- Konuyu Başlatan
Sayın avcı benim aracım 2003 vectra c 1600 cc 115 hp 16 valf comfort modeli ve 2009 11. ayında aldım.Aldığım tarihten yaklaşık olarak 1 hafta sonra brc marka sıralı sistem taktırdım ve çok memnunum her yönüyle.Günümüzde trafik cezaları çok ağır ve otobanda dahi 120km hız sınırı varken ve bu hacimdeki bir motorda 120 km hızı çok rahat bir şekilde yapabiliyorken,ayrıca benzin,gaz pahalı,mtv pahalı iken ekonomik düşünmek gerekir diye düşünüyorum.Araç alımı(güzelliği),performansı,sağlamlığı,virajlara rahat girişi,donanımları,güvenliğive özellikleri(benim pakette 8 hava yastığı,lastik basınç sensörü,yol bilgisayarı,çocuk kilidi,direksiyondan kumanda,hız sabitleyici,yağmur sensörü,cd çalar,kılima,abs,4 cam otomatik,eps'de var sanırım,otomatik ısıtmalı aynalar,vs.)benim kanımca yeterli ve bir araçta olması gereken çoğu özellikte var.Şehir içerisinde şu anda 173 krş yakıyor gazda ve uyumuda çok güzel,performansı bir c kasa 2.0 t benzinli motor veya 1.9 dizel motoru yada 2.2 gts yi tutmayabilir normaldirde fakat 1.6 motorlar içinde belkide en performanslı motorlardan biridir ve gayette güzel gitmektedir esenboğa havaalanına giderken çok rahat 190 km hıza ulaştım direksiyonda titreme dahi yoktu 220 ibre var ve düz bir zeminde bu sürate ulaşacağından eminim çünkü 190 yaptığımda hala gidecek azmi vardı fakat ben yeter bu kadar diyip bıraktım.
En nihayetinde avcı bey araç güzel seçim sizin.
NOT:Bildiğim kadarıyla 2003 te 8 hava yastığı 2004 ve sonrasında 6 ya düşüyor ve lastik basınç sensörüde 2004 ten sonra comfort paketlerinde sunulmuyor diye biliyorum.(Bir önceki aracım şu an hala resmi olan 1.6 105 hp vectra b makyajlı 2001 model idi ve onunda performansı güzeldi fakat bu ondan daha iyi virajlara giriyor,daha geniş,daha performanslı kısacası baya fark var.)
dogru söylüyorsunuz yollarımızın hız sınırı belliyken büyük motora ne gerek var fakat en aşagı 2.0 motor olmalı diye düşünüyorum yani sürerken zevk almak istiyorum arabadan ama yinede motor problem degil asıl arada kaldıgım konu 2001 cdx mi yoksa 2003 vectra c mi para yönünde sorun yok fakat başka kimselerde kasa harici fark yok diyor bilemedim valla offf arada kaldım
Alper abinin dediği gibi bence vectranın her modelinin ayrı bir tadı ayrı bir havası var.Linkteki vectra fena sayılmaz ama sonuçta galeriden.Galeri mutlaka karını araçtan alarak satıyordur.Bu aracın piyasası en az 27-28.Gerçi 3 lira maliyeti var denmiş ama bence 1az daha fazla tutar.Farı,ön tampon komple,özellikle hava yastıkları..Bir de arabayı alırken kazanacaksın.Yani yarın birgün satarken de işine yarayacak şeyleri olmalı..Ama tanıdığın ve güvenebileceğin arabadan anlayan birileri varsa bence bir şansını dene.Eğer olursa gerçeketen müthiş bir araçtır.
Bu arada Alper abi yanlış anlamayın ama ben 'twinport'motorun sadece c2 kasalara uygulandı diye biliyorum.Yani 115 hpli ..Yanlışım varsa k bakmayın
satarkende kazalı diye aldıgım gibi ucuza satacaksam almanında pek mantıgı yok demi ama ne biliyim izmir uzak güvenilirmi ta oraya gitmeye degerm yani diye düşünüyorum