Dizel 2.2 ise doğrudur, ancak benzinli 2.2'ler sorunsuz arabalar.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
var çaresi ben ben parlak siyah piano black boyadım
Arabayı almaya giderken mutlaka gündüz git ve pek şık giyinmemeye özen göster.Çünkü burdan pazarlık şansın olacak .Bir d anlaştığınız zamandan 10 dk önce git ki aracı hazırlarken neler yaptıklarını görme şansın olsun.
*Satıcıya istediğin soruyu sorabilirsin.Ancak damardan sorular sor ki o zaman hem senin bilgili olduğunu düşünsün hem de kıvırma payı olmadan araba hakkında herşeyi açık açık söylesin.
*İlk önce araba eğer temiz ise etrafını dikkatlice incele..Alt kısmına da bakabildiğin kadar incelemeye çalış.Sonra aracın şase numarası ile ruhsattaki numarayı karşılaştır.Eğer farklıysa çalıntı olabilir.Kapıların kaputların ve camların etrafındaki boşlukların simetrik ve düzgün olmasına dikkat et.Sonra motor bölümünde boyanmış,değiştirilmiş ya da yeni bağlantısı yapılmış onarımları görmeye çalış
*Aracı 20-50 km hızda duvar boyunca sür.Camın açık olsun ve duvardan yansıyan motor sesini dinle.Eğer anormal sesler geliyorsa motor aksamında sorun olabilir.Sonra 2-3 dk rolantide çalıştır eğer stop etme durumu yaşıyorsa,egzoz gazı sürekli renkli gaz çıkarıyorsa yine aracın motor aksamında sorun vardır...Aklıma geldikçe burdan paylaşacağım
*Aracın köşelerine gidip yukarıdan aşağıya sallamaya çalış ve bırak sağlıklı bir süspansiyon (amortisörler) 1-2 kez yukarı aşağıya hareket ettikten sonra duracaktır.
*Aynı akstaki lastiklerin hepsi (ön arka çiftler) aynı marka ve model olmalıdır.
*Otomobile dışardan bak düz bir zeminde öne-arkaya veya sağa sola yatık duruyorsa yine süspansiyon sisteminde sorun olabilir...
*Yağ çucuğunun ucundaki yağı parmaklarının arasında ezip,eline metal parçaları gelip gelmediğini hissetmeye görmeye çalış.Eğr varsa motor gidiktir
*Motor ısındığında rolantide motorun normalin üstünde sarsılıp sarsılmadığını kontrol et Eğer sarsılıyorsa düzensiz ateşleme veya yakıt kesintisi vardır. Ateşleme sistemi veya yakıt sistemi bakımı gerektirir.Motoru çalıştırdığında duman çıkması normal.Çünkü motor çalışmaya başladığında bir miktar su ve su buharı oluşuyor.
*Tek seferde 180 derece dönebileceğin bir yerde aracı döndür.Eğer aracı döndürürken tıkırtılar sallantılar sürtünmeler falan geliyorsa akslarla ilgili sorunlar olabilir.
*Bir de düz bir hatta giderken direksiyonu kontrollü bırak.Eğer araç sağa sola kayma yapıyorsa ya da direksiyon titriyorsa ya da dönme zorluğu çekiyorsan yine rotlarda balanslarda sorunlar olabilir.
*Aracın donanımlarını kontrol et.CD çalar çalışıyor mu sunrof u çalışıyor mu işte arka perde çalışıyor mu donanımına bağlı olarak tabi...Bunları yaparsan hem satıcı senin ilgili biri olduğunu görecek hem de aracın bazı masraflarını da görmüş olacaksın...Rstgele
kapı kollarına bak direksiyon ve vites topuzu derisine bak özellikle buralar 70000-80000km de yıpranmaya çizilmeler ve parlamalar oluyor. çoksa fazla km yapmıştır. boyasına bak solgunsa belliki yıpramış özensiz kullanılmıştır. mümkünse sunrooflu bak. ben sonradan çok pişman oldum