Vitesi boşa almak zarar verir mi?

gradient

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaslar active select araçlarda trafik lambasına yaklaşırken ne bileyim 50 metre kala falan araç durmadan bosa almanın sanzimana zararı olur mu?

Ynt: Vitesi boşa almak zarar verir mi?

Otomatik viteslerde bunun yapılmaması gerektiğini birçok yerde duymuştum

vitesin boşa almanın bir zararı olacağını düşünmüyorum aksine kırmızı ışıklarda vitesde tutmak araca zarar veriyor çünkü araç ileri gitmek için uğraşırken sen frenle araçı zorluyorsun dikkat edin aracı N konumuna aldığınızda araç nasıl rahatlıyor
KIRMIZI  ışıkta videsde beklerken ki ortalama yakıt 1.1 iken vites N pozisyonunda iken yakıt tüketimi 0.6-0.8 arasında oluyor isteyenler deneyebilir en basidin den araç zorlandığı için tüketim artıyor

Sting link' Alıntı:
vitesin boşa almanın bir zararı olacağını düşünmüyorum aksine kırmızı ışıklarda vitesde tutmak araca zarar veriyor çünkü araç ileri gitmek için uğraşırken sen frenle araçı zorluyorsun dikkat edin aracı N konumuna aldığınızda araç nasıl rahatlıyor
KIRMIZI  ışıkta videsde beklerken ki ortalama yakıt 1.1 iken vites N pozisyonunda iken yakıt tüketimi 0.6-0.8 arasında oluyor isteyenler deneyebilir en basidin den araç zorlandığı için tüketim artıyor

bu dediğiniz yarı otomatik araçlarda geçerli dişliler birbirine surttugu için şanzıman arıza sı vermesine sebep oluyor tam otomatik araclarda bole bişe soz konsu deil

Sting link' Alıntı:
Kırmızı ışıkta dururken felan boşa alınmasında bencede bir sıkıntı yok, ama araç hareket halindeyken otomatik viteslerde boşa atmak bildiğim kadarıyla şanzumana zarar veriyor, yani manuellerdeki gibi değil durum, sanırım arkadaş bunu sormuş  023hm

gradient link' Alıntı:
Arkadaslar active select araçlarda trafik lambasına yaklaşırken ne bileyim 50 metre kala falan araç durmadan bosa almanın sanzimana zararı olur mu?
neden böyle birşey yapma ihtiyacı duyuyorsunuz ki?

gradient link' Alıntı:

Otomatik şanzımanlı araçta en iyi performansı elde etmek ve masraf çıkarmamak için öneriler şöyle:

Gaz pedalına basılıyken vites kolu P (park) ve N (boş) konumundan başka bir konuma getirilmemeli.

Araç hareket halindeyken P konumuna alınmamalı. Aksi takdirde ciddi hasarlar ortaya çıkabilir.

Geri vites (R) konumuna geçmeden önce aracın tamamen durması beklenmeli.

Yokuş aşağı inişlerde araç kesinlikle boşa yani N konumuna alınmamalı.

Otomatik şanzımalı araçlarda, motor çalışmadığında kesinlikle vurdurmak olarak bilinen uygulama yapılmamalı.

Otomatik şanzıman yağ değişimi zamanlarına mutlaka uyulmalı. Aksi taktirde yağ bozulur ve bozulan yağ şanzımanın performansında düşüşe ve arızalara neden olur.

forbidden link' Alıntı:
sayın gradient arabanız 1.4t değilmi TURBO ya dikkat çekerim herkes cok yakmasından söz ediyor almadan bilmiyormuydunuz TURBO nun anlamını?

Sn gradient in sorusuyla çok yakma arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz? Sizin ifadenizle TURBO nun anlamı ile otomatik viteste N konumuna almanın zararı varmıdır ı nerede kesiştirdiniz.

Geri