N
noproblem91
Bilgi Girilmemiş
Ynt: Vitesi boşa almak zarar verir mi?
abi bu benim ilk aracım 20 yaşındayım birçok şeyi sizlere sorarak öğreniyorum saolun sizlerde yanıtlıyorsunuz. Konuyu dağıtmak istemem ama yokuş aşağıya inerken karlı havalarda kaydırmamak için freni kullanmadan vites küçülterek aracı yavaşlatmak istedim araç yavaşlıyor ama babam aracı kullanırken yokuş aşağı inerken gaza hafif bastığında araç belli bi hızla ivme kazanmadan gidiyordu. Ben denedim gaza hafif basmama rağmen devir 3 bin 500 e çıktı araç hızlandıkça hızlandı. Acaba araçtan araca fark mı var?eketen link' Alıntı:Hiçbir araç tipinde giderken vitesi boşa almanın mantığı ve faydası yok. Giderken boşa alınmış araç stop ederse frenler ve direksiyon çalışmayacaktır. Gerçi bizim araçlar elektrikli direksiyon olduğu için aküyü bitirene kadar direksiyon çalışır. Beklerken ise boşa almak her iki seçenek içinde faydalı. Otomatik için çok çok daha faydalı şanzumanın ve yağının ısınmaması için. Yakıt olayı da şöyle yokuş aşağı giderken aracı boşa atınca değil ayağınızı gazdan çekip araç kompresyon yüküne binince enjektörler yakıt püskürtmeyi keser. Bu yüzden anlık tüketimde de 0.0 rakamını görürsünüz. Hiç yakmaz değil, araç yine rolanti yolundan beslenir.