

Volkan abi, degerini bilmiyorlar dbilasin ama satildiktan sonra anlasilcak :D:D
dbias dereceli egzantrik + dbilas sert subap yaylarini sifir dereceli egzantrigin yari fiyatina veriyorum daha ne yapiyim.. yaptim taksitte yaptim.. Opelde modifiyeci az ;):D
subab yaylarınıda damı getirtin?

tam bir yakıt canavarı bu vectra c ler oynama yaptıgın zaman arabadan soguyabilirsin sonuçta daha fazla yakacak yaktıgı gibi gitmicek bnm düşüncem :)

tam bir yakıt canavarı bu vectra c ler oynama yaptıgın zaman arabadan soguyabilirsin sonuçta daha fazla yakacak yaktıgı gibi gitmicek bnm düşüncem :)

arkadaşım vectra c yakıt canavarıysa sen benzinli mercedes bmw passat audiye hiç binme tavsiyem anahtarı bırakır mibüsle gezersin.. eski aracım bmw idi vectra yanında benzini üflüyor.. sülalemde pek çok kişide arkadaşımda audi mercede passat türü araçlar var çoğuda nerdeyse %99 benzinli hepsinide kullanmışlığım var uzun süreli kısa süreli hepsinin yakışı ya vectra kadar yada ondan fazla... senin ülkende benzin olmuş 4 tl hangi ekonomiden bahsedebilirizki scootercı arkadaşlarım var scootercı adam bile ohaa yuhh demeye başladı affedersin mıçı kırık scooterın bile deposu 40-50 tl ye dolmaya başladı...

arkadaşım vectra c yakıt canavarıysa sen benzinli mercedes bmw passat audiye hiç binme tavsiyem anahtarı bırakır mibüsle gezersin.. eski aracım bmw idi vectra yanında benzini üflüyor.. sülalemde pek çok kişide arkadaşımda audi mercede passat türü araçlar var çoğuda nerdeyse %99 benzinli hepsinide kullanmışlığım var uzun süreli kısa süreli hepsinin yakışı ya vectra kadar yada ondan fazla... senin ülkende benzin olmuş 4 tl hangi ekonomiden bahsedebilirizki scootercı arkadaşlarım var scootercı adam bile ohaa yuhh demeye başladı affedersin mıçı kırık scooterın bile deposu 40-50 tl ye dolmaya başladı...

:) yaz boyu arabayı çektim garaja arkadaşın A6 vardı onunla gezdik benim vectra ya göre kat kat az yakıyodu :) a6 2.0 tdi

:) yaz boyu arabayı çektim garaja arkadaşın A6 vardı onunla gezdik benim vectra ya göre kat kat az yakıyodu :) a6 2.0 tdi

gene sap gene saman yani haklı çıkmak için niye bu tip şeyler yazıyorsunuzki okuyanlar gülüyordur audinin 2.0tdi zaten segmentinde en az yakan dizel motoru.. nasıl olurda dizel bir araçla gidipde benzinli bir aracı kıyaslayabiliyorsunuz bunada akıl sır ermez böyle yazıcaksanız o zaman vectranında 1.9cdti ni baz alıcaksınız oda dizeli üflüyor neticede ondada fiatın 1.9jtd 159 larda kullandığı motoru var...

bakınız örnekleme veriyorsak ben bilhassa yukarki yazımda vectranın dengi araçlardan bahsettim ve bilhassa benzinli yazdım mercedes bmw audi passat bunların hepsinde 1.6 benzinli motoru var ve vectranın d segmentinde eş değer araçları var ben bunların hepsini sürdüğüm için kıyaslamayı buna göre yapdımki kıyaslama böyle yapılır..

a6 2.0tdi ile gidipde ne aynı segmentte ne aynı motorda ne aynı yakıtta olmayan vectrayı kıyaslamak komikdir okuyanlar bile güler.

eminim benzinli passat dedigin araç benzinli audi dedigin bizim araçlardan daha az yakıyodur birader...

bizim araçlardan az yakmıyor hiç biri sen gözünde çok fazla büyütmüşsün vw ..
vw nin audinin forumlarına gir bak arkadaşım 1.6-1.8-2.0 benzinli passat a4 sahipleri hangi lpg yi önerirsiniz benzine yetişemiyorum diye konular açıyorlar...

bilgilendirme d segmentindeki 1.6 benzinli araçların hepsi üç aşağı beş yukarı aynı yakar.. zaten fazla yaksa opel o aracı piyasaya sürmez opelde diğer rakipleriyle ölçülendirme yapıyor... senin çok yakma diye nitelendirdiğin şey aracın şehir içinde alt devirde gitmesidir arabalar ağırıdr motor ufakdır bu hepsi için geçerli passatı a4ü 3 kasası c kasası o yüzden normal şehir içi için üretilmiş minik araçlardan haliyle fazla yakar..

bizim araçlarımız uzun yol da keyfi sürülücek araçlardır bizim derken d segmentindeki çoğu araçları buna katabiliriz konfor sürüş zevki keyfi en üst noktadadır uzun yolda kaymak gibi akar uzun yolda benzinide üfler istanbuldan izmire yarım deponun 2 çentik üstünde gittim.. istanbuldan fethiyeye bir + çeyrek depoyla gittim 970km..

tekrar ediyim bu araçlara çok yakıyor demek yanlış olur.. vectralar klassmanında segmentinde normal hatta bazı rakiplerinden azda olsa az yakar.. bizim ülkemizde benzin pahalı diye ve devamlı dur kalk trafiğinde araçları alt devirlerde kullanıyoruz diye bu araçları suçlamak yanlış ve yersiz..

desenki kardeşim araç çok yakıyor burdan izmire 2 depoyla gittim ona ok derim... ama gidipde 2.0tdi audi ilede kıyaslamak yanlış senin 2.0tdi dediğin aracın a4 dünün sıfırı 50 bin euro a6 sı 60 bin euro.. 50 bin - 60 bin euroluk araçlarla gidipde vectra 1.6 yı kıyaslamakda komik olur.. zaten o kadar para verdikden sonra o parayı arabaya yatıra biliyorsam ne benzini düşünürüm ne mazotu maddi durumum hayli hayli yerinde demekdir...

Kısaca evet fazla yakış var ama bu arabalardan dolayı değil bu konuda arabaları suçlamak yersiz.. dünyanın neresinde benzin 4 tl.. dünyanın neresinde 3.dünya ülkelerini katmıyorum bu kadar dengesiz saçma sapan bir trafik var..

Son düzenleme:
Yeni araba alcak biri olsam ve şu yazıları okusam vectra yı direk elerim.Ama vectra o kadar paspal bir araba değilki arkadaşlar.Performanstan şikayet eden arkadaş bi baskı balata değiş arabayı bi bakıma sok rahatlasın o zaman gör.Ben aracın performasından gayet memnunum yok bayırda gitmez araba çekmez diyenlere inanmayın.Araba gayet güzel gidiyor

Bende daha önce böyle şeylere kafa yormuştum. O zamanlar bende Vectra A vardı.
Performansını nasıl artırabilirim diye bir çok yöntem denedim içlerinde beni ençok heyecanlandıran Oksijen tüpü olmuştu.

Şu kaynakçıların kullandığı oksijen tüplerinden almıştım. Doğrudan hava filtresinin içine bir hotumla monte etmiştim. Birde hassas bir regülatör ve gaz kelebeğine bağlanmış bir switch ile buna bağlı selenoid vana kullanarak montajını tamamlamıştım.

Denemeler yaparken çekişin hiç bu kadar artabileceğini düşünememiştim. Araç canavara dönüşmüştü.
Gaza yüklendiğim anda selenoid vana açılarak tüpün içindeki saf oksijeni pistona gönderdiği anda koltuğa yapıştırıyordu insanı. Müthiş bir hızlanma oluyordu. 3. vites tıpkı 2. vites gibi olmuştu. Saniyeler içinde 140 a çıkıyordum.

Fakat tüm bunların yanında motorda aşırı bi ısınma oluşuyordu. 30-40 saniye ancak basabiliyordunuz. Sonra ayağımı gazdan çekip 10 dakka soğumasını bekliyordum.
Motoru yakmadan bu işe son verdim. Ama çok heyecanlıydı.

Geri