vectra c için performans arttırıcı öneriler

Bende 2006 vectra var 2009 mart'ta aldım. Ben green k-570 tipi açık hava filtresi taktırdım. yaklaşık 2 ay oldu taktıralı. Çok çok memnunum. Hem arabanın çekiş gücü arttı. Hemde çok tatlı ve gür bir sesi oluştu. Sakin kullanırsanız normal filtre ile yakıt arıtma konusunda fark yok. Ama gaza gelipte 5000-6000 devir kullanırsanız. Çok yakıyor. Ben Ankara - Dikmendeyim. Şu an da şehir içinde 305-330 kuruş yakıyorum.Vectracı arkadaşlarala tanışıp , görüşebiliriz.

bende de fk vardı çıkardım evet o tatlı ses var ama bir faydasını pek hissedemedim birde kışları iyi ama yazları motorun sıcağını da içine çekiyor o yüzden yazları normal yada kutu içi filtre tavsiye ederim..

Haklısın Darkmoon ama ben de fk taktım denedim. Green nedense bana bambaşka geldi. Sesi daha hoş ve faydası daha fazla gibime geldi. Şu anda çok memnunum bu halinden. Gerçekten bi farkı olmaz filtreler arasında diyordum ama diğer markalar bir yana Green bir yana. Artık hangi maddeden yapmışlar , nasıl üretmişler ama gerçekten farklı galiba...

Tamam Darkmoon. Yakın zamanlarda alırsan ve Görüşlerini burda bildirirsen , Bende taktırabilirim yada farklı şeyler yaptırabilirim. Teşekürler.

bnm 1.6 ama 230zu yapıştırıo bn gayet memnunm 1.9 komyon gibi calışıo onun için tutulmuo ve dha ucuz bnm arabamın tek sorunu cok yakıo olması :=) tüpte tktırmk istemiorum ama aracm gayet iyi ve mennum :)

bnm 1.6 ama 230zu yapıştırıo bn gayet memnunm 1.9 komyon gibi calışıo onun için tutulmuo ve dha ucuz bnm arabamın tek sorunu cok yakıo olması :=) tüpte tktırmk istemiorum ama aracm gayet iyi ve mennum :)

Ben şu anda 0,35 krş yakıyorum en az. Biraz da sıkıştırıyorum aracı. Bende tüp takmak istemiyorum . Çünkü Aracı alalı 25 gün sonra 1 yıl olucak daha 9.000 km yol yapmışım. Ben gerek duymuyorum. Ben maximum 195 filan yaptım . 200 diyemedi yol bitti ( şehir içi ve normal yolda oldu. Otobana çıkmak daha nasip olmadı :D ) Benim araç 230 desin. Öper başıma koyarım.

zaten bizim araçlarımız şeih riçi anlık hızlanma aracı değil yada ışıkdan ışığa kapışalım aracıda değil bunlar uzun yol aracı asfalt aracı güzel temiz bir asfaltta arabada bakımlı iyi durumdaysa rahat 210 yapması gerekir bana göre fazlasınıda yaparmı bilemiyorum ama 210 yapması gerekir.. ben çok sık 160-180 yapıyorum ama onun üstüne çıkabiliceğim bir yola denk gelemedim. gerekde duymadım zaten 160 a nasıl çıkdığınıda anlamıyorsun ibreye bakmadığın sürece anlayamassında kesinlikle hissettirmiyor..

şanzıman 13w serisi taktım. normal kullanırsam yani aracı sıkıştırmadan kullanırsam 1, vites gayet seri 45km 2,vites 78 3,vites 96 4, vites 145 5, vites 245 km yapıyor. şehir içi 5, vites cok nadir kullanıyorum 1, vitesi rampa yukarı cıkarken 40bin devire kadar doyurursan 2, vitese atınca sıkıntı yok hatta önceden bağıran aracı 3, vitese atıp arac bayılıyor tekrar 2, vitese atıp bağırtırarak cıkıyordum şimdi bu olayı 2, viteste devam ediyorum ama arac 2,vites oranı uzun olduğundan 80km ile istediğin yeri geçebiliyorum.ankarada kullanımı yazıyorum cinnah caddesi gibi cinah cad. sine ayrancıdan gelip cad. tam ortasından dönünce dik yokuşuyla baş başa kalıyorsun mesneviden cinnaha döndüğümde eskiden sıkıntı yaşıyordum atakuleye cıkana kadar arac bağırttırmak zorunda kalıyordum 1, vites uzun oranlı olmasından dolayı aracın yol almasımı deyim uzaması deyim cok seri.düz yolda 2,vitestede sıkıntı yok yalnızca yokuş yukarı cıkarken 1, vitesi iyi doyurursan 2, viteste sıkıntı olmuyor 3sn. baygınlık yaşar gibi oluyor ama ondan sonra cok serileşiyor düzde ise 1, vites 2, vites uzun oranlı olduğu için kapış istediğinle ama hız daima felaket getirir unutmayın.kazlar şehir içi ya ilk kalkışta yada dururken olur.(f18 oranları ağır geldi arac 5, vitesi görmüyor çünkü 1,6 motorların torku yetmiyor).vallaha bilmiyorum benim cok hoşuma gitti c serisi şanzımanlarada 100,km mecburen 5vitese takıyorduk 130km bağırıyordu.aracı şıkıştırarak kullanırsanız aracın seriliği kalkışı cok artıyor dediğim gibi tek olay yokuş cıkarken 2, vitese gecmek için 1vitesi doyurmanız gerek buda 40bin devire gelmeniz gerekiyor.uzun yoldaki tecrübelerime gelince manyak kullanımı var istediğin araca kafa tutabilirsin 5, viteste 155 km arac solluyorsun gaza kökledin baktın serilik yok cek 4,vitese araba resmen öne atılıyor zannetmeyinki motor patlayacak gayet sakin bir motor sesi oluyor motorda anormal bir bağırma olmuyor yakıta gelince lpg hergün zam geliyor yakıtta düşme oldumu ona birşey diyemeyeceğim.kullandığım şanzıman B 13w serisi bir şanzıman gercektende harika oldu şimdilik sıkıntı yok şanzımanı komple deyişim yapıldı izlenimlerim bunlar. masrafım şanzıman 700 tl 150 işçilik baskı balata deyişmedi.nerede o eski ağır abili günler :D

Son düzenleme:
Geri