{Vectra ß 2.0 } 1996

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VaLe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
headersı şaşmazda kendi ustama yaptırdım egzozla birlikte.

benzinde 165HP max speed 258km (standart yakıt kullanılmıştır, extra performans artırıcı yakıt kullanılmamıştır)

Dbilas ile o güçler alınamıyor...

Sanayide ustanın yapacağı headers ile olmaz belki araçta güç kaybı dahi olmuştur diye düşünüyorum.

Daha önce bu motorla çok uğraştıgımdan diyorum bunları..

Bu veriler herhalde herhangi bir dyno sheet e dayanmıyor.

Benim aracımda chip mantzel manifold irmscher susturucu pipercross filtre ve daha ufak tefek bir çok ekstra vardı ama dediğin gücün yakınını anca alıyordum ki standardında aracın beygiri yaşından vs. direk düşüyor benımkınde orjınal beygir gücü çıkmamıştı.

O rakamlar bana gerçek dışı geldi biraz.

son susturucu bende de irm.
rastgele bir ustaya yaptırmadım bahsettiğim usta atılım üniversitesinde otomotiv müh. mezunu

aracım orj 120k kilometrede aracı almadan önce yani 109k kilometredeyken opel 2.el oto alım satım testine tabii tutuldu motordan %94 verim alındı..

evet verilen dyno sonucu değil ama NK hava filtresi 8-15 hp artış sağlar dedilerse ben onu 8 hp kabul ettim(en kötü ihtimal) aracımın orjinal hp si 129 çıkmıştı

yinede haklı olabilirsiniz.

yazı bekliyorum dynoya sokucam aracı

hayırlısı olsun umarım ıstedıgınız guclerı almıssınızdır
ama umdugunuz gucu bıle almamıs olsanızda ozellıkle ara hızlanmaların cok ıyılestıgını dusunuyorum bende özellıkle ara hızlanmalar canlanmıstı alt devırlerde daha ıyı toparlıyordu ve yuksek devırlerde barız guclenme vardı chıp sonrası redlıne bıraz daha uzayınca dahada ıyı olmustu.

hp olarak cok bısey vermesede sanzımanın uzunlugundan bu devır bandında baya etkı edıyor bızım araclarda öneririm.

çağrı hocam serviste kol çıkartan x20xev görmüştüm usta çoğu yağ pompasının yetiştiremediğinden demişti üst devirlerde böle bi durum sözkonusumu çok zorlansa ?

standardında cok problem olacagını sanmıyorum da tabı dakıkalarca kestıre kestıre gıdersen ne olur bılemem :)

ben degıstırmemıstım bır sıkıntı cıkmamıstı ama tabı bılınmez. Ben mutemadıyen sensör problemı yasıyordum artık gına gelmıstı...

Arabanın sensör elektrik arızasından aldım alalı şurasına şöle böle yaptırayım diyemedim egsoz şart filitreden ses gelmiyo denedik bide artık iyice gına bende geldim...

evet yağın yetişmemesi sonucu yatak sarıp hararet yapabilir pistonları parçalayıp kol çıkarabilir ama yağın yeişmemesi için bunu uzun süre yapıyo olmaz gerekmezmi.. yani yüksek devirde uzun süre kullanmak..

Evet aynen bende onu demek ıstedım yanı lımıtorde uzun uzun zorlamak gerek. Lımıtor olmasada yuksek devırde redlıne da uzun sure kullanmak belkı ama zaten sanzıman uzun ayrıca kım oyle top speed kasıyorkı ulkede. Yanı ben 250 yı gecmıstım bır kac kez ama yanı o hızlarda vectra pek guven vermıyor yanı altındakı sonucta kul yapısı ınsan bı ınceden tırsıyor. Eskıden neler yapıyorduk :)

sımdı 1.4 sport la mutluyum :D

Geri